Dag 04: Ocean Park Hong Kong

Print Friendly, PDF & Email

Maandag 21 april: Hong Kong


Na een heerlijke, maar korte, nachtrust lopen we iets na 9-en ons hotel uit. De 7-eleven naast ons heeft nog steeds niet veel soeps wat betreft het ontbijt en we besluiten om gewoon richting Ocean Park te gaan en dan zien we wel wat we onderweg tegenkomen.

Uiteindelijk komen we al snel iets tegen. In het metrostation zien we een bakkertje en kopen een paar heerlijke broodjes. Vervolgens nemen we de metro naar Hong Kong Island. Het is maar één halte verder, dus daar zijn we zo. Dan gaan we op zoek naar de bus welke ons naar Ocean Park brengt. Deze is snel gevonden. Vrijwel overal staat aangegeven welke kant je op moet. Fijn. Als we bij de bussen zijn, kopen we een retourkaartje en meteen ook een entreeticket voor het park. De bus voor ons zit vol en rijdt net voor onze neus weg. Maar de volgende komt er al meteen aangereden. Hier in Hong Kong rijden ze met dubbeldekkers. Leuk! Uiteraard gaan we bovenin zitten en beginnen aan ons broodje. We weten alleen niet zeker of dit eigenlijk wel mag: eten in de bus. Maar we zien nergens een waarschuwing staan, dus we gokken het erop.

DSC_9027

Binnen tien minuten zijn we al bij Ocean Park. Snel drinken we de jus d’orange nog leeg, want je mag tenslotte geen eten en drinken meenemen in het park (behalve water uiteraard). Het lijkt vrij druk te worden. Het eerste gedeelte van het park is al open en we lopen richting de Ocean Express, ofwel een metro’tje door de berg heen. Je kunt ook met een kabelbaan naar de andere kant van het park – welke aan de andere kant van de berg ligt overigens – maar dan ben je langer onderweg en aangezien we graag wat achtbanen willen doen vandaag, pakken we de snelste optie. Maar dan moeten we weer stoppen. Voor ons een berg aan mensenmassa. Ohnee, wordt het écht zo druk vandaag? En ineens gaat de menigte weer lopen. Aha, het was nog geen 10.00 uur. Voor ons was het nog gesloten. Dan lopen we de metro in. En dat is al een attractie op zich. Omdat we door de berg heen gaat, is het buiten donker. Vervolgens wordt er op het dak boven ons wat animatiebeelden getoond. Alsof we in een onderzeeër zitten. Erg leuk gedaan.

DSC_9036

Eenmaal aan de andere kant van de berg, lopen we als eerste naar Hair Raiser. Een B&M Floorless Custom. Het is niet druk en mogen eigenlijk meteen instappen. Maar we kiezen ervoor om een beurt te wachten, zodat we voorin kunnen zitten. Het mooie uitzicht valt gelijk op. Aan de ene kant heb je het park en aan de andere kant water. Prachtig om te zien. De baan zelf valt ons eigenlijk wat tegen. Hij trilt enorm en ik krijg er wat hoofdpijnscheuten van. Niet geheel prettig dus. Jammer, zijn we eigenlijk niet gewend van een B&M.

DSC_9098

Dan lopen we door naar de achtbaan ernaast: Arctic Blast. Dit is een Mack Powered Coaster. Ook hier is het niet druk en de baan vinden we wel aardig, maar niet spannend. Het is dan ook eerder een kinderbaan, dan een spectaculaire baan.

Vervolgens lopen we naar South Pole Spectacular. Hier kun je de pinguïns zien. Ohja, Ocean Park is een pretpark in combinatie met – vooral – zeedieren. Een soort Seaworld dus. We merken meteen dat we ineens op de zuidpool zijn. Jee, wat is het hier koud! Op zich niet heel erg, aangezien het buiten best weer behoorlijk warm is. Al laat het zonnetje zich nog niet zien. Het is vooral erg heiig.

Dan staan we oog-in-oog met de pinguïns. Wat leuk! Een medewerker strooit nog wat sneeuw/hagel erbij. Kijk de pinguïns eens genieten!

