Dag 26: Relaxt dagje

Print Friendly, PDF & Email

Dinsdag 20 juni: Orlando (FL)


Wat is het toch heerlijk om ook uit te mogen slapen op vakantie. We worden zelfs al wakker nog voordat de wekker gaat. Waarschijnlijk zit het ritme van het vroege opstaan er toch in. Dan maar nog wat luieren. Ook niet verkeerd.

Als we rond half 10 zijn opgestaan, kijken we naar buiten. Het is extreem bewolkt. Niet dat het grijs is overigens. Maar echt zwemweer is het niet. We besluiten om er vandaag maar een shopdagje van te maken. Ook niet verkeerd. We hebben tenslotte nog wat spulletjes nodig. Omdat we het vandaag toch lekker rustig aan kunnen doen, besluiten we ook maar om een keer buiten de deur te ontbijten in plaats van lekker snel een shake naar binnen te slurpen.

We rijden naar Perkins welke iets verderop hier in de straat zit. Martijn bestelt de Farmer omelet en ik ga voor de Mediterranean. Deze heb ik afgelopen januari ook al eens gegeten hier bij Perkins (een andere vestiging uiteraard) en die vond ik zo lekker. Dus hij gaat in de herhaling! Echter, toen had ik er hashbrowns bij besteld. Laat ik dat nu maar niet doen. Dan is het nog iets of wat gezond verantwoord.

IMG_3261

IMG_3262

Het smaakt wederom erg lekker en beide borden gaan helemaal leeg. Al heb ik Martijns laatste toast opgegeten, want dat kreeg hij er niet meer bij gepropt. Het is eigenlijk ook wel erg veel zo. Wellicht dat we hierdoor vanmiddag niet hoeven te lunchen.

Dan rijden we naar de Dollar Tree tegenover de Perkins. We willen graag wat bubblewrap voor al onze flessen drank kopen en ook wat afwasmiddel om de glazen in de villa af te kunnen wassen. Tevens kopen we meteen wat haarlak voor mij, aangezien die ook al bijna op is. Dollar Tree doet enorm aan onze Action winkels denken. Dus vinden we het shoppen hier leuk. En alles kost ook nog eens niet veel, namelijk… een dollar! Hoe verrassend. Exclusief tax, dat wel… dat komt er uiteraard nog bij. Maar dat is nooit zo veel 🙂 

Daarna lopen we ook nog even naar de PetCo. Ook hier gaan we even op visite naar de adoptiekatten. Twee van de vijf zijn gereserveerd voor een huisje. Ah, fijn. Er zit er ook eentje bij, welke dus nog niet gereserveerd is, welke van een oudere dame af komt. Zij is naar een verzorgingstehuis gegaan en moest daardoor haar kat ter adoptie afgeven. Deze kat kijkt echt zo ontzettend lief naar me. Oh, ik zou je echt zo mee willen nemen… Maar dat gaat dan helaas weer niet. Met iets wat moeite neem ik afscheid. Dag katje!

Vervolgens rijden we iets verder door, naar de Target. Martijn is op zoek naar sneakersokken en de mijne komen van Target, dus vandaar. Maar helaas zien we alleen maar witte, terwijl hij ook wel iets van een kleurtje wil. Of in ieder geval sowieso geen wit. De vrouwensokken in allerlei kleuren, maar voor de mannen… alleen wit. Naja zeg.

We besluiten om meteen maar door te rijden naar Orlando Vineland Premium Outlets. We willen nog wat ondergoed bij Maidenform halen voor mij en wellicht hebben ze bij Skechers wel wat leuke sneakersokken.

IMG_3267

Ik slaag bij Maidenform en ook Martijn slaagt bij Skechers voor een paar leuke grijze sneakersokken. Tweede zijn halve prijs, dus vooruit… Ook voor mij nog wat gekleurde sokken erbij. Daarna lopen we door naar GAP, maar ook hier geen paars vest helaas. Uiteindelijk hadden we natuurlijk ook gewoon wat hotels aan kunnen schrijven (mailen), maar hiervoor hebben we eigenlijk geen tijd voor vrij gemaakt. Ofja, je denkt eraan op het moment dat je geen internet hebt, dus niets kunt tikken. En als je wél internet hebt, denk je er niet meer aan.

