Dag 03: Wild Adventures Themepark

Print Friendly, PDF & Email

Zondag 28 mei: Valdosta (GA) – Tallahassee (FL)


Om kwart voor 8 gaat de wekker, we zetten de TV op NBC en de voorbeschouwing voor de Formule 1 Racing van Monaco is al bezig. We zagen gisterochtend al dat Max van plek 4 start en dat Hamilton niet eens op poleposition rijdt. Nee, hij rijdt zelfs ver ver achter Max. Gna gna.

De start gaat goed. Ze komen de eerste ronde allemaal door. We merken alleen wel dat het beeld net niet helemaal op de TV past. Zowel links al rechts mist een deel. Daardoor zien we niet wat de standen zijn. Niet handig. Gelukkig hebben we voor de vakantie ook VPN (gratis) aangevraagd. Hierdoor kunnen we via de tablet ook kijken naar Ziggo Sport. Net zo handig eigenlijk. Horen we tenminste heerlijk vertrouwd de stem van Olav Mol.

IMG_20170528_141928402

Als de race een goed drie kwartier bezig is, besluiten we om te gaan ontbijten. Tot nu toe is het allemaal nog niet zo spannend. Het is moeilijk inhalen op zo’n straatcircuit. We lopen naar de lobby en zien dat het niet druk is. Mooi. De TV staat helaas op CNN, maar via de smartphone kunnen we gewoon verder kijken naar Ziggo Sport hahaha… Het ontbijt is verder vrij standaard. Bagel creamcheese, roerei, yoghurt… Maar het smaakt prima. Daarna snel weer terug naar de kamer, waar we nog nét zien dat Wehrlein op z’n kantje gezet wordt door Button. Max ligt inmiddels vijfde, door een verkeerde inschatting met de pitstop. Na zo’n anderhalf uur is de race afgelopen. De twee Ferrari’s en Max teamgenoot Riccardo op het podium. Prima hoor.

IMG_2046

IMG_2048

IMG_2050

De koffers worden gepakt en om tien uur zijn we onderweg naar de eerste pretpark van deze vakantie. Wild Adventures heeft voor ons 7 achtbanen op het programma. Allemaal nieuw voor ons, aangezien we nog nooit in dit parkje zijn geweest. Het heeft helaas wel een verzameling Vekoma banen. Niet onze favoriete bouwer. Ach ja, alles voor de Coaster Counter hè.

DSC_3239

Een kwartier later rijden we het parkeerterrein op. Het park is nog maar net een half uur open en het lijkt niet druk. We verwachten ook dat het merendeel gewoon naar het zwemgedeelte van het park gaat, aangezien de temperatuur weer op standje ‘hot’ staat vandaag.

DSC_3247

Als eerste lopen we naar Ant Farm Express, een Vekoma Junior Rollerskater. We mogen vrijwel meteen instappen. Deze Vekoma is wel leuk overigens.

DSC_3252

Dan lopen we naar Go Bananas, een Maurer Wilde Muis. Het betreft hier een echte kermisbaan. De track staan ook gewoon op wat beton en heeft totaal geen theming. De baan zelf is ook niet heel subtiel. Snel weer verder naar de volgende achtbaan. En dat is de Boomerang. Originele naam, aangezien het ontwerp ook Vekoma Boomerang heet hahaha… We hoeven niet lang te wachten en worden dan achteruit omhoog gehesen. Vervolgens worden we losgelaten, door het stationnetje, halve schroef, looping en weer omhoog gehesen. Het valt ons op dat de karretjes erg soepel zijn. Geen geschud of iets dergelijks. Dat is ook wel eens prettig! Vervolgens de hele riedel weer achteruit.

DSC_3309

DSC_3322

Naast de Boomerang staat de Safari Train. Geen achtbaan dus, maar een treintje wat door de Afrikaanse Savannah gaat. We moeten een tijdje wachten, maar daarna rijden we door een gebied met vele dieren: gazellen, zebra’s, een olifant, waterbuffels. Ook hele leuke struisvogels met kleintjes. Ofnee, het waren geen struisvogels maar Rheas (Nandoes). De derde grote vogelsoort achter de emoe.

DSC_3361

DSC_3385

DSC_3394

DSC_3409

DSC_3418

DSC_3331

DSC_3347

De kleintjes worden heel modern door de papa opgevoed.

Daarna lopen we naar Cheetah, een houten achtbaan van CCI met een Out and Back ontwerp. Omdat we voorin willen zitten, moeten we twee beurten wachten. Deze baan is nog niet zo oud, 16 jaar maar. En met 84 km/u gaat hij niet zo heel hard, volgens de dame achter de knoppen. Ze sprak ons aan nadat ze zag dat ik mijn ‘afstreeplijst van de achtbanen’ aan het bijwerken was. Jaja, wij zijn echte achtbaannerds hè ?

