Dag 12: Rustdag

Print Friendly, PDF & Email

Dinsdag 29 april: Warrnambool


Zachtjes tikt de regen tegen het zolder raam… Alhoewel, zachtjes… Ondanks dat we geen wekker hebben gezet, worden we toch rond 08.00 uur wakker. Het regent en het giet buiten! Snel de ogen maar weer toe. We hebben immers niets op de planning staan en als het zo’n weer blijft, zal er ook niets op de planning komen.

Blijkbaar hebben we de rust echt nodig. Pas om half 12 gaan de luiken weer open. Nog steeds regent het buiten, maar gelukkig niet zo hard meer. We kleden ons aan en nemen ons meegebrachte ontbijt mee naar de gemeenschappelijke ruimte. We zijn, naast de huishoudster en haar gezin, de enige in de ruimte. Niet helemaal waar, want naast ons ligt de huiskat heerlijk te slapen. Groot gelijk heeft hij, wat moet je anders met dit weer?

IMG_7603

We internetten nog wat en besluiten dan om te kijken of we de supermarkt waar we gisteren langsreden kunnen vinden. Aankomende dagen hebben we ook geen ontbijt bij het hotel en dan is het wellicht handig dat we een voorraadje mee hebben. Op een minuut of tien rijden van het hotel liggen drie grote winkels bij elkaar: K-mart, Coles en Woolworth. We parkeren de auto bij Woolworth, maar we vinden de winkel nogal klein. Tegenover zit een shoppingcenter waar de andere twee winkels ook gevestigd zijn. Snel met de auto daar heen, want lopen kennen we niet. Het miezert immers ook nog.

Als we naar Coles willen lopen, blijven we hangen bij een soort ‘knakenwinkel’ en we kopen zelfs ook nog wat leuke kleine en handige dingen. Dan lopen we naar K-mart, maar dit blijkt alleen een soort warenhuis te zijn. Vervolgens lopen we naar Coles en kopen daar het nodige in: jus d’orange, melk, broodjes, nieuwe (grotere) pot pindakaas, creamcheese, chipjes en nog veel meer lekkere dingetjes voor ’s avonds te snacken ?

IMG_7609

We laden onze boodschapjes in de auto en rijden dan naar een outdoor winkel. Ik ben nog steeds op zoek naar bepaalde Teva’s, maar in Nederland kan ik ze nergens meer vinden. We rijden langs drie verschillende outdoor winkels, maar helaas. Bij de laatste winkel vinden we overigens wel Teva’s, maar niet degene welke ik zoek. Inmiddels is de zon alweer bijna onder. Ook is het opgehouden met regenen, eindelijk. We besluiten om maar richting het strand te gaan. Wellicht kunnen we de zon in de zee zien zakken.

We rijden naar Breakwater, niet echt een strand maar wel ruige golven tegen de rotsen aan de kust. Iets verderop zien we dat we via een pad naar een mooie uitkijkpunt kunnen lopen. We hebben nog een kwartier voordat de zon ondergaat. Heerlijk dat de regen nu gestopt is, kunnen we de dag in ieder geval goed afsluiten. Eenmaal bij het uitkijkpunt genieten we van de zonsondergang. Al verdwijnt hij snel achter een wolk, waardoor het over is met de mooie zonsondergang.

IMG_7648

IMG_7653

We lopen weer terug naar de auto en rijden dan wederom naar Fishtales. Daar hebben we tenslotte gisteren heerlijk gegeten. Wellicht dat het vandaag wat minder druk is. We kunnen in ieder geval de auto sneller parkeren dan gisteren en inderdaad, het is minder druk.

We kiezen dit keer beide voor een burger. Martijn gaat voor de Ratatouille Burger en ik voor de Arab Burger. Het smaakt heerlijk en ondanks dat het op het eerste gezicht een kleine burger lijkt, vult hij enorm!

IMG_7670_Fotor_Collage

We rijden weer terug naar het hotel, maar kunnen de auto niet gemakkelijk parkeren. Jee, wat is het druk in het hostel! Wel erg gezellig ?

Nadat we op onze kamer de boodschapjes uitgezocht hebben, lopen we met de laptops naar de gemeenschappelijke ruimte. We internetten nog wat, tik het verslag en gaan daarna terug naar de kamer wat series bij kijken ?

Het weer: regen regen regen, graad of 16
Aantal gereden kilometers: 27

Geef een reactie