DSC_9070

We besluiten om dit gebied van het park te verlaten en weer door te lopen naar een achtbaan. Ocean Park bestaat uit zes verschillende gebieden en daarvoor moet je trapje op, trapje af. Of soms kun je met de roltrap. Het ligt allemaal behoorlijk ver uit elkaar. Tja, als je een pretpark op een berg begint, ben je natuurlijk afhankelijk van een bepaalde indeling. Als eerste lopen we naar Adventure Land. Via twee erg langzame roltrappen zijn we bij achtbaan nummer drie: Wild West Mine Train, van het merk Zamperla. In dit gebied is vrijwel niemand te bekennen. We moeten zelfs nog even wachten voordat het karretje vertrekt, want echt vol zit het niet. De baan zelf is ook hier niet spannend, maar hier is het uitzicht nóg mooier vanuit de achtbaan. De baan is gebouwd tegen een klif aan en voert je hoog langs het water.

DSC_9137

Op de kaart zien we dat er naast deze achtbaan nog twee andere attracties staan. Meer niet. Tjee, voor deze drie attracties hebben ze twee van die grote roltrappen gebouwd. Hoe inefficiënt. De roltrappen zijn waarschijnlijk duurder als de drie attracties bij elkaar.

Als we weer onderweg zijn naar de volgende – en laatste – achtbaan op ons lijstje, komen we langs het Ocean Theater. Het is 11.50 uur en de show met de dolfijnen begint om 12.00 uur. Pikken we die ook nog mooi even mee. Leuke show, al is hij natuurlijk niet te vergelijken met de show in Seaworld.

DSC_9250

Na de show schuifelen we langzaam met de meute mee naar buiten en komen meteen goed uit bij The Dragon, een Arrow Custom Looping. Vrijwel alle achtbanen zijn hier custom-made (aangepast). Logisch ook, want een standaard achtbaan kun je hier natuurlijk niet neerzetten. Men zal zich toch aan moeten passen aan de natuur, hoe de berg is gevormd.

Na deze coasterbingo gaan we op zoek naar iets te eten. We hadden al een Mac Donalds gezien, maar daar gaan we deze vakantie toch niet heen? In ieder geval niet in China, daar eten we gewoon Chinees ? We zijn toch geen cultuurbarbaren?! Iets verderop zit Café Ocean. Hier bestel je ook gewoon aan tafel. Iets luxer dus dan de Mac Donalds. We kiezen beide iets van de Chinese BBQ. Martijn gaat voor de eend en varken en ik voor de kip en varken. Het smaakt heerlijk!

IMG_7129_Fotor_Collage

Inmiddels is het half 2 en eigenlijk hebben we het park wel genoeg gezien. Er zijn altijd nog wel dingen om te doen en te zien, maar het is behoorlijk benauwd, dus de puf is er een beetje uit. Hierdoor gaan we de fonteinenshow in het park om half 8 wel missen, maar tegelijkertijd realiseren we, als we nu terug naar het hotel gaan… kunnen we wellicht vanavond wél de lichtshow om 20.00 uur zien. Bedoel, thuis hebben we Aquanura al… maar zo’n lichtshow is vrij uniek.

DSC_9342

We lopen nog een paar shops in en score nog een T-shirt. Martijn slaagt helaas niet. Vervolgens lopen we het park uit, maar amai… een invasie van binnenkomende Chinezen! Busladingen vol! Waarom komen zij nu pas het park in joh? Het is al half 3! Eenmaal weer bij de bushalte, wachten we een kleine tien minuten en stappen dan weer in busnummer 629 richting metrostation Admiralty. We rijden langs een heleboel hoge gebouwen. Hier staat ergens het hoge gebouw welke ze bij Wie is de Mol moesten zoeken. Maar welk gebouw was het ook alweer? Ik kan me voorstellen dat het een moeilijke opdracht is geweest. Het lijkt allemaal zo op elkaar…

Bij het metrostation stappen we weer uit en we vervolgen onze weg moeiteloos door naar ons hotel. Oh, wat is het heerlijk koud op de kamer. Dank je wel, airco! Terwijl Martijn nog even de ogen dicht doet, tik ik alvast een stukje van het verslag. Nadat ik ons verslag heb bijgewerkt internetten we nog wat en zoeken we alvast uit wat we morgen gaan bezoeken. We komen op een leuk idee en bekijken of dit inderdaad mogelijk is. Dat blijkt makkelijk te bezoeken. Wat het is, horen jullie morgen wel ? Al zal het voor bepaalde volgers niet echt heel boeiend zijn… ?