Al hebben we van de hotels welke we aangeschreven hebben voor mijn portemonnee ook niets meer vernomen. Terwijl we zelfs eerst nog gebeld hebben, dus de kans was toch al niet al te groot om mijn paarse vest terug te kunnen krijgen. Wel koopt Martijn een nieuw vest. Ongeveer dezelfde als ik heb gekocht een paar weken terug. Kunnen we samen hetzelfde vest aan, whahaha… 

Na GAP rijden we ook nog even door naar The North Face Outlet, maar hier hebben ze voornamelijk ski-outfits. Dus helaas geen afritsbroek voor mij erbij. Thuis toch maar weer eens naar de Perry toe. Want ik ben wel toe aan nieuwe afritsbroeken, eigenlijk.

Omdat we nu toch lekker bezig zijn om allerlei spullen te kopen, bedenken we dat we wellicht ook nog wel even langs één van de vele ‘zut-shops’ kunnen rijden aan de 192. Van de week zagen we daar zulke leuke mokken staan (met zo’n lepeltje erbij. Leuk voor in de winter, als we weer eens warme chocolademelk met slagroom willen drinken). Op de Tom Tom stellen we ‘via alternatieve routes’ een route in welke langs de 192 komt. Uiteindelijk stoppen we bij de ‘zeemeermin zut-shop’ tegenover ons oude hotel uit 2004. Ofja, dat hotel is er helaas niet meer. Maar in 2004 was daar onze allereerste overnachting in Florida (Amerika überhaupt). Dus toch wel even bijzonder om weer hier terug te zijn. We halen meteen wat herinneringen boven: Ohja, daar heb je Ponderosa. Daar gingen we altijd ‘s ochtends heen. Kost geen drol. Of daarnaast… naar Sizzler. En de IHOP tegenover. Wat wisten we toen nog weinig van de ketens die we nu kennen hè. Ook geen auto erbij gehuurd, dus afhankelijk van de shuttleservice van het hotel, of van de Lynx bussen. Wat een crime was dat zeg. Nu weten we wel beter.

IMG_3272

Bij de souvenirshop slagen we voor twee mokken en rijden dan door naar huis. We zijn eigenlijk wel toe aan even de oogjes weer dicht. Dat moet kunnen toch, tijdens de vakantie. Eigenlijk was de planning om nog even het zwembad in te duiken, maar het is bewolkt gebleven en dat zwemt toch niet zo lekker, zo zonder zon.

Als we na een uur weer uit onze coma zijn ontwaakt, ga ik GTST eens bij kijken. Ook niet geheel onbelangrijk natuurlijk. Na een paar afleveringen is het inmiddels alweer 18.00 uur. We pakken de flessen alcohol en mokken nog even in de bubblewrap. Het ziet er nu wel een beetje uit alsof we drugs aan het smokkelen zijn zeg, hahaha… Dan is het tijd voor te eten. We willen de keten ‘Pei Wei’ eens uitproberen. Een soort van chinees, zeg maar. Dichtstbijzijnde restaurant zit langs de 192, net boven Celebration. We rijden weer terug naar de 192 en zien ook meteen een Walgreens. Top. Ik wil nog een extra zonnebril aanschaffen. Ik merk dat ik nu steeds mijn zonnebril óf vergeet uit de auto (thuis), of dat hij in huis ligt, terwijl ik dus al in de auto ben gestapt. Geeft best frustratie als je de trein naar je werk wilt halen en je in de auto erachter komt dat je weer terug naar boven moet om je zonnebril op te halen. Goed, plan is dus: ééntje voor in de auto en ééntje voor overal mee naar toe te nemen. Alleen de Walgreens heeft niet dezelfde meer als ik destijds (een jaar of… drie geleden?) gekocht heb daar. Wellicht toch maar naar een CVS gaan dan.

