Dag 27: Rustdag

Print Friendly, PDF & Email

Woensdag 14 mei: Byron Bay


Zonder wekker worden we rond half 10 wakker. Heerlijk een dagje uitslapen. Al was de nacht wat onrustig. Met zo’n vochtige dag, is het beddengoed in zo’n motel ook behoorlijk vochtig en klam. Maar gelukkig is het nu buiten droog, al is het zonnetje ver te zoeken. We doen rustig aan en gaan dan buiten ontbijten, want koud is het zeker niet.

IMG_8156

Na het ontbijt lopen we naar de receptie om door te geven dat bepaalde zenders op de TV niet werken. De receptioniste zal er in de middag iemand langs sturen en ze vraagt of hij zonder ons in onze kamer mag komen. Uiteraard mag dat.

We lopen richting het strand. Vanuit daar is het een minuut of 10 lopen naar het centrum van Byron Bay. Als we drie stappen op het strand zijn, begint het wat te druppen. Het lijkt niet door te zetten, dus wij lopen weer verder. Maar nog geen minuut later begint het wel serieus te regenen. We trekken een sprintje terug naar het hotel. Dan maar met de auto richting het centrum.

We parkeren de auto ergens in een zijstraatje en gaan dan het centrum verkennen. Het is niet uiteraard niet zo heel druk met dit weer. Het miezert wat… Maar als we zo ongeveer 10 minuten in het centrum zijn, begint het ineens weer te stortregenen. We zoeken een koffiecafeetje op en bestellen bij onze cappuccino iets lekkers erbij.

IMG_8161

Uiteraard smaakt het weer prima. Helaas blijft het nog wat regenen, maar we kunnen redelijk goed onder de afdakjes van de winkels blijven. Vervolgens zijn we bij het strand. Er zijn wel wat surfers in het water, maar echt hoge golven zijn er niet. We lopen weer terug naar de auto, maar net voordat we er zijn begint het énorm hard te regenen. We vluchten de Aldi in. Komt op zich goed uit, want de planning was om weer wat broodjes en fris te kopen. Maar als we de boodschappen afgerekend hebben, lijkt het wel alsof het alsmaar harder is gaan regenen. Sprintje naar de auto heeft geen zin, dan ben je nog drijfnat.

Na bijna een kwartier wachten, lijkt het iets minder te worden en rennen we naar de auto. Op de eventuele planning staat een bezoek aan de plaatselijke bierbrouwerij, maar die heeft maar éénmaal daags één tour om half 4 en aangezien het nog maar twee uur is… Rondhangen in het centrum heeft niet veel nut met dit weer.

We rijden weer terug naar het hotel. We zetten de wekker op 3 uur en sluiten voor even de ogen. Het lichaam merkt dat het een rustdag is, dus waarom er niet aan toegeven. Buiten regent het toch maar aan één stuk door.

Iets na drieën rijden we richting de brouwerij. Als we binnenlopen, zien we een heel klein hokje met bierketels. We zijn de enige en aangezien ze er toch 10 dollar voor vragen (of 15 als je ook wil proeven), gaan we er weer vandoor. Het ziet eruit alsof je nog geen kwartier een tour hebt. Het is zon klein brouwerij’tje, dat lijkt ons het geld niet waard.

DSC_4462

Maarja, wat gaan we dan doen? Bij de brouwerij is ook een klein bioscoopje, maar er draaien maar twee films. Degene die we eventueel wel zouden willen zien (The Other Woman), draait pas om half 10. Beetje laat. Eenmaal terug in de auto bekijken we via de Tom Tom of er in de buurt nog wat opties zijn om te bekijken. We zien er nog een bioscoop in staan. Wellicht heeft die meer films in de aanbieding. We rijden er heen en parkeren de auto er vrijwel voor. Helaas is het maar één uur gratis parkeren hier, dus als er wat tussen zit, zullen we de auto even moeten verplaatsen naar een parkeerplek verderop. Maar aangezien het nog steeds wat drupt, is het verstandiger om eerst te kijken of het überhaupt wel nut heeft om de auto verderop te parkeren.

Het is maar goed dat we dichtbij geparkeerd staan. Ook hier is niets in de aanbieding. Al draait hier The Other Woman een stuk vroeger: 5 uur! Maar dat betekent nog ruim een uur wachten en dat schiet ook niet op. We besluiten dat we dan maar gewoon op de kamer een filmpje gaan kijken. Naast de bios zit een Woolworths en daar halen we wat chippies (geen film zonder snacks hè). Schuin daar tegenover zit een drankenhandel (geen snacks zonder alcohol) en halen een fles zoete rode wijn voor nog geen 7 dollar. Dat is echt super goedkoop voor hier.

Dan bedenken we dat als we nu eerst film in de kamer gaan kijken, inclusief een fles wijn achter de kiezen, dat het dan niet verstandig is om weer met de auto op pad te gaan voor eten. En aangezien we in het centrum een lekkere Italiaan hebben gezien… Wellicht vroeg dineren dan maar en dan daarna de hele avond lekker vanuit bed films kijken? Goed plan! We rijden naar het restaurant, maar dan blijkt dat ze pas vanaf 5 uur diner serveren. Ohja, daar hadden we nog niet aan gedacht. Het is kwart over 4, dus rijden weer terug naar het hotel. Dat is tenslotte maar een minuut of vijf rijden vanaf het centrum.

Ondertussen is de TV ook weer gemaakt. We zagen vanmiddag het mannetje al aan de antenne sleutelen. Blijkbaar was het een algemeen probleem. We internetten nog wat en ik begin alvast aan het verslag en dan is het al snel 5 uur. Op naar de Italiaan!

We parkeren de auto vrijwel naast het restaurant, wel zo handig voor als het weer ontzettend gaat stortregenen. Gelukkig is het nu in ieder geval weer droog. Er zitten gelukkig al wat mensen binnen, anders eet dat ook zo ongezellig. Op de menukaart staan lekkere pizza’s, maar de pasta’s en lasagnes zien er ook goed uit. Je hebt een normale portie en een grote portie. Hmz, hoe groot zou de grote zijn? ? Maar dan komen we op het idee om een voorgerecht met elkaar te delen. De deegballetjes met knoflookboter lijkt ons wel lekker. Verder bestellen we dus maar een normale portie pasta kip met pesto voor mij en voor Martijn de kip champignon lasagne. De deegbolletjes smaken echt verrukkelijk! Het hele bakje boter wordt gebruikt. Niet gezond, maar wel lekker ? Dan komt het hoofdmenu en dat smaakt ook erg lekker. Dat zal dan ook niet echt gezond zijn, lijkt ons ?

IMG_8185

IMG_8186

IMG_8189

Binnen drie kwartier rijden we alweer terug naar ons hotel. We bekijken de twee laatste afleveringen van Celblok H (wat jammer dat het seizoen nu afgelopen is – wát een geweldige serie!) en gaan daarna verder met de film Mannenharten. Uiteraard met de net aangekochte wijn en chippies.

Morgen begint voor ons de pretparkweek, eindelijk ? Al hopen we dat het dan beter weer is dan vandaag, want in regen door een pretpark lopen is natuurlijk niet prettig. Helaas beginnen we morgen dan ook aan onze laatste week vakantie… (ofja, één week en één dag – detail).

Het is zo’n anderhalf uur rijden vanuit hier naar Seaworld, dus morgen weer vroeg een wekkertje!

Het weer: regen, net geen 20 graden
Aantal gereden kilometers: 17

Geef een reactie