Dag 22: Disney’s Hollywood Studios

Print Friendly, PDF & Email

Vrijdag 16 juni: Orlando (FL)


Vanochtend worden we een half uur later dan gisteren gewekt door de wekker, maar echt wakker zijn we niet. Is ook wel een beetje ons eigen schuld. Moeten we maar niet tot 1.00 uur Friends kijken op TV.

We ontbijten snel en zijn dan 9-en wederom op weg naar Disney World. Ditmaal gaan we naar Hollywood Studios (ofwel, voorheen MGM Studios – Maar deze naam wordt sinds januari 2008 niet meer gebruikt). Onze eerste Fastpass is bij Toy Story Mania tussen 10.00 uur en 11.00 uur. Als we het Disney terrein weer oprijden, rijden we in eerste instantie verkeerd. Afslag gemist. Maar gelukkig kun je een afslag verder ook gewoon naar de Studios. De hotelgasten van Disney zullen tenslotte ook vanaf de andere kant het parkeerterrein op moeten.

DSC_8010

DSC_8018

De auto parkeren we bij Goofy en worden daarna met de trolley afgedropt bij de ingang. We pikken nog even snel een Photopass momentje mee en lopen dan het park in.

STUDIO_STDENTR2_20170616_402927518674

Ditmaal gaat alles vlekkeloos met onze Magic Bands. De Stormtroopers van Star Wars marcheren door de hoofdstraat en wij hobbelen er wat achteraan.

DSC_8035

DSC_8041

DSC_8075

Dan lopen we door naar Toy Story Mania, want onze fastpassen zijn inmiddels ingegaan. Normale wachttijd is ongeveer een half uur, maar wij zitten er na 5 minuten al in. Je wordt wel wakker van deze attractie zeg. Met een karretje en een 3D brilletje wordt je steeds naar verschillende kamers gereden. De bedoeling is dan dat je door middel van een trektouwtje wat aan een pistool vast zit, steeds bij de verschillende spellen in de kamers punten scoort. Spelletjes als borden kapot schieten of ringen om speelgoed gooien. Je wordt hier echt énorm fanatiek door, waardoor de spieren in je bovenarmen echt pijn gaan doen. Maar daar komen we wel over heen. We willen tenslotte winnen! Helaas blijkt achteraf dat er geen foto genomen is, of dat je ergens je punten terug kunt kijken. Anders hadden we wel een foto van het scherm in het karretje gemaakt. We waren eigenlijk in de veronderstelling dat je dit na de attractie nog wel zou zien, maar helaas. Niet dus.

DSC_8089

We lopen weer terug naar het hoofdpleintje en gaan dan naar de Great Movie Ride. De borden geven aan dat dit maar een minuut of vijf wachten is. Maar als we bijna aan de beurt zijn, wordt er omgeroepen dat de attractie storing heeft. Ach joh, we staan binnen dus lekker cool en worden vermaakt met een enorm groot beeldscherm met stukjes uit klassieke films. Uiteindelijk stappen we pas na een half uur wachten in een grote kar.

DSC_8096

We worden rondgereden en komen in de verschillende kamers allerlei passages tegen van films. Dit wordt allemaal begeleid door een gids.

DSC_8101

DSC_8114

Op een gegeven moment komen we in een passage waar over en weer geschoten wordt. Een dame komt op en wil onze gids dood schieten. Oh man, wat slecht geacteerd. Onze gids gaat er vandoor en ‘het stuur’ wordt overgenomen door ‘the bad woman’. Maar dit duurt niet voor lang, want bij de passage van Indiana Jones neemt onze eigen gids weer wraak. Oh oh oh, wat doen ze het toch goed. Not. Ach joh, vermakelijk is het wel.

Na deze tour is het alweer tijd om naar de Tower of Terror te gaan, waar we onze tweede fastpassen gebruiken. We kunnen heerlijk meteen doorlopen. Wat blijft dit toch een top attractie! Je gaat om hoog en met een vaart ook weer naar beneden. Dit herhaalt zich een paar keer. Dat geeft zo’n heerlijk kriebelend gevoel in de buik ?

DSC_8141

IMG_3082

STUDIO_TOWEROFTERRORBRIDE_20170616_8058618841

Naast Tower of Terror ligt de achtbaan Rock ‘n’ Rollercoaster. We wachten hier ongeveer 20 minuten en stappen dan bijna achterin. In het voorfilmpje is te zien dat Aerosmith bezig is om een liedje op te nemen, maar de manager vertelt ze dat ze er vandoor moeten, naar een concert. Steven Tyler vraagt aan de manager of de mensen die toekijken, wij dus, mee mogen naar het concert. En dat wordt geregeld. Tof toch! We stappen in de limo, bijna helemaal achterin, en worden dan ‘afgevuurd’. Uiteindelijk komen we aan bij het concert ?

DSC_8166

IMG_3085

STUDIO_ROCKNRCOASTERRIDE_20170616_8058631366

Na de achtbaan hebben onze magen wat honger gekregen. Gelukkig heb ik twee repen van de Cambridge meegenomen, zodat we niet in het park hoeven te lunchen. Als we net in de schaduw zitten, iets na Aerosmith, zie ik dat de show van Beauty and the Beast binnen enkele minuten gaat beginnen. Als we dan toch even een pauze inlassen, kan dat net zo goed daar. We gaan ergens bovenaan op de tribune zitten en genieten dan van de prachtige show.