We rijden het terrein weer af van de Walgreens, maar de Tom Tom geeft geen route meer aan naar Pei Wei. Ja, wat is dat nou? Iets verderop zeg ik hem langs de kant en dan blijkt dat de Pei Wei bij de Walgreens in de buurt zit. Naja zeg. Gewoon niet goed opgelet door ons. We rijden terug naar de Walgreens, maar zien geen Pei Wei. Wel een Five Guys. Oeh ja, daar moeten we eigenlijk ook nog een keer heen. Schijnen ze hele lekkere hamburgers (fast food, dat wel) te hebben. Uiteindelijk zien we de Pei Wei.

IMG_3273

We parkeren de auto, lopen naar binnen en zien dan dat je aan de kassa je bestelling kan doen en dan het eten geserveerd krijgt. Het is eigenlijk een soort veredelde snackbar, maar dan met Chinese gerechten dus. Martijn bestelt Blazing Bangkok Peanut Noodle en ik de Sesame rijst Bowl. We krijgen een beker mee en mogen zelf aan de tap onze frisdrank tappen. Ik heb overigens gewoon water besteld. Ook dit kan ik uit hetzelfde apparaat tappen. Het is een Coca Cola Freestyle apparaat, dus Martijn helemaal happy en maakt van zijn Dr. Pepper een Dr. Pepper Cherry. Helaas geen ‘zero’ variant. Ook bestellen we er een Kung Pao Shrimp sushirol bij. De keuken is open, dus je kunt precies zien wat ze doen. Niet veel later komt ons eten eraan. Het ziet er erg lekker uit en het smaakt ook nog eens lekker. Je kunt hier dus snel, lekker en redelijk gezond eten, als je wilt. Ze werken in ieder geval met verse producten en dat proef je wel.

IMG_3274

IMG_3276

IMG_3281

Als ons eten op is, tappen we nog wat fris en water erbij en nemen dit mee in de auto. Iets verderop zagen we een CVS Pharmacy. Wellicht dat ze daar wel mijn versie van de zonnebril hebben. En ja hoor, die hebben ze. Top. Meteen zien we ook onze Disney Mokken met lepeltje staan, welke we vanmiddag gekocht hebben bij één van de ‘zut-shops’. Daar waren ze 10 dollar. Hier bij de CVS zijn ze 8 dollar. Naja zeg! Helemaal niet aan gedacht dat ze dit soort spullen wellicht ook gewoon bij een Walgreens of CVS hebben. En dan ook nog eens goedkoper. Iets wat ‘belazerd’ lopen we naar buiten. Best zonde, bedoel… voor 4 dollar kun je toch best wel weer leuke dingen kopen. Achja, op het bedrag van de gehele vakantie merk je het natuurlijk niet. Maar dat zijn wellicht de gedachte van ‘de Hollander’ die op spelen. Beetje zonde is het wel natuurlijk.

Het plan is om ook nog nog naar een Walmart te gaan. We zoeken op waar deze zit en deze blijkt op de kruising van de 192 en de straat waar onze villa aan ligt te liggen. Naja zeg, daar hebben we dus vanmiddag gewoon langs gereden! We rijden de 192 dus weer af en bij de Walmart kopen we nog onze laatste spulletjes in. En ook hier zien we de mokken voor 8 dollar liggen. Nou ja zeg! Nu alleen nog een Goofy Mok voor een vriendin, welke we morgen bij Disney Springs kopen en dan hebben we alle aankopen compleet. Nog wel getwijfeld om een pot pindakaas mee te nemen.

IMG_3284

Eenmaal terug in de villa, pakken we de laptops erbij en gaan we gezellig buiten zitten. Wat is het lekker zwoel zo. Niets te warm, gewoon lekker. De fles rosé gaat open en genieten zo nog van een heerlijk relaxt avondje.

Gereden miles: 75 (120 km)
Weertype: bewolkt maar warm
Aantal stappen: 11.074

Geef een reactie