Dag 32: Australia Zoo

Print Friendly, PDF & Email

Maandag 19 mei: Beerwah – Noosaville


Iets over 8 staan we op. We slapen in een B&B en dat betekent dus ook dat we ontbijt erbij krijgen. We hebben afgesproken met de eigenaar dat ze deze rond half 9 komen brengen en stipt om half 9 wordt er aan de deur geklopt. Martijn heeft wafels met banaan bestelt en ik rozijnenbrood met jam.

IMG_8265

Na het ontbijt pakken we onze spullen in en gaan op weg naar de Australia Zoo, een goed vier kilometer verder. We parkeren de auto en lopen naar de ingang. De dame achter de kassa vraagt of we ook geïnteresseerd zijn in de Wildlife Hospital, wat naast de dierentuin is gevestigd. Dit kost 2 dollar extra per persoon. Uiteraard zijn we dat.

DSC_6205

We lopen het park in en zien dat de ‘grote’ show met krokodillen om 12.00 uur is. Er zijn ook nog wat andere shows/informatievoorstellingen, maar deze van 12.00 uur is de bekendste.

We beginnen onze tour bij de leguanen en de Amerikaanse alligators. En via de wombat en wat vogels komen we uit bij Kangaroo Heaven. Veel kangoeroes liggen heerlijk in het gras en een paar springen in het rond. Ik heb nog wat kangoeroevoer bewaard uit Dreamworld en voer hiermee een kangoeroe. Ik mag hem zelfs aaien. Zo lief! Hij vindt mij blijkbaar ook erg lief, want hij houdt me stevig vast. Iets te stevig. Ai… wat zijn deze beesten toch sterk. Het lukt me uiteindelijk wel om los te komen, maar op mijn arm staan allemaal krassen. Snel maar naar een andere kangoeroe die wel wat rustiger is.

DSC_6272

DSC_6285

Na Kangaroo Heaven komen we uit bij de Koala’s en we mogen er eentje aaien. Oh, wat zijn ze lekker zacht zeg. Vervolgens lopen we richting ‘Afrika’, waar we kamelen, tijgers, giraffen, neushorens en zebra’s zien. Ook zien we rode panda’s, welke ook wel de ‘firefox’ wordt genoemd.

DSC_6355

DSC_6357

DSC_6361

DSC_6325

We lopen weer terug en zijn rond half 12 bij het crocoseum theater waar een half uur later de show zal beginnen. We zoeken een leuk plaatsje op en zien dat je hier ook kunt eten. Kunnen we mooi na de show even wat lunchen. De show begint precies om 12 uur. In eerste instantie laten ze wat vogels rondvliegen. Dat ziet er echt leuk uit…

DSC_6369

DSC_6404

De condor heeft echt een enorme spanwijdte. Vervolgens wordt er een vrijwilliger gevraagd uit het publiek om een vijf dollar biljet vast te houden. De vogel wat de medewerker in haar handen heeft herkent dit briefje en zal het uit de handen van de vrijwilliger halen om het vervolgens naar de medewerker te brengen. De dame uit het publiek heeft niet kleiner dan een 10 dollar biljet. Ook dit herkent de vogel. De medewerker laat de vogel los en inderdaad, hij haalt het briefje uit de handen van de dame en vliegt dan weer terug naar de medewerker.

DSC_6421_cr

“Zo,” zegt de medewerker, “deze vogel hebben we goed afgericht he?” en stopt vervolgens het briefje in d’r zak. Dan vraagt ze aan de andere kant van het theater of er misschien iemand is die het met een briefje van 20 dollar wil proberen, hahaha… Nee, natuurlijk is het een grapje en de 10 dollar biljet wordt netjes door de vogel weer afgegeven bij de dame.

Daarna mag een vrijwilliger uit het publiek een kleine alligator eten geven. Hij wordt wel even bang gemaakt door de presentator doordat hij vertelt dat het een enorm beest is en weet ik wat… Maar ze zijn wel redelijk snel op het land, dus echt helemaal veilig is het ook niet.

DSC_6380

En dan komt eindelijk de grote krokodil. Deze is helemaal niet snel op het land, dus mocht je ooit oog-in-oog komen met zo’n beest. Op het land ben je eigenlijk niet zo in gevaar. Maar in het water ben je wel een goede prooi voor deze beesten. Vroeger deed Steve Irwin deze show, maar helaas… Hij is niet meer…

DSC_6475_cr

DSC_6482_cr

Na de show gaan we lunchen. Martijn gaat voor de caesar salade en ik voor een wrap met kalkoen. Lekker en gezond! We lopen wat rond bij de crocoseum en zien dat je ook met een koala of slang op de foto kunt. Uiteraard tegen betaling. Voor 25 dollar heb je een leuke herinnering. Maar dat vinden we eigenlijk best veel voor nog geen twee minuten knuffelen met een koala.