DSC_8204

IMG_3096

Een goed half uur later besluiten we dat het tijd is voor bier! Alleen het weer lijkt wat omgeslagen. Wederom verzamelen grijze wolken boven ons, maar láng niet zo donker als gisteren. We lopen naar Tune-In Lounge. Het is enorm druk binnen, maar dit komt vooral omdat naast het café het 50’s Prime Time Café zit, waar je uitgebreid kunt lunchen. Veel mensen wachten in de Tune-In om opgeroepen te worden voor een tafeltje.

Wij bestellen een Sam Adams Summer Ale en kijken wat rond voor een plaatsje. Gelukkig worden er net twee mensen omgeroepen dat er plek is in het restaurant, zodat wij plaats kunnen nemen op de twee vrijgekomen stoelen. Deze stoelen bevinden zich alleen wel exact midden in het café. Een beetje ongezellig, met allemaal mensen om ons heen. Na een goed tien minuten zien we twee mensen op staan welke op een kruk aan de bar zitten. Snel verplaatsen we onszelf daarheen. Dat is toch wel een stuk gezellig. Voor ons wordt ook steeds wat cocktails door de bartender gemixt. Leuk om te zien. Ze zien er echt uit als een plaatje.

IMG_20170616_203556501_HDR-cr

Als we onze Summer Ale op hebben, vraagt de bartender of we wellicht nog een biertje lusten. Tja ach, waarom ook niet. We zitten eigenlijk te lekker om weer verder te gaan in het park. We maken er gewoon een relaxt dagje van. We gaan verder met een Blue Moon en genieten hier heerlijk van. Ongeveer een uur later is het inmiddels tijd voor onze derde fastpass voor Star Tours. Met iets te veel alcohol in ons lijf gaan we naar de simulator. Als dat maar goed gaat…

DSC_8249

STUDIO_STUDIOARCH_20170616_402930541808

Tuurlijk gaat het goed ? Na Star Tours lopen we door naar Muppet Vision 3D. Na een minuut of tien mogen we de zaal in. Als de film in 3D net begonnen is, zie ik dat Martijn de voorstelling via de binnenkant van zijn ogen bekijkt. Ik tik hem nog wakker, maar nee… Hij valt gewoon wederom in slaap. Het is natuurlijk erg donker binnen en twee biertjes tikken ook wel hard aan. Ik wil eigenlijk ook wel mijn ogen dicht doen, maar ik vind de show net wat te leuk om mijn ogen te sluiten. Na de Muppets hebben we eigenlijk nog maar één attractie op onze planning staan: Voyage of the Little Mermaid. Ook al een show in het donker en uiteraard sluit Martijn zijn ogen hier ook weer. Het is maar goed dat we hierna niets meer op de planning hebben staan. We zijn gewoon te lui vandaag. Overigens lukt het de dame links van me ook niet om haar ogen open te houden. Zit ik dan, tussen twee slapende mensen.

IMG_20170616_161026785_cr

Na de kleine zeemeermin lopen we naar de uitgang, nemen de trolley weer terug naar de parkeerplaats en rijden dan weer richting de villa. Net voordat we de I-4 op willen rijden, zien we dat er een file is. Het is iets na 5-en, dus de avondspits zal wel begonnen zijn. Wellicht in het vervolg toch maar de navigatie op ‘vermijd snelwegen’ instellen.

We besluiten dan ook om een afslag eerder van de snelweg te gaan en rijden dan naar de Publix voor een pakketje ‘Sam Adams, biertjes voor de zomer’. Een verzameling van zes verschillende zomerbiertjes.

SA_3_cr

Eenmaal terug in de villa gaan de badkleding meteen aan. Ondanks dat het er wat grijs uit ziet, warm is het wel. En we willen het zwembad toch eens uitproberen. De eerste stappen zijn echt te koud voor woorden. Maar ‘als je er eenmaal door heen bent, valt het allemaal best wel mee’. Echt lang houden we het zwemmen niet vol. Zonder een lekker warm zonnetje is het toch minder relaxt als gedacht. Dan maar met een biertje in de ligstoel opdrogen en begin ik alvast aan het verslag.

IMG_20170616_182343662

Martijn zoekt de foto’s uit en rond 19.00 uur krijgen we toch wel wat honger. We besluiten om naar Denny’s te rijden, wat iets verderop hier in de straat zit. Ik ga weer voor de Tilapia met avocado en Martijn neemt dit keer de Smoky Gouda Chicken & Broccoli Skillet. Het duurt iets te lang naar ons gevoel dat men het gerecht komt brengen. Dat zijn we niet gewend van een Denny’s. Maar wellicht komt dit omdat we inmiddels toch wel erge honger hebben gekregen. Als het eten voor ons staat, is het bordje dan ook in no-time leeg.

IMG_3100

IMG_3104

We rijden weer terug naar de villa. Lekker op tijd thuis vandaag. Hopelijk lukt het ons om ook nog eens op tijd te gaan slapen. Morgen hebben we een rustdagje en willen we gaan zwemmen bij Typhoon Lagoon. Maarja, dat ligt natuurlijk wel aan het weer of we daar zin in hebben. En anders gaan we boodschapjes doen, of naar een outlet. In ieder geval gaat de wekker niet op standje vroeg.

Gereden miles: 37 (59 km)
Weertype: warm
Aantal stappen: 10.830

Geef een reactie