Dag 23: Sydney

Print Friendly, PDF & Email

Zaterdag 10 mei: Haberfield


Eindelijk is het probleem met de koelkast opgelost. Standje 1 werkt prima. Maar wat we nog steeds niet begrijpen is dat standje 2 alles enorm bevriest en standje 7 maar half. Ach, we kunnen nu in ieder geval weer gewoon ontbijten ?

Rond 10 uur vertrekken we naar station Summer Hill alwaar we na een minuut of 8 wachten de trein naar Circular Quay hebben. Het is ontzettend lekker weer, vrijwel geen wolkje aan de lucht. De planning is om eerst onze T-shirts op te halen bij Luna Park en dan via de brug terug te lopen en naar de Sydney Tower te gaan.

Bij Circular Quay moeten we een minuut of tien op de ferry naar Luna Park wachten. Dat geeft ons mooi tijd om wat foto’s te maken van het enorm grote cruiseschip wat aangemeerd ligt.

DSC_3823

Vervolgens stappen we op de ferry en gaan achter zitten, zodat we tijdens de vaart ook gemakkelijk foto’s kunnen maken van het Opera House. Net na 11 uur zijn we bij Luna Park.

DSC_3853

Het park is nog maar net open en toch is het al behoorlijk druk. We moeten even wachten voordat het winkeltje open gaat, maar na een minuut of vijf zijn we weer herenigd met onze twee T-shirts.

We lopen naar het punt waar je de brug op kunt en lopen dan in tegengestelde richting als van de week over de brug. Nu is de Opera House tenminste wel met een blauwe lucht te fotograferen.

DSC_3876

Als we aan de andere kant zijn, bekijken we welk treinstation het dichtstbij is. Dit blijkt toch weer Circular Quay te zijn. Via een paar kleine straatjes komen we uit bij het parkje bij het station. Voor het station staan de straatartiesten met de didgeridoo’s weer. We nemen de trein richting Museum en stappen uit bij St. James. Vanuit daar zijn het nog maar een paar stappen lopen naar de Sydney Tower Eye. De ingang bevindt zich in winkelcentrum Sydney Central Plaza, één van de sjiekste winkelcentra in Sydney. Als we naar binnen lopen en we willen bekijken waar wat zit, komt er een soort van portier naar ons toegelopen. Hij ziet er behoorlijk klassiek uit. Net jasje en een hoed op. Hij vraagt waar we vandaan komen en als we The Netherlands zeggen, vertelt hij ons dat hij pas naar Amsterdam op vakantie is geweest. Hij wil graag een keer terug om de rest van Nederland te bekijken. Hij was vooral onder de indruk van onze dijken. Hoe kunnen we zo onder zeeniveau wonen en dan geen water over ons heen krijgen?

Op level 4 is de ingang van het restaurant boven in de toren en op level 5 de ingang van het observatiedeck. Aangezien we ervaring hebben dat zo hoog in een toren eten vrij duur is, laten we het maar bij het observatiedeck. Met de roltrap gaan we naar level 5 en kopen een kaartje om de toren op te mogen. Je kunt ook je kaartje upgraden naar de Skywalk, maar dit kost bijna het dubbele. Je mag dan – uiteraard vast aan kabels – een rondje over het dak lopen.

Met de lift gaan we 250 meter de hoogte in. De toren zelf is 309 meter. Voordat we een rondje lopen om het uitzicht te bekijken, scoren we eerst twee cappuccino’s. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. De koffie moeten we bestellen aan dezelfde balie als waar je ook moet intekenen voor de Skywalk en dat maakt het wachten wat lang. We bestellen een twee combi’s, één muffin met koffie en een timtam met koffie. Maar deze laatste hebben ze niet meer. De Timtams zijn op. Martijn vraagt nog of hij dan in plaats van de Timtam iets anders mag uitkiezen. Maar helaas, de aanbieding geldt alleen voor de timtams. Wel wat raar, aangezien de timtam 3 dollar kost en de chocolaatjes 2 dollar. Je zou toch zeggen dat dit een betere deal is voor hun. Maar goed, dan delen we de muffin maar. Vervolgens wil Martijn met zijn creditcard afrekenen, maar doordat ze nog niet aan het systeem zijn aangemeld, duurt het allemaal erg lang. Contant kunnen we ook niet meer afrekenen, daar hebben we te weinig voor in onze portemonnee. Na een korte koffiepauze lopen we een rondje in de toren. Wat een uitzicht zeg!

DSC_3900

DSC_3907

Na een half uur gaan we weer terug naar beneden. We lopen nog wat door het winkeltje, maar vinden niets naar onze smaak. We lopen het winkelcentrum weer uit en duiken dan Hyde Park in. Een hele groep Turkse mensen staan er met vlaggen en demonstratieborden. Er heerst verder een heerlijke rust in het park.

