Dag 07: Melbourne & Pinguïn Parade

Print Friendly, PDF & Email

Donderdag 24 april: Melbourne


We ontwaken om 08.00 uur, door de wekker, wat betekent dat we goed doorgeslapen hebben. Geen last gehad van een jetlag dus! Ik maak een plan van aanpak en voordat we Melbourne onveilig gaan maken, gaan we eerst nog op zoek naar een ontbijtje. Tegenover ons hotel zit Gloria Jeans, een koffiebar. Buiten op het raam staan plaatjes van croissantjes, dus het lijkt ons dat je daar wel een ontbijtje kunt scoren.

We nemen een croissantje, een tosti, twee cappuccino’s en twee jus d’orange. Heerlijk om je dag zo mee te beginnen. Het plan is om tegenover het station te bekijken, daarna naar de haven te gaan en eventueel ook nog naar de Queen Victoria Market. Rond half 3 moeten we richting Phillip Island om daar de Pinguïn Parade te bekijken. Ze komen namelijk met zonsondergang vanuit de zee het strand op en aangezien het ook nog een goed twee uur rijden is, willen we niet al te laat die kant op.

IMG_7295

Als we weer buiten zijn en naar het station wandelen, merken we dat het nog best wel fris is buiten. Sterker nog, het is behoorlijk koud aan de voeten – geen sokken of iets dergelijks aan. Snel lopen we terug naar het hotel. Toch maar even een warmere broek en sokken aan doen. Ja, dat voelt beter. Aangezien het station zelf niet zo heel bijzonder is, lopen we meteen door naar de haven. Via een speciale voetgangersbrug lopen we direct door naar de Docklands .

DSC_9749

DSC_9765

Het is vrij rustig en lopen via de pier naar Newquay Promenade en komen uit bij Harbour Town Shopping Center. Daar is het een stuk drukker. Allemaal leuke winkeltjes en restaurants. Aan het eind van het Shopping Center staat het reuzenrad Melbourne Star, wat volgens mij een exacte kopie is van de London Eye.

DSC_9796

Ineens zien we daar een soort van kermis staan, Wonderland Fun Park. Oeh, zou er een achtbaan staan? Ja hoor, een heuse Wacky Worm Family Coaster! Maar nee, die gaan we écht niet doen. Ik ben een Credit Whore, ja… Maar zelfs dit gaat voor mij te ver ? Als er een familiebaan in een pretpark staat, dan zeg ik oké… maar dit zou wel een beetje triest zijn hahaha… Gelukkig is de kermis ook nog niet open.

DSC_9781

Tegenover Wonderland zit een Costco supermarkt. We zijn erg benieuwd of ze wellicht een koelbox hebben, want dan kunnen we die bij vertrek uit Melbourne mooi daar kopen. Als we naar binnen willen lopen, wordt ons verzocht om een bezoekerspas of iets degelijks bij de balie te halen. Het blijkt een groothandel te zijn en dan mag je niet zomaar naar binnen. Zo gezegd, zo gedaan… We kijken wat rond en Martijn vraagt aan een medewerker waar de koelboxen liggen. Ze blijken alleen maar grote stevige koelboxen te hebben, maar niet – zoals wij gewend zijn in Amerika – van piepschuim die we aan het eind van de vakantie achterlaten. Wel hebben ze grote koeltassen en eigenlijk lijkt ons dat ook wel een handig idee. Waarom per sé een box als je ook aan een tas genoeg hebt?

DSC_9791

Na een bezoek aan deze groothandel lopen we terug naar Newquay Promenade. Vanuit daar kun je met de City Circle Tram mee. Deze tram is gratis en rijdt een grote ronde door de stad. De andere normale trams kosten wel gewoon geld, maar wij zijn Hollanders, dus maken graag gebruik van deze gratis dienst. Als we eenmaal in een trammetje zitten, krijgen we meteen bij elke stop te horen wat er links en wat er rechts te zien valt. Handig, zo’n toeristentram!

DSC_9801

De planning is om bij Queen Victoria Market uit te stappen, maar bij Parliament gaat de tram ineens achteruit. Uh, wat is dat nou? Hadden we hier over moeten stappen ofzo? Maarja, dan is het toch geen ‘circle’ meer? Bij de eerstvolgende halte stappen we uit en besluiten we om maar te lopen en dan zien we ineens waarom de tram geen rondje rijdt. Het kruispunt is afgesloten! Ze zijn momenteel bezig met wegwerkzaamheden en op de borden bij het kruispunt staat ook duidelijk te lezen dat er van 18 t/m 25 april geen trams door de straten rijden. We lopen wat langs het kruispunt af en zien dat de trams vanaf Swanston Street pas weer rijden, dat zijn zes stops verder! Dan komen we in de buurt van Queen Victoria Market en ik bekijk in de Capitoolgids wat informatie en zie dan dat de markt tot 14.00 uur is… Hmz, het is 14.05 uur.. damn, nét gemist dus. Morgen hebben we ook een dagje Melbourne op de planning staan, maar doordat het ANZAC Day is, is de markt niet open. Helaas.

