Dag 03: Big Buddha & Hong Kong Disneyland

Print Friendly, PDF & Email

Zondag 20 april: Hong Kong


De eerste nacht in Hong Kong is prima verlopen, al had ik iets meer last van de jetlag dan Martijn. En ik had vooral veel last van de warmte. My god, wat is het benauwd op de kamer. De airco hangt exact boven het bed, dus hebben we die liever niet aan. Maar al met al, slapen we goed door. Ik ben om zes uur al vrij wakker en na een internetrondje sluit ik toch ook nog even mijn ogen. De wekker staat immers op 07.00 uur en Martijn slaapt ook nog.

Ontbijt zit helaas niet inbegrepen bij dit hotel, dus zullen we op zoek moeten naar een bakkertje of een supermarktje. Naast ons hotel zit 7-Eleven (supermarkt), maar iets verderop zit Mark & Spencer en zij verkopen ook broodjes, zagen we gisteren. Maar eenmaal voor de winkel zien we dat deze pas om half 11 opent. We lopen door naar het winkelcentrum en belanden uiteindelijk bij de Starbucks. We nemen beide een heerlijk warm croissantje met brie en ham en verder ook wat yoghurt met muesli.

IMG_7109

Vervolgens gaan we met de metro naar Tung Chung. Vanuit hier kun je met een kabelbaan naar De Grote Boeddha. Omdat Disneyland niet zo groot is en toch tot 21.00 uur open is, kunnen we de Big Buddha daarmee mooi combineren. Er zit immers maar één metrohalte tussen, dus mooi op de route.

Als we uitstappen bij Tung Chung, is het nog maar een paar honderd meter lopen naar de kabelbaan. Deze kost voor een normale cabine 150 HKD per persoon retour (zo’n 15 euro) en 238 HKD pp voor een cabine met een glazen vloer. Het is niet druk en kunnen meteen naar een kassa lopen. We besluiten voor een normale cabine te gaan en kunnen daarna ook meteen in een cabine stappen. Voor een cabine met een glazen vloer is de rij iets drukker, al zal het niet meer dan 5 á 10 minuten wachten zijn. Daar gaan we! Wauw, wat een uitzicht, vooral als we over de bergen gaan.

DSC_8030

Maar wat zien we daar nu? Je kunt de hele toch ook gewoon lopen! Maar wat een eind zeg, wie gaat dat nu lopen? Nou, blijkbaar genoeg mensen… we zien regelmatig mensen over het pad lopen. Soms gaat de trap wel erg steil omhoog. Respect! We doen er met de kabelbaan ruim 20 minuten over. Hoe lang zou de wandeltocht dan wel zijn joh?

Via een weg van restaurants, souvenirshops en marktkraampjes komen we bij de lange trap naar boven, naar de Big Buddha. Het is even doorzetten en staan dan oog-in-oog met de grote boeddha. We lopen een rondje, genieten even van het uitzicht en lopen dan weer naar beneden. Er staat immers nog wat op de planning.

DSC_8077

Via de kabelbaan weer naar beneden en als we uitstappen zien we een énorme rij staan. We zijn een goed anderhalf uur bij de Boeddha geweest, maar ondertussen heeft zich dus een rij gevormd. Als ik een schatting mag doen: wachttijd een uur of twee? Ik vond de Boeddha echt de moeite waard, maar ik denk niet dat ik er twee uur voor in de rij zou gaan staan. Tip dus: kom vroeg! Kabelbaan gaat om 09.00 uur open en wij waren er om half 10 ? Vervolgens gaan we met de metro weer een halte terug. Vanuit daar kunnen we overstappen op de Disneyland Resort Line. Een speciale metro voor Disney. Zelfs de handgrepen zijn helemaal in Disneystijl.

DSC_8171

DSC_8165

We kopen een kaartje voor één dag en lopen dan het park binnen. Bam, hiermee is onze Disney Bingo een feit! Disney heeft elf pretparken over de hele wereld en wij hebben ze nu allemaal bezocht: de vier parken in Florida – check. De twee parken in California – check. Uiteraard de twee parken in Parijs – check. Ook de twee parken in Tokyo – check… en nu dus dit parkje in Hong Kong. Momenteel zijn ze bezig om een Disneypark te bouwen in Shanghai – opent in 2016 meen ik – dus we komen zeker terug in China. Dat is een must!