Via de kids zoo (geiten, schapen en varkens), dingo’s, tasmanian devils en aldabran tortoises komen we weer uit bij de ingang. We kopen nog een shirtje voor mij en lopen dan naar Wildlife Hospital en daar mag je een ‘sneak peek’ doen. Ofwel, een kijkje achter de schermen. In een kamer is van alles te lezen en achter het glas zien we verschillende hokken staan met waarschijnlijk zieke dieren. Dan zien we op een tafel een mandje staan en de medewerkers halen het beest eruit en brengen hem in slaap. Het is een buidelrat en heeft een wond in zijn nek. Waarschijnlijk aangereden of iets dergelijks en nu gaan ze de wond dus behandelen. Toch mooi dat ze zo iets doen. Eigenlijk is het een dierenartspraktijk, maar dan voor wildlife.

DSC_6508

DSC_6533

Na een kwartier lopen we weer terug naar de auto en gaan we op weg naar Noosaville. Het is nog net geen uur rijden. Als we Noosa inrijden, worden we getrakteerd op een walhalla van rotondes. Je rijdt nog maar net van de ene vandaan of je bent alweer bij de volgende.

Na een rotonde of 10 zijn we bij ons hotel “At the Sound”. We checken in en krijgen kamer 1 toegewezen, op de benedenverdieping. Als we de kamer inlopen, zien we weer een prima grote kamer. Al kan natuurlijk niets op tegen onze B&B in Beerwah, die was gewoon prachtig!

DSC_6535

We gaan even zitten, maar gaan dan alweer snel op weg. Het is bijna 4 uur, dus nu is het nog licht. We rijden richting het strand, een zes minuten rijden van ons hotel. Nadat we de auto hebben geparkeerd, lopen we nog langs een paar restaurants. Misschien zit er wel wat bij, maar tot nu toe lijkt het allemaal erg aan de prijs. Dan zijn we op het strand. Er zijn weer behoorlijk wat surfers (of zijn het bodyboarders?) in het water. Op het strand zitten ook nog wat mensen, maar echt druk is het niet. De zon begint al langzaam te zakken en wij lopen eerst bovenlangs het strand, om vervolgens onderlangs weer terug te lopen. De zon zakt steeds verder en verder weg en dan ineens… is hij ook weg!

DSC_6602

We lopen weer naar de hoofdweg en bekijken daar het aanbod aan eten en belanden uiteindelijk bij Zacharys, een pizzatent. We worden naar binnengelokt door het lekkere aanbod aan pizza’s. Op de kaart staan ze onder ‘deluxe’ en dat blijken ze ook zeker te zijn. We hebben een pizza met lam, ui en yoghurtsaus en eentje met kip, advocado, camembert en cranberrysaus bestelt en ze smaken heerlijk, al lijken ze wat verbrand. Dit soort pizza’s zie je eigenlijk niet zo vaak. We hebben moeite om ze op te eten, maar op een paar korstjes na is het bord helemaal leeg.

pizz

Nadat we na het eten weer terug bij de auto zijn, rijden we nog even naar de Coles. Ofja… even… Tom Tom stuurt ons weer eens de verkeerde kant op. Zelfs als we het adres in tikken, zien we nog steeds geen Coles. Wel zien we een grote parkeerplaats. Wellicht dat het daar in de buurt is. Maar als we uitstappen en wat rondlopen… geen Coles. Dan lopen we het hoekje om en zien we in de verte de rode letters van Coles. Snel weer de auto in en dan staan we ineens wel voor Coles. We kopen wat brood, melk en creamcheese. Tegenover Coles lopen we nog even de drankenhandel in. Vanavond houden we het netjes, geen alcohol… maar daarna hebben we nog maar twee nachten en we hebben nog wat kaas over… dus daar hoort wel alcohol bij ?

Vanavond duiken we dus vroeg ‘onder de wol’. Morgen gaan we naar Fraser Island en de organisatie waar we mee meegaan staat hier om 05.50 uur voor de deur! Gaaaaap….

Het weer: iets wat bewolkt en later zonnig
Aantal gereden kilometers: 85

Geef een reactie