We besluiten om maar snel met de City Circle terug te gaan naar het hotel. We willen immers op tijd richting Phillip Island. Bij Spencer Street stappen we weer uit. Het is nog een stukje lopen naar het hotel. De City Circle stopt op zich ook wel vrij dicht bij ons hotel, maar dan zou hij weer via de Docklands rijden en dat neemt best wel wat tijd in beslag. Lopen zal in dit geval sneller zijn. Onderweg naar het hotel besluiten we in een klein supermarktje een flesje water te gaan halen. We nemen ook maar gelijk wat TimTams mee (Classic en van Adriano Zumbo). We zien daar ook een koeltas van een handig formaat. Die dan ook maar gelijk gekocht.

Pas iets na 3-en rijden we de parkeergarage uit. Aankomst bij Pinguïn Parade is om 17.00 uur, geeft de Tom Tom aan. Ik had opgezocht dat de zon rond kwart voor 6 onder zou gaan en er werd geadviseerd om circa een uur van te voren aanwezig te zijn. Oeh, als we dan maar op tijd zijn! Het is behoorlijk druk op de snelweg en de aankomsttijd loopt alleen maar op.

DSC_9825

Uiteindelijk komen we kwart over 5 aan bij het informatiecentrum van de parade. We kopen een kaartje en gaan dan gelijk door naar buiten. Als we over de paden richting de tribune lopen, zien we in de bossen twee kangoeroes staan. Jeuh, onze eerste wildlife is een feit! En ook nog eens kangoeroes, toch wel het symbool van Australië.

DSC_9831

Je kunt op twee tribunes plaatsnemen. Op de eerste tribune is het al vrij vol, maar gelukkig is er op de tweede tribune nog wat plaats vrij voorin. Overal staat aangegeven dat je geen foto’s mag maken. Jammer… in het informatiecentrum was te lezen dat de pinguïns rond 18.10 uur zullen arriveren. Gisteren waren ze er om 18.14 uur. Goh, dat ze dat zo precies kunnen weten, wat grappig. Het wordt al wat schemerig en het is behoorlijk fris geworden. En dan ineens, zien we een kudde pinguïns in de zee, net voor het strand zwemmen… Ze komen op de kant en waggelen dan, tussen de twee tribunes door, naar het gebied erachter. Daar hebben ze hun holletjes en overnachten ze. Echt super leuk, lief en schattig tegelijk. Vervolgens komt er weer een bups van een pinguïn of 15 en ze waggelen ook vrolijk richting het gebied erachter. Soms blijft er één pinguïn achter en zwemt dan weer terug de zee in om vervolgens weer in zijn eentje op het strand te wachten op de volgende kudde. In de zee zijn ze goed beschermt door hun schutkleur, maar op het land zijn ze een gevaarlijke prooi voor andere dieren. Het is dus voor de pinguïns elke avond weer spannend om naar hun holletje te gaan. Eenmaal aan de andere kant van het gebied, zijn ze weer veilig bij hun holletjes. Er wordt veel gewaarschuwd dat er geen foto’s gemaakt mogen worden, maar toch blijven mensen dit doen. Ik probeer uiteraard ook stiekem wat foto’s te maken, maar dat is nog best moeilijk als je niet goed kan richten en dus kan focussen. Het is ook al vrij donker en dat maakt het nog extra moeilijk. Telkens als er een ranger niet in de buurt is, probeer ik een foto te nemen en dan hoor je weer ‘no pictures please, no pictures’ hahaha…

IMG_7319

IMG_7323

IMG_7328

We blijven een goed half uur op de tribune zitten. Zo af en toe komt er weer een kudde langs gewaggeld. Als we weer teruglopen naar het informatiecentrum, zien we langs de kant ook nog steeds pinguíns staan. Dat trekt natuurlijk ook nog steeds bekijks. De pinguïns trekken niets van de mensen aan. Ze zijn het blijkbaar gewend.

Eenmaal terug in het informatiecentrum kopen we wat shirtjes en eten we wat simpels. Martijn een schnitzel en ik een lekkerbekje. Dan gaan we weer op weg naar het hotel en mag ik plaats nemen achter het stuur. Dit wordt mijn vuurdoop wat betreft links rijden. Erg benieuwd hoe me dat gaat bevallen. En dan ook nog eens meteen in het donker, hoe prettig! De eerste meters zijn wat wennen, maar daarna gaat het wel. Alleen de ruimte aan de linkerzijkant blijft nog lastig. Ook het rechts afslaan is erg apart. Je moet natuurlijk ook weer op de linkerbaan terecht komen haha… Na twee uur arriveren we weer bij de parkeergarage.

We vragen na bij de balie of er toevallig nog berichtjes zijn voor ons, vanwege dat we problemen hadden met het internet. De baliemedewerker weet niet precies wat we bedoelen, dus legt Martijn het nog een keer kort uit. Hij weet nog steeds niet wat Martijn bedoelt, maar hij weet wel dat er geen berichten voor ons zijn en omdat we problemen hebben met internet, krijgen we van hem gratis 12 uur internet. Tja, dat weigeren we natuurlijk niet.

Het weer: in de ochtend rond 13 graden, in de middag rond 20 graden
Aantal gereden kilometers: 291

Geef een reactie