Achtbanen wereldwijd

Zoals jullie denk ik wel weten zijn wij achtbaan-fanaten. Samen hebben we dan ook al heel wat pretparken bezocht en we houden dit ook bij in onze Coaster Counter. Amerika is een waar walhalla voor de achtbanenliefhebber. Maar ook in Europa valt er genoeg te beleven. Hieronder wat informatie over hoe je nu handig kunt zien waar er leuke pretparken zijn, hoe je snel kunt zien wat er in zo’n park te beleven is etc.

Overzicht achtbanen
Het handigste is om de Website Coast2Coaster.eu van Manus Breuking te gebruiken . Deze toont alle achtbanen en rodelbanen op een landkaart van de wereld. Aan de hand van kleurtjes kun je snel zien waar er achtbanen staan. Dit zijn meestal ook de grotere pretparken. Let op: er worden alleen pretparken getoond die een achtbaan hebben.

  

Door op een bolletje te klikken krijg je het aantal achtbanen, een link naar RCDB (RollerCoasterDatabase) en de link naar de officiele website te zien.

Op RCDB vind je een schat aan informatie over de pretparken. Het adres, links naar Google Maps en een overzicht van de achtbanen in het park.

Voor de echte achtbaan-fanaten is het mogelijk om over de achtbaan zelf nog meer informatie op te vragen zoals snelheid, hoogte, lengte etc etc.