DSC_8173

Het lijkt vrij druk… Dat is ook wel te verwachten, aangezien het zondag is. Iedereen vrij natuurlijk. Via de shops op de mainstreet komen we uit in het midden, waar het kasteel staat… Ofja, kasteeltje! Je moet nog goed kijken, anders zie je hem gewoon niet ? Ah, daar staat een bord met de wachttijden. Eens even kijken wat de schade is. Het is immers al na 12-en, dus de grote mensenmassa zal toch wel binnen zijn nu. Oh, Space Mountain is maar tien minuten wachten, Mystic Manor (vrij nieuwe en unieke attractie) maar 5 mins en voor de rest eigenlijk niet langer dan 20 minuten. Wat een meevaller! Dat wordt dus gewoon een relaxt dagje Disney! We zien dat het plein langzaamaan volstroomt met mensen. Over een kwartier begint de parade. Uiteraard willen we die ook meepikken en gaan op een vrij strategische plek zitten aan de kant van de weg. Wellicht dat ik zo de wagens met het kasteel op de foto kan krijgen. De parade is erg leuk. Veel interactie en ze kijken vaak recht in m’n lens ?

DSC_8214DSC_8366

DSC_8430

Na de parade besluiten we om eerst maar wat te gaan lunchen. De maagjes knorren tenslotte alweer een tijdje. Het plan is om via Toy Story Land en Mystic Point naar Grizzly Gulch te gaan. Restaurant River View Café ligt mooi op de route. Uiteraard veel chinees eten. We kiezen ervoor om maar wat kleine hapjes te bestellen. Twee keer de spare-ribs en één keer varkens dumplings. Het smaakt prima, al zat er bij de spare-ribs (kleine blokjes) best nog wel wat bod aan.

IMG_7111

IMG_7116

Na de lunch lopen we naar de attractie tegenover het restaurant: Jungle Cruise. Gelukkig kunnen we ook kiezen voor de Engelse versie, want ons Chinees is over het algemeen toch niet zo goed. Na een kwartier mogen we instappen en varen we langs olifanten, zebra’s, nijlpaarden en krokodillen. De gids spreekt Engels met een dik chinees accent ?

Door naar Toy Story Land. Hier staat onze eerste achtbaan van de vakantie te wachten. Al vinden wij het persoonlijk geen achtbaan, maar goed… de site van Coaster Counter telt hem, dus wij ook ? We wachten nog geen 10 minuten en dan stappen we in RC Racer.

DSC_8503

Leuk, maar niet spannend. Vervolgens lopen we Mystic Point binnen. Hier staat de Mystic Manor. Een nieuwe unieke attractie. Staat in nog geenéén ander Disneypark. Geopend in mei 2013. Je gaat met een karretje door verschillende kamers en beleeft zo het verhaal van Lord Henry en zijn aapje Albert. Ze hebben al veel van de wereld gezien en nemen steeds een prachtig kunstwerk of antiek mee terug van de reis. Hun laatste souvenir is een muziekdoos en de legende gaat dat als je hem aanraakt, hij alle levenloze spullen to leven wekt. Lord Henry vraagt aan Aap Albert of hij van de muziekdoos wil afblijven en gaat vervolgens zelf weg. Tja, Aap Albert luistert natuurlijk niet… Foei. De attractie zit echt super goed in elkaar. Prachtige effecten.

DSC_8838

Hij gaat op de lijst van ‘die willen we vandaag nog wel een keer doen’, maar gaan eerst de rest van het park nog doen. Naast Mystic Manor zit Big Grizzly Mountain. Wat te vergelijken is met Big Thunder Mountain en Mount Everest. Onze tweede achtbaan van vandaag dus. Hier wachten we ongeveer een tien minuten. Nog steeds lekker rustig dus. Ondanks dat het een Vekoma is, vinden we hem erg soepel! De theming laat nog wat te wensen over, maar al-met-al een prima baantje!

DSC_8577

We lopen weer verder en zien dan dat de show van The Lion King bijna begint. We lopen naar binnen en zien dat het al vrij vol is. We gaan bijna bovenaan zitten en genieten van de show. Hij is totaal anders dan de show in Florida, al heeft het wel dezelfde trekjes. Maar we vinden de show in Florida toch wel wat leuker.

