Dag 01: De heenreis

Print Friendly, PDF & Email

Vrijdag 18 april: Den Bosch – Düsseldorf – Londen – Hong Kong


Mijn ouders zijn ruim op tijd bij ons, zodat er ook nog relaxt een kop koffie gedronken kan worden. Om exact 11 uur zijn we onderweg naar Düsseldorf. We vliegen pas om 16.45 uur, maar we willen liever te vroeg dan te laat op het vliegveld zijn. Kunnen we daar ook nog even rustig wat rondkijken en lunchen.

Na anderhalf uur komen we aan bij het vliegveld. We parkeren de auto bij P3. Eenmaal binnen bekijken we waar we onze koffers af mogen droppen. Dit blijkt vrij dicht in de buurt. Ondanks dat we vrij vroeg zijn, is de balie al wel open. We checken dus in en zijn dan verlost van onze twee grote koffers. Loopt toch wel wat lekkerder, alleen met handbagage.

Dan gaan we op zoek naar lunch. Het vliegveld heeft niet heel erg veel in aanbod. Wel veel broodzaken, maar we zijn eigenlijk op zoek naar Currywurst mit pommes, maar helaas. Nadat we een rondje gelopen hebben, komen we tot de conclusie dat het toch maar een broodje wordt.

IMG_1743

Na de lunch nemen we afscheid van mijn ouders en lopen we door de security. Wat een rust! Totaal geen rij of drukte te bekennen. Hierdoor zijn we snel aan de taxfree kant, maar het aanbod aan winkels valt wat tegen. Dan willen we doorlopen naar de gate, maar worden door de douane tegen gehouden. Het is nog niet open. Rond half 4 gaat het open. Dat wordt dus nog een goed drie kwartier wachten. Gelukkig is er gratis wifi (voor een half uur), dus vermaken doen we ons wel.

IMG_7014

Na een uur wachten, mogen we eindelijk door de douane, naar de juiste gate. En na nog eens een half uur wachten, mogen we boarden in een vliegtuig van British Airways. Een half uur voor opstijgen dus. Het lijkt ons wat krapjes, maar het lukt ze wel. Met een goed drie minuten over tijd zitten we in de lucht. We krijgen meteen wat te drinken, want als we goed en wel opgestegen zijn, zet de piloot de landing alweer in. Na 65 minuten vliegen, landen we op Heathrow en is de tijd een uur terug gegaan. Dus eigenlijk hebben we maar 5 minuten gevlogen ? Vervolgens gaan we met de bus van terminal 5 naar terminal 3. Pas over drie uur vliegen we verder, dus hebben we ruim de tijd om wat te dineren. Maar terminal 3 heeft niet zo heel veel restaurants. We hebben de keuze uit een Engels, een Frans en een Italiaans restaurant. Deze laatste wordt het. De bedoeling was dat we gingen voor een pasta, maar als we ook verschillende risotto’s op de kaart zien staan, gaan we daar uiteindelijk voor. Het smaakt ons prima. Te prima eigenlijk, want we vinden het beide zonde dat het Europese porties zijn.

IMG_7035

IMG_7037

Na het eten lopen we nog wat rond door de terminal en zien dan ineens dat onze gatenummer is vrijgegeven (dit stellen ze zo lang mogelijk uit zodat je nog wat gaat shoppen, ipv bij de gate gaat hangen – althans, dat denken we). Bij de gate is het druk en als we door de controle van de tickets zijn, mogen we nog even in de hal wachten. Maar gelukkig kunnen we snel boarden.

IMG_7040

Inmiddels is het buiten alweer donker geworden. Het vliegtuig heeft een indeling van 3-3-3 en wij zitten op twee stoelen van de middelste drie. Naast ons blijft de stoel leeg. Wat heerlijk, wellicht kunnen we dan toch nog een beetje slapen. Al hadden we liever gehad dat er hele rijen leeg bleven, zodat we beide echt plat konden. Maar helaas.

Nadat we opgestegen zijn krijgen we ook hier snel wat drank en eten. Ondanks dat we net wat gegeten hebben op Heathrow, nemen we toch het vliegtuig voer. Martijn gaat voor de kip en ik de vegetarische pasta. En het gaat er goed in!

IMG_7060

IMG_7059

Na het eten pakken we de laptop voor een filmpje te kijken. Onder onze stoelen zitten stopcontacten. Daardoor kunnen we in principe de gehele vlucht dus film kijken via de laptop, als we dat willen. Maar het lukt ons niet om stroom te krijgen. Het stopcontact heeft een Engelse stekker nodig. Gelukkig hebben we een wereldstekker mee, maar op de één of andere manier lukt het ons niet om stroom af te tappen. De stewardess weet het ook niet en roept er iemand bij. Deze steward lijkt wat technischer en na wat uitleg komt hij met het idee om de wereldstekker niet te gebruiken, maar de stekker er gewoon zo rechtstreeks erin te steken. Kan dat ja? Een Nederlandse stekker in een Engels stopcontact? Ja dat kan dus en dat blijkt ook nog eens te werken! We wisten niet dat dit een optie was, maar het werkt wel.

IMG_7067

We beginnen met de animatie The Croods. Leuke film over holbewoners ? Maar de laatste twintig minuten zijn zwaar. De ogen vallen eigenlijk wat dicht. We bergen de laptop op en gaan in onze slaaphouding. Maarja, welke slaaphouding ligt het lekkerst? Geenéén eigenlijk. Uiteindelijk dommelen we wat in slaap. Dat wil zeggen, ik beter als Martijn. Hij met zijn lange benen kan gewoon niet plat en dat slaapt niet lekker.

Geef een reactie