DSC_3939

We lopen naar het Anzac Memorial en vanuit daar pakken we de bus naar de wijk Paddington en stappen uit bij Paddington Town Hall, een van oorsprong Stadhuis maar nu zit er een bibliotheek in. Via Oxford Street komen we uit bij de Paddington Markets, een rommelmarkt.

DSC_4017

In deze wijk staan ook de studio’s van Fox. Volgens Tripadvisor is er ook een Backlottour, dus we wandelen langzaam naar de studio’s. Althans… we weten totaal niet waar de ingang zit. We komen uit bij Aussie Stadium en daarnaast zijn de studio’s, maar er zit een enorm grote muur omheen. Aan de rechterkant is het stadion en aan de linkerkant lijkt de muur maar niet op te houden. Via het stadion kunnen we niet lopen, dus lopen we langs de lange muur. Als we bij het eind daarvan zijn, lopen we naar rechts,… weer een behoorlijk lange muur. Hmz, ooit zal hij toch wel ophouden? Maar dan mogen we het straatje niet in en moeten we een blokje om. Vervolgens komen we bij een manege uit tegenover Moorepark uit. We snappen er niets van. Waar is Fox nou? We lopen langs het park en komen dan uit bij The Entertainment Quarter. Een openlucht complex vol met restaurants, cafe’s, een speeltuin, een bioscoop en een bowlingbaan. Dan zien we een ingang van Fox staan, al is het wel de ‘professional’ ingang. Officieel mag je daar niet naar binnen, maar omdat we totaal niet weten waar we heen moeten, lopen we toch maar door het poortje en zien een security-mannetje. We vragen aan hem wat informatie maar er blijkt helemaal geen studiotour of iets dergelijks te zijn. Geen idee waar de site Tripadvisor zijn informatie vandaan gehaald heeft, maar hier is niets te beleven.

We lopen weer terug naar The Entertainment Quarter. Het is nog vrij rustig, alleen het kindergedeelte is behoorlijk gevuld met kindertjes. We komen uit bij Bavarian Beer Garten. Even een pauze met een biertje. Dat hebben we wel verdiend na die uiteindelijk nutteloze wandeling. Alhoewel, het Entertainment Quarter staat ook op mijn visit-lijstje, dus helemaal voor niets hebben we niet gelopen. Martijn bestelt een donker weissbier en ik een radler. We zijn helaas nog te vroeg voor de Happy Hour.

IMG_8008

Na het biertje lopen we nog wat rond. Als we vandaag eens vroeg gaan eten, kunnen we ook een keer vroeg terug in ons hotel zijn. Ook wel eens een keer lekker. We besluiten een hapje te gaan eten bij de Irish Pub ‘P.J Gallagher’s’. Het is net na vijven. Martijn bestelt de Steak & Guinness Pie en ik een gegrilde zalm. Een keer een lichte maaltijd voor mij is wellicht niet zo onverstandig ? Het smaakt heerlijk. Martijn wil zelfs zijn kommetje aflikken, maar dat doet hij – heel verstandig – toch maar niet.

IMG_8009_Fotor_Collage

Vanuit het Entertainment Quarter rijden er helaas geen treinen. De bussen zijn ook erg summier in deze omgeving. Maar als we het complex uitlopen, zien we een bushalte. Er rijdt maar één buslijn en het lijkt erop dat hij terug naar het centrum gaat. Na een minuut of 5 wachten arriveert de bus en wij stappen in. Met mijn boekje in de hand met een plattegrond, volgen we hoe hij precies rijdt. Ikzelf dacht dat hij in de buurt van station Central kwam, maar net daarvoor draait hij de bocht om. Ik zie dat te laat en vervolgens rijdt hij weer van het centrum weg. Oeh, we moeten eruit, anders raken we nog verdwaald! We hebben totaal geen idee waar we zijn, maar er blijkt bij deze halte nog een bus te rijden en deze gaat wél naar station Central. Mooi. We wachten bijna 10 minuten en dan komt de bus voorrijden. Net iets voor central stappen er een paar controleurs in. Een man of 10 worden eruit gebonjourd. Geen geldig kaartje, is niet meerijden! Een halte verder stappen wij uit en lopen het station in. We kunnen eigenlijk kiezen. Gaan we weer met de trein mee, of zullen we dit keer met de lightrail gaan? Uiteindelijk kiezen we toch voor de trein, omdat je voor de lightrail de andere kant van het station uit moet.

De reis loopt erg voorspoedig en om iets voor zeven zijn we bij ons hotel. We lopen de naastgelegen 7-eleven nog even in om wat chipjes te kopen en eenmaal terug op de kamer bekijken we de herhaling van de eerste twee afleveringen van The Blind Auditions van The Voice of Australia afgelopen dagen.

Het weer: zonnig! Pas laat in de middag wat bewolking

Geef een reactie