DSC_8737

Daarna steken we het plein weer over. Volgende missie: Space Mountain. De laatste achtbaan voor vandaag. Hier is zelfs helemaal geen wachtrij en mogen meteen instappen. Het is niet zo’n achtbaan zoals in Parijs. Meer een kermisbaantje, maar dan in het donker. Ik vind hem geweldig, maar Martijn zit enorm klem in het karretje. Hij vindt de baan dan ook niet leuk. Jammer, want ik had nog wel een keer gewild. Tomorrowland heeft verder voor ons niet zoveel te bieden. Het is inmiddels ook alweer half 6 en we willen ook nog wat attracties doen in Fantasyland en Mystic Manor nog een keer doen. Ook laat de maag weer van zich horen. We gaan een hapje eten bij Royal Banquet Hall. Wat een keuze hebben ze hier! Sushi, Bentoboxen, Dumplings, maar ook gewoon een hamburger of een steak. Voor deze laatste kies ik. Martijn gaat voor The Mixed-Grill. De toetjes zien er ook lekker, maar vooral erg leuk, uit. Dus ook deze nemen we mee. Het smaakt prima!

IMG_7122

IMG_7123

Na het eten doen we achtereenvolgens Winnie The Pooh, PhilharMagic en It’s a Small World. En ineens is het helemaal donker. Wauw, wel erg mooi zo… die lichtjes! We lopen snel naar Mystic Manor. We komen wederom in het tweede karretje te zitten. Nou zeg, ik wil eigenlijk een keer in een ander karretje. Soms worden de karretjes naar een andere kamer geleid en ik wil weten of je dan dezelfde effecten heb. Er is tenslotte geen wachtrij, dus gaan we gewoon nog een keer. Gelukkig, we komen dit keer in het achterste karretje (van de vier) te zitten. Je ziet de effecten sowieso van een ander perspectief, maar het merendeel is inderdaad hetzelfde op een paar kleine details na.

Daarna doen we Big Grizzly Mountain ook nog twee keer. Nu is deze achtbaan ook in het donker! De tweede keer doen we hem helemaal voorin. Leuk! Inmiddels is het half 9 en om 9 uur begint het vuurwerk. We zoeken een plekje op het plein. Wat leuk, ik krijg een déjavu. Net als in Japan, zit hier iedereen op het plein. Dat vind ik echt veel relaxter dan in Parijs, waar iedereen gewoon staat. Ik ben niet zo groot en vaak sta je dan ook nog eens achteraan. Ja, vuurwerk is hoog in de lucht, maar op het kasteel is ook nog wat projectie.

Om exact 21.00 uur begint het vuurwerk… Leuk, maar ik mis toch de muziek van Wishes (de show in Florida). Daar kan eigenlijk niets tegenop.

DSC_8958

Na de show schuifelen we met de meute mee. We vluchten de winkeltjes in en scoren ook nog beide een T-shirt. Dat wil zeggen, ik heb de mijne snel gevonden, maar voor Martijn loopt dat toch anders. Hij heeft al wel snel een leuk shirt gevonden, maar zijn maat hangt er niet meer bij. Hij vraagt aan een medewerker of ze nog een XL’tje hebben. Maar de medewerker komt terug met een L. Nog voordat we dat aan hem kunnen melden, is hij alweer weg. Goed, we spreken een andere medewerker aan. Hij verdwijnt naar achteren en komt dan terug met wél de juiste maat… Maar niet met de juiste T-shirt. Goed.. we spreken maar weer iemand aan. En dan eindelijk, na drie pogingen, heeft Martijn het juiste T-shirt met de juiste maat in zijn hand. Ook kopen we twee borrelglaasjes waarbij de onderkant de benen heeft van Mickey en de ander van Minnie.

DSC_9024

Na deze scoren lopen we naar buiten. Inmiddels is het een stuk rustiger geworden. In de metro terug naar het hotel is het nog wel druk, maar de echte topdrukte is gelukkig weg.

Morgen staat er wederom een pretpark op de planning: Ocean Park. Erg benieuwd.

Het weer: benauwd en warm.
Aantal coasters: 3

Geef een reactie