Pretpark Index

Efteling

Efteling
Omdat wij al járen meerdere malen per jaar in de Efteling komen, verdient dit park een eigen plek op deze index. Foto’s zijn vanaf 2003 tot heden en niet op volgorde 🙂 

Winter Efteling
Sinds 1999 is de Efteling ook in de winterperiode geopend. Je bevindt je in winterse sferen met kerstbomen, prachtige verlichting en warme vuurkorven. Uiteraard hoort een bekertje glühwein (of warme chocolademelk met slagroom) er ook bij. 

De rest van Nederland 

2007: Toverland
Samen met een stel vrienden van het Turbolaaf Forum maakten we Toverland onveilig.

2008: Drievliet
Een jaar eerder hadden we Drievliet al wel bezocht, maar alleen voor de testdag van Formule X. De rest van het park was toen dicht. Dus in 2008 zijn we teruggegaan naar Drievliet voor de rest van het park. Samen met een paar Turbolaven.

2008: Duinrell
Wederom waren we op pad met het Turbolaaf Forum.

2008: Toverland
Gezellig samen met Anton, René, Danny en Ronald van Turbolaaf een dagje pretpark.

2011: Duinrell
Samen met Gerbert & Marjol én hun kersverse dochter van 10 maanden hebben we een heerlijke dag in Duinrell gehad.

2016: Toverland
Weer terug naar Toverland met Gerbert, Marjol, Anne (inmiddels 6 jaar) en Tim (1.5 jaar). Ook Eddy & Wilco gingen dit keer met ons mee.

2017: Slagharen
De nieuwe achtbaan ‘Gold Rush’ was inmiddels een paar maanden open, dus werd dit park uiteraard door ons bezocht. Dit keer gingen mijn ouders ook mee en zijn we – heel nostalgisch – met de trein en bus naar het park afgereisd. 

2019: Toverland
Inmiddels was de nieuwe achtbaan ‘Fenix’ al bijna een jaar geopend, dus werd het tijd voor ons om Toverland weer eens een bezoekje te brengen. De nieuwe achtbaan is gebouwd in een heel nieuw gebied in het park. Het werd een kort bezoekje voor ons, omdat we ‘s avonds nog andere verplichtingen hadden. Maar wat is Toverland prachtig geworden! 

2019: Walibi Holland
Voor het eerst zó dichtbij: een RMC achtbaan. Ofwel, het bedrijf Rocky Mountain Construction is gespecialiseerd in het bouwen van hybride achtbanen. Deze banen zijn zó ontzettend ‘smooth’, waardoor deze constructie erg geliefd is bij ons. En nu is er gewoon een RMC baan in Nederland te vinden! De houten achtbaan ‘Robin Hood’ werd omgebouwd naar ‘Untamed’ en samen met een paar vrienden van de pretpark club zijn we deze nieuwe baan gaan uitproberen: hij is waanzinnig!

2020: Toverland
Het park bood voor het eerst een ‘pop-up camp’ aan: twee dagen pretpark bezoek en overnachten in een tipi-tent welke op de oude parkeerplaats stond. Dit leek ons wel erg leuk om te doen. Dus zo geschiedde. Al skipte we de tweede dag pretpark, omdat we nog andere verplichtingen hadden die dag. Slapen in de tent is ons goed bevallen (al waren de bedden iets te hard naar onze zin), maar mocht Toverland in 2021 wederom een Pop Up Camp organiseren: wij zijn erbij!

Diverse kleine parken
Nederland telt een paar pretparken waar maar één of wellicht twee (en heel soms drie) achtbanen te doen zijn. Parken waar we eigenlijk niet een hele dag rond hobbelen. De foto’s zijn van de volgende parken:

  • Billybird Park Hemelrijk
  • Dippie Doe Attractiepark
  • Kinderstad Heerlen
  • Avonturenpark Hellendoorn
  • Speelpark Oud Valkeveen
  • Plopsa Indoor Coevorden
  • Amusementspark Tivoli Berg & Dal
  • De Valkenier
  • Speelparadijs Pannenkoekenhuis Voorst
  • De Waarbeek
  • Wildlands Adventure Zoo Emmen

België

2008: Bobbejaanland
Samen met een stel vrienden van het Turbolaaf Forum maakten we Bobbejaanland onveilig.

2009: Plopsaland
Met een paar leden van het Alles Amerika Forum hebben we een mini-meet gehad in dit park.

2011: Plopsa Coo
Dit park ligt in de Ardennen bij de watervallen van Coo. En omdat Vicky de Ride net geopend was, bezochten we dit park.

2019: Bobbejaanland
Door het forum van pretparkclub werd een dagje Bobbejaanland georganiseerd om de nieuwe achtbaan Fury te proberen.

Duitsland

2006: Holiday Park, Europa-Park en Tripsdrill
We sliepen vier nachten in Duitsland. De eerste nacht dicht in de buurt van Holiday Park, daarna twee nachten in het Colosseo Hotel bij Europa-Park en we sloten onze mini-vakantie af in een gästhause bij Tripsdrill.

2008: Europa-Park, Steinwasen Park en Tripsdrill
Met een kleine club van Turbolaaf vertrokken we voor een paar dagen naar Duitsland. Met alcohol, lekker eten en veel gezelligheid vulden we onze coaster counter weer aan.