Inmiddels is het kwart voor zeven en lopen dan richting Victoria Harbour, naar The Avenue of the Stars. Vanuit daar kun je de lichtshow mooi zien. Dit keer zijn we dus wél mooi op tijd! Als we er zijn, zien we dat het nog niet heel druk is. Mooi, we zoeken een mooi plaatsje op aan de kant en dan is het nog een uur wachten. Helaas is het een stuk heiiger dan tijdens ons eerste bezoek. Van sommige hogen gebouwen zie je het topje nog geeneens meer. Zonde zeg.

En dan is het 20.00 uur en begint het… Maar meer dan een paar lichtjes die aan-en-uit gaan, wat laserstralen en saaie muziek is het niet. Wat een tegenvaller zeg. We zijn gewoon te verwend met Glow Eindhoven. Begrijp ons niet verkeerd, het is wel leuk ofzo… Maar niet echt spectaculair. Het zijn ook maar een paar gebouwen die wat van kleur veranderen of laserstralen hebben.

DSC_9467

Maar het is vooral veel van hetzelfde. Na 5 minuten heb je het eigenlijk wel gezien. Maar we gaan niet weg. Stel dat er nog een spectaculair einde komt! Maar die komt dus niet… Ondanks dat het tegenviel zijn we toch blij dat we het nog hebben kunnen zien. Nu weten we tenminste wat het is. Om kwart over 8 is het afgelopen en lopen we achter de meute aan, naar het metrostration. Vanuit daar gaan we twee haltes verder en stappen uit bij Yau Ma Tei. Een straat verder is Temple Street, een avondmarkt. De planning is om daar ook wat te gaan eten. We hebben eigenlijk wel eens zin in goede sushi. Als we de markt overlopen, zien we vooral veel prullaria. T-shirts, speelgoed, tassen, telefoonhoesjes, kettinkjes… Leuk om een keer overheen te lopen.

DSC_9508

Maar iets te eten vinden we niet. Het ziet er behoorlijk vaag uit allemaal. Wel erg lokaal natuurlijk, maar we zien niets van sushi erbij zitten. We besluiten om maar weer terug te gaan naar de iSquare Mall, wat tegenover ons hotel zit. Daar zagen we laatst een sushitent.

Iets voor half 10 zijn we bij Monster Sushi. Hier bestel je verschillende sushi’s los. Niet het Nederlandse All You Can Eat principe dus.. dat is wel jammer hahaha… De eerste ronde bestellen we drie sushirolls en ieder een cocktail. Vervolgens appt Madelon me – een collega. Een bijna oud-collega zelfs. Midden mei gaat ze onze werkgever verlaten voor een nieuwe uitdaging. Maarja, dan ben ik nog niet terug van vakantie! Ze is nu ook in Hong Kong met haar moeder. Een citytrip van een weekje en vraagt of we zin hebben om morgen met ze te gaan lunchen. Ja, leuk! We spreken af om 14.00 uur bij Din Tai Fung. De #1 op Tripadvisor wat betreft Dim Sum ?

IMG_7145_Fotor_Collage

De jongen naast ons spreekt ons aan. Hij kreeg bij het afrekenen een coupon van 100 HKD korting, maar omdat hij morgen terugvloog naar Singapore, was hij niet in de gelegenheid om deze coupon te gebruiken. Of wij hem wellicht willen hebben. Uiteraard! Er zit alleen wel één voorwaarde aan: je moet na half 10 binnen gekomen zijn. Ja, dat waren we volgens ons. Maar als we op ons bonnetje kijken, zien we staan: 21.28 uur. Hmz… zullen ze moeilijk doen voor die twee minuten?

Vervolgens bestellen we weer drie rollen sushi. Het zijn helaas geen porties zoals we in Amerika gewend zijn (maarja, alles in Amerika is groot, groter, grootst). Hier zijn het vier rollen, in plaats van acht. Maar lekker zijn ze wel! Het duurt alleen wel erg lang voordat ze komen. En juist vanavond willen we eigenlijk toch wel op tijd gaan slapen. Uiteindelijk rekenen we iets na half 11 af. De coupon wordt zonder poespas aangenomen. Scheelt toch weer een tientje.

Eenmaal terug op de kamer maak ik het verslag af en gaan dan rond half 12 heerlijk in een gekoelde kamer slapen!

Morgen staat Mong Kok, wat computerwinkels,The Peak en Dim Sum op de planning. En natuurlijk ons ideetje ?

Het weer: smog, maar warm en benauwd
Aantal achtbanen: 4

Geef een reactie