Overigens vinden wij 84 km/h voor een houten achtbaan wél vrij hard hoor. Hij ragt er heerlijk doorheen. Ja, erg leuk! Naast deze houten baan ligt Viking Voyage. Een E&F Miller baan. Ook deze ziet eruit alsof hij rechtstreeks vanaf de kermis komt. We morgen vrijwel direct plaatsnemen voorin. Er staat totaal geen rij. Achteraf snappen we ook wel waarom. Deze baan is echt De Hel! Potdorrie zeg, zo in elkaar gerammeld ben ik nog nooit. Martijn zijn beugel zit ook nog eens niet heel strak dicht, waardoor hij er – gevoelsmatig – er bijna uitvliegt. Nee, deze doen we nooit meer. Vervolgens zien we dat er weer een paar mensen in de rij staan. Nee, doe het niet! Maar als we hun gezichten zien tijdens de rit, lijkt het wel alsof ze het nog leuk vinden ook. Zijn wij dan zo verwend dat we dit soort ‘hel’ banen niet meer kunnen waarderen? Naja ach, ieder zijn meug natuurlijk.

DSC_3461

Inmiddels hebben we honger gekregen. Het is tenslotte ook alweer na 12-en. We komen uit bij Philly Grill, maar daar hebben we eigenlijk niet zo’n zin in,.. een klef ongezond broodje. Op de plattegrond zien we ook een BBQ grill staan, maar daarvoor moeten we nog een stukje verder lopen. Dan pakken we de baan Twisted Typhoon maar even mee. Een Vekoma SLC Inverted. Oef, dat zijn de minst fijne Vekoma banen… Na twee beurten stappen we in en komen er, op zich, best vrolijk uit. Deze viel erg mee. Wellicht dat in vergelijking met de Viking Voyage álles mee valt hahaha. Maar serieus, deze Vekoma is goedgekeurd.

DSC_3471

Dan komen we bij de BBQ grill. Martijn gaat voor de Pulled Pork Sandwich en ik ben eigenlijk wel benieuwd wat een Pulled Pork Parfait is. De rij gaat behoorlijk traag. Ik zoek inmiddels een plekje uit en na een kwartier komt Martijn met het eten. De parfait blijkt een bekertje met onderin Pulled Pork, dan een laagje van bonen en mac & cheese en bovenop een bolletje aardappelpuree. Het smaakt echt erg lekker! We hebben beide ook een medium beker met frisdrank erbij. Met dit weer vonden we de kleine versie te klein, maar we moeten nog even inkomen dat we in Amerika zijn. De medium-versie is behoorlijk groot. Leermomentje van vandaag: klein is hier natuurlijk óók al gewoon groot.

IMG_2054

IMG_2055

IMG_2058

Tegenover de BBQ grill zijn wat meerkatten te bewonderen. Oh, wat blijven dat toch schattige beesten hè? Ze zijn alleen allemaal niet zo actief en liggen heerlijk in de schaduw.

DSC_3473

DSC_3477

Geef ze eens ongelijk. Nog maar één achtbaan op de planning: Swamp Thing. Uiteraard ook weer van Vekoma. Ditmaal een Suspended Family. Deze zijn ook nog wel te behappen. We wachten een paar beurten en stappen dan in deze kiddie coaster. Prima baantje hoor.

Inmiddels is het half 3 en zijn het park rond. Het is behoorlijk warm. Toch maar gaan zwemmen dan? Nah,.. we moeten nog een stukje rijden naar Tallahassee en hebben voor vanavond nog geen hotel. Dus een beetje op tijd die kant op is wellicht geen slecht plan.

DSC_3499

Het park Wild Adventures is helemaal goedgekeurd door ons. Van te voren dachten we dat het een Vekoma Drama zou worden, maar dat viel eigenlijk best mee. Nee, er was eigenlijk maar één baan die we echt verschrikkelijk vonden. Hahaha… Verder ligt het parkje er goed onderhouden bij. Veel groen ook. Leuk, die combi met de dieren.

DSC_3506

We stappen in de auto en de navigatie gaat op ‘Tallahassee centrum’. We hopen dat we onderweg zo’n Visitor Center tegenkomen, zodat we via een couponbonnetje een hotel kunnen uitzoeken. We rijden al snel de staatgrens over, maar komen geen Visitor center tegen. Dat is nou jammer. Aangezien het zo’n anderhalf uur rijden is naar Tallahassee begin ik alvast aan het verslag. Een twintig minuten voor aankomst besluiten we de exit te nemen om bij de Arby’s te kijken of ze daar couponboekjes hebben. En gelukkig, deze hebben ze! We bekijken het aanbod en zien twee leuke Quality Inns erin staan. Eigenlijk willen we ook wat internet, zodat we de prijs kunnen vergelijken met Choice Hotels zelf. Tegenover de Arby’s is een McDonalds. Daar is vaak gratis wifi. We parkeren de auto voor de ingang en het internet reikt gewoon tot in de auto. Top.

