Dag 02: Aankomst Hong Kong

Print Friendly, PDF & Email

Zaterdag 19 april: Hong Kong


Dan worden we langzaam weer wat wakker en blijkt dat het nog maar een goed twee uur vliegen is! Blijkbaar hebben we toch wel iets van kunnen slapen. Al was het bij Martijn meer dommelen als slapen. Vrijwel direct nadat we wakker zijn, komen de stewardessen alweer langs met het ontbijt. Goedemorgen, het is dus inmiddels zaterdag. Dag 2 van onze vakantie is ingegaan ?

Als we geland zijn op Hong Kong Airport, gaan we eerst door de douane. Helaas krijgen we geen stempel in ons paspoort, maar een klein briefje wat je moet bewaren. Jammer… Vervolgens halen we onze koffers op. Het duurt even voordat de koffers van onze vlucht op de band langskomen.

IMG_7082

Als we na een goed twintig minuten wachten weer herenigd zijn met onze rode en blauwe koffer, bekijken we hoe we het beste naar ons hotel kunnen gaan. We hebben namelijk drie opties. Met de stadsbus, met Airport Express (trein) naar Kowloon Station en dan verder met de taxi of de Holiday Inn Shuttle (terwijl we niet eens overnachten in het Holiday Inn hotel), of met de Airport Express naar Tsing Yi Station en daar met twee overstappen in de metro naar het hotel.

We kiezen voor deze laatste. We kopen een Airport Express kaartje (kost normaal 60 HK dollar per persoon, maar als je er twee koopt, kost het maar 45 HK dollar per persoon) en meteen een Octopus kaartje (Een OV-chipkaart: kost 150 HK dollars: 100 dollar tegoed en 50 dollar borg). Let wel: 100 HK dollar = bijna 10 euro. Dus het openbaar vervoer is hier niet heel duur. Voordat we naar de trein toe lopen, gaan we eerst rustig even zitten. Het is hier een stuk drukker dan op Düsseldorf of Londen. Even bijkomen van de lange reis (lees: weer even op de gratis wifi).

IMG_7084

Vervolgens lopen we naar de trein. Hij komt al vrij snel en we nemen plaats in een niet zo’n drukke trein. Mooi. Dan rijden we van het vliegveld af en beseffen ons ineens: Jee, we zijn in Hong Kong! Na een treinreis van een kwartier komen we aan bij Tsing Yi Station. We stappen uit en gaan op zoek naar de metro. Maar deze is door alle drukte nog best moeilijk te vinden. We zien de bordjes wel, maar je gaat van hot-naar-her. En met je bagage mee, is dat toch best wel vermoeiend. Zeker na een lange vlucht. We vinden de metro, maar deze blijkt niet de juiste kant op te gaan. Hmz, ohja… toch nog een verdieping lager dan. Gelukkig hoef je nooit lang te wachten en komt de metro al snel. Maarjee, wat is het druk! Inmiddels is het half 6 en de spits is blijkbaar ingegaan, al is het zaterdags. Eén halte verder, bij Lai King Station, stappen we weer over en belanden daar ook in een vrij overvolle metro. Helaas zijn het nu een stuk meer stops. Maar we zijn nog jong, dus blijven graag staan hoor.

Als we eenmaal bij Tsim Sha Tsui uitgestapt zijn, is het even zoeken naar de juiste uitgang, maar dit blijkt niet moeilijk te zijn. Via de mall komen we meteen bij de juiste straat uit: Lock Street. Buiten is het enorm benauwd. Bij het landen vertelde de piloot dat het 29 graden was en die warmte is nog steeds te voelen. Al is het meer benauwend warm, dan lekker warm. Al snel zien we de 7-Eleven waar boven ons hotel zich bevindt. Met de lift mee naar de 7e verdieping (hmz, het ruikt wel wat muf hier) en checken in bij Just Inn Hotel. We krijgen kamer 8 toegewezen. Een piepklein kamertje, maar dat wisten we van te voren. Het is even wat behelpen (waar zetten we de koffers neer?

IMG_7088

IMG_7090

In de ‘badkamer’ dan maar?) en dan willen we de koffer open maken, maar we hadden er – voor de zekerheid – een kleine tiewrap aan vast gemaakt. En hoe gaan we die nu verwijderen? Schaartjes en nagelknippertjes mogen tenslotte ook niet in de handbagage. Martijn vraagt bij een medewerker van het hotel om een schaar. De medewerker loopt vervolgens mee om de tiewrap zelf door te knippen en vraagt ons of we geïnteresseerd zijn in wat tips in de omgeving. Uiteraard. Hij pakt er een plattegrond bij en vertelt van alles en krabbelt de plattegrond wat vol. Uiteraard zijn we door de vele informatie alweer de helft vergeten, maar zijn bedoeling is goed ? Ook had hij de tip om de koffers onder het bed te schuiven. Daar hadden we nog niet aangedacht, er zit een luikje voor, dus was het ons niet opgevallen. Helaas past er maar één koffer onder en niet beide, maar het scheelt weer iets in ruimte.

Ik wissel mijn lange mouwen shirt in voor een korte en we gaan dan op pad, op zoek naar wat eten. We lopen de mall weer in en zien dan een tweetal sushi restaurants. Althans, zo lijkt het. Monster Sushi ziet er goed uit, maar als we op weg zijn naar het andere sushirestaurant komen we langs Teppanya en de plastic bordjes voor het raam zien er eigenlijk ook wel appetijtelijk uit.

IMG_7103

We besluiten de sushi te laten voor wat het is en nemen plaats in dit restaurant. Martijn gaat voor varkensvlees en rund en ik voor alleen rund (maar dan op een andere manier bereid dan Martijns rund). Het smaakt ons heerlijk.

IMG_7093

IMG_7096

Na het eten lopen we door naar de Victoria Harbour. Vanuit daar kun je een lichtshow zien welke op de gebouwen tegenover worden gehouden. Als we kwart over 8 aankomen bij de Harbour zien we heel veel mensen juist weglopen. Echt heel veel mensen. We kunnen er bijna niet doorheen, omdat we in de tegengestelde richting lopen. Vervolgens staan we bij de Harbour en zien we inderdaad een mooi uitzicht.

DSC_7997_cr

Maar geen lichtshow. Uiteindelijk valt het kwartje. Het blijkt elke avond om 20.00 uur te zijn en niet – zoals wij in de veronderstelling waren – vanaf 20.00 uur elk kwartier… We hebben dus gewoon de lichtshow gemist! Doordat we een vol programma hebben de komende drie dagen, weten we eigenlijk niet of we daar dus nog tijd voor hebben. Oeps. Gevalletje verkeerde planning. Afgelopen weken (maanden) ben ik eigenlijk alleen met de planning voor Australië bezig geweest en is Hong Kong een beetje ondergesneeuwd geraakt. Niet handig.

We lopen weer terug naar ons hotel. De straten zijn nog steeds goed gevuld. En het wemelt van de lichtjes in de straten door de reclameborden.

IMG_7107

Eenmaal terug op de kamer, kijken we nog wat TV en begin ik aan het verslag. We willen niet te vroeg slapen, anders staren we vanaf 05.00 uur al naar het plafond.

Morgen staat de Big Budha en Disney Hong Kong op de planning. Erg benieuwd en erg veel zin in!

Geef een reactie