2008: Moviepark
Samen met Marjol & Gerbert hadden we veel lol in het park van de films.

2008: Phantasialand
In de winter is Phantasialand omgetoverd naar Wintertraum. Samen met een paar vrienden van Turbolaaf zijn we de sfeervolle ‘winterdroom’ gaan ontdekken.

2009: Europa-Park
Wederom samen met Marjol & Gerbert op pad. Ditmaal voor twee dagen Europa-Park en sliepen we een paar dagen in Gästehaus Roth in Niederhausen. Een plaatsje net onder Rust. ’s Ochtends met de gratis shuttle van het gasthuis naar het pretpark, om ’s avonds te voet in een half uurtje terug te lopen naar onze bedjes.

2009: Phantasialand
Met een stel Turbolaven waren we weer in de winter in dit park.

2011: Hansa Park & Heide-Park
Ditmaal een roadtrip naar het noorden van Duitsland. We sliepen twee nachten in Hotel Seeschloss aan de Kellersee. Vanuit daar bezochten we Hansa-Park. Na twee nachten reden we weer terug naar Nederland met een tussenstop bij Heide Park.

2012: Europa-Park
Samen met onze vrienden Marjol, Gerbert, hun dochtertje Anne (net 2 jaar) en met Pieter, Tavita en hun dochtertje Vieve (2.5 jaar) verbleven we een paar dagen in Hotel Kösel. Een heerlijk gezellig weekend volgde.

2012: Phantasialand
Samen met Marjol, Gerbert en Anne waren we even in winterse sferen.

2013: Europa-Park & Tripsdrill
Overdag een dagje pretpark en in de avond horror in Europa-Park. Na twee nachten Rust zijn we via Tripsdrill naar huis gereden. In dit laatst genoemde park was namelijk de achtbaan Karacho net geopend, dus daar moesten we uiteraard ook even heen.

2013: Wunderland Kalkar
Wederom gezellig op pad met Gerbert, Marjol en Anne. Wunderland Kalkar is een park wat erg leuk voor kinderen is (en ook wel voor volwassenen), maar vooral de gratis frietjes en ijs zijn natuurlijk een erg fijne bijkomstigheid.

2014: Europa-Park
Samen met Marjol, Gerbert en Anne (bijna 4) twee dagen pretparken in Europa-Park. We sliepen drie nachten in Pension Vanii, waar we een appartement met twee slaapkamers tot onze beschikking hadden.

2017: Europa-Park & Tripsdrill
Na drie jaar vonden we het wel weer eens tijd om naar het zuiden van Duitsland te gaan. We sliepen twee nachten in Arndt Hotel Garni. Schuin tegenover ons favoriete pizzarestaurant.

Frankrijk

2003: Disneyland Resort Parijs
Onze eerste keer Disney samen. We sliepen drie nachten in het Santa Fé hotel van Disney en hebben uiteraard zowel het Disneyland Park als de Studios bezocht.

2007: Parc Asterix
Als je naar Disney gaat, rijdt je echt létterlijk langs dit park. Maar nooit wordt hij dan bezocht. Dus dan maar een keer gewoon op-en-neer naar Frankrijk voor een bezoekje aan Parc Asterix.

2008: Disneyland Resort Parijs
In oktober reisden we weer terug naar Frankrijk om wat Halloweensfeer op te snuiven in Disney. Dit weekend bleek extra magisch te zijn voor ons. We vierden niet alleen mijn verjaardag daar, maar ook vroeg Martijn mij ten huwelijk tijdens het etentje bij Blue Lagoon (bij Pirates of the Caribbean). Uiteraard zei ik ja ?

2009: Disneyland Resort Parijs
Drie maanden later waren we weer in Disney te vinden. Ditmaal om de kerstsfeer te proeven. Alles was prachtig versierd, maar het was ook erg koud.

2009: Disneyland Resort Parijs
Voor de tweede maal dit jaar naar Disney. Toch handig, zo’n jaarkaart. Na de kou in januari was het nu in augustus een stuk lekkerder.

2012: Disneyland Resort Parijs & Parc Asterix
Ditmaal vertrokken we naar Frankrijk samen met Marjol & Anne (exact 10 dagen voor haar derde verjaardag). Met dank aan de ANWB en onze Efteling abonnement, mochten we deze twee parken gratis bezoeken.

Engeland

2005: Alton Towers, Chessington World of Adventures en Thorpe Park
Voor het eerst samen met eigen auto naar een land waar ze links rijden. Dat was even wennen voor Martijn (want ik reed niet ? ). Met de Ferry vanaf Boulogne Frankrijk naar Dover Engeland.

2018: Blackpool Pleasure Beach, Alton Towers en Lightwater Valley
Via het pretparkforum ‘Themepark’ in contact gekomen met Arco & Sanne. Zij organiseerden een reis naar Engeland met een behoorlijke club. Met een man of 80 zijn we in een grote touringcar met de nachtferry van Hoek van Holland naar Hull gereisd. Daar bezochten we de drie bovengenoemde pretparken. Het was echt een super leuk lang weekend met veel lol en uiteraard ook veel drank.