Via Choice Hotels zien we dat de Quality Inn welke we op het oog hebben wederom een motel-soort is en via internet kost deze 15 dollar meer. We zien ook een andere Quality Inn welke iets meer in het centrum ligt en ook iets meer op de route waar we morgen heen willen. Deze kost 10 dollar meer dan ons couponbonnetje. En ziet er ook nog eens beter uit en, als ik het goed gezien heb, betreft dit wel een ‘hotel uiterlijk’. Toch die maar doen dan? We reserveren deze (weet je in ieder geval zeker dat je een plekje hebt, het blijft tenslotte toch Memorial Day Weekend. Met een bonnetje is het maar afwachten of ze het aannemen). Niets mis met een motel overigens, maar een hotel is toch nét weer een stukje luxer hè ? De Tom Tom wordt ingesteld op het juiste adres. Een half uur reistijd geeft hij aan. Heerlijk zeg, zijn we een keer lekker vroeg in de avond in het hotel.

Rond 17.00 uur komen we aan bij Quality Inn. We checken in en krijgen kamer 129 toegewezen. Het fijne van dit soort hotels is dat ze van die trolley’s hebben waar je de koffers gemakkelijk naar je kamer kunt duwen. Scheelt een hoop gesjouw. We vragen de dame achter de toonbank of ze wellicht een advies heeft waar te eten. Er blijkt een BJ Brewhouse in de buurt te zijn. Een keten waar we eigenlijk nog nooit gegeten hebben, maar al wel een tijdje op onze planning staat. Komt dat even goed uit.

DSC_3511

De kamer ziet er prima uit. Schoon en netjes. We activeren de wifi en zoeken meteen op wat er op het menu staat bij BJ Brewhouse. Ja, ziet er goed uit! Ze serveren ook eigen gebrouwen bier. Klinkt als een restaurant voor ons ja.

Het is nog vrij vroeg, dus internetten we wat en op TV is de film ‘Despicable Me 2’ op. Eén van de leukste animaties, vinden wij. Ondertussen heb ik de 10000 stappen bereikt op mijn Fitbit. Jeuh! Gemiddeld 10000 stappen heb je nodig om ‘gezond’ te leven. Schijnt ?

Rond kwart voor 7 rijden we naar BJ’s Brewhouse, wat echt letterlijk om de hoek ligt. Dat hadden we op zich ook wel kunnen lopen. Hm. Ach ja. We zien ook nog een Dicks Sporting Goods. Wellicht dat ze een leuke afritsbroek voor me hebben, maar helaas. Ze hebben maar één soort. Niet veel variatie. Wellicht dat we nog een Bass Pro tegenkomen, daar hebben ze – in onze herinnering – iets meer outdoor spul. Als we naar buiten willen lopen, is de deur dicht. Er komt een medewerker aanlopen en opent de deur. Ze blijken om 19.00 uur te sluiten. Komt het dus eigenlijk goed uit dat we niet uitgebreid gaan shoppen en passen. Dan rijden we naar de andere kant van de parkeerplaats, naar BJ’s Brewhouse.

Ze hebben veel lekkere biertjes en zien dan dat ze ook een ‘sampler’ van 4 kleine glaasjes in de aanbieding hebben. Wat grappig. We kiezen beide voor: een blonde, een hefeweizen, een porter en een stout.

IMG_2067

Als hoofdgerecht gaat Martijn voor de lichte ‘Spicy Peanut Chicken with Soba Noodles’ en ik kies voor de lichte ‘Mediterranean Chicken Pita Tacos’ (550 calorieën ? ). Het smaakt echt ver-ruk-ke-lijk!

IMG_2069

IMG_2076

Als toetje pakken we weer een cocktail. We hebben tenslotte licht gegeten, dus dat kan wel. Toch? Martijn gaat voor de Lynchburg Limonade. Dat is met Jack Daniels Whiskey, Bols Triple Sec, Sweet & Sour, Mist Twist en Fresh Lemon. Ik ga voor de Blood Orange Pom Sangria. Dat is met Merlot, Fireball Cinnamon Whiskey, bloed sinaasappel, granaatappel, sinaasappelsap, ananassap en wat kaneel. Twee heerlijke toetjes, al zeggen we zelf!

IMG_2080

Daarna rijden we weer naar de kamer. Chillen nog wat op de kamer en gaan niet al te laat slapen.

Morgen op de planning: natuur! We gaan veel State Parks bezoeken ?

Weertype: hot, wederom gemiddeld zo’n 35 graden
Aantal mijlen: 88 (142 km)
Aantal achtbanen: 7
Aantal stappen: 10.190

Geef een reactie