Dag 12: Nashville

Print Friendly, PDF & Email

Dinsdag 6 juni: Nashville (TN)


Helaas moeten we deze ochtend wat vroeg op staan. Het ontbijt is maar tot 09.00 uur. We hebben iets wat moeite met op staan. Ik gooi de gordijnen open en… het is droog! Nog wel wat bewolkt, maar dat geeft niet. Hopelijk blijft het ook droog vandaag. In 2010 zijn we al eens naar Nashville geweest en toen regende het ook enorm. Sterker nog, een paar dagen daarvoor is er een zelfs een overstroming geweest waardoor de Grand Ole Opry dicht was en hebben we in het centrum voor een dichte Wildhorse Saloon gestaan. We konden toen wel naar binnen kijken. Wat een bende binnen. Je kunt je dus ook voorstellen dat we destijds geen fijne herinneringen aan de stad hebben overgehouden. Veel was dicht, alles was grauw en grijs. Beetje sfeerloos. Dus hopelijk hebben we vandaag een revanche.

We lopen de ontbijtzaal in en ondanks dat het een behoorlijk kleine ruimte is, is er nog genoeg plek. Mooi. Na een half uur lopen we weer terug naar de kamer. Ja, lopen ja! De lift laten we even voor wat het is. Gisteren mijn stappen van minstens 10.000 niet gehaald, dus ook dát moet op revanche.

Eenmaal terug op de kamer bekijk ik ons plan van aanpak: eerst maar naar het centrum van Nashville en daarna naar Grand Ole Opry? Er schijnt vanavond een gratis concert te zijn daar. Dus wellicht leuk om mee te pakken. We bekijken het plattegrondje van het centrum welke we van beneden hebben meegenomen. Er zijn behoorlijk wat parkeergarages en we besluiten om naar een garage op de Charlotte Ave te rijden.

DSC_5513

Nog een behoorlijk eind van Broadway vandaan, maar hier ligt in ieder geval het Bicentennial Capitol Mall (parkje) in de buurt welke we ook willen bezoeken. In een kwartier rijden we er heen. Al parkeren we uiteindelijk de auto bij een garage aan de Deaderick Street op de zevende verdieping.

Als eerste lopen we naar State Capitol. Het ziet er behoorlijk rustig uit. Waar is iedereen joh? We moeten wat trappen op lopen. Nee, niet erg. Vandaag is het motto: stappen tellen! Maar ondanks dat het zonnetje vrijwel niet schijnt, is het wel warm. Het is gewoon erg benauwd.

DSC_5527

DSC_5541

DSC_5543

Als we boven zijn, zien we dat het park aan de andere kant van het gebouw weer helemaal beneden ligt. Oh, moeten we nu weer helemaal terug lopen? Nee toch? Je kunt waarschijnlijk via de stoep wel weer terug naar beneden lopen, maar dan loop je helemaal om. Nee joh, we besluiten om langzaamaan over het gras, wat behoorlijk steil erbij ligt, te lopen. Uiteindelijk komen we uit bij The Rivers of Tennessee Fountain: 31 verticale waterfonteinen, één voor elk grote rivier in de staat Tennessee. Kinderen spelen er volop mee. Geef ze eens ongelijk.

DSC_5546

DSC_5552

Daarna lopen we verder het park in en komen achtereenvolgens langs de Centennial Memorial, World of War II Memorial en de Court of 3 Stars and Bell Carillon.

DSC_5558 - kopie

DSC_5573 - kopie

DSC_5585 - kopie

DSC_5600 - kopie

DSC_5606 - kopie

DSC_5608

We lopen weer terug en zien bij de fonteinen twee bussen staan. Een blauwe en een groene lijn. Deze blijken gratis door de stad te rijden. Aan het plattegrondje te zien gaat de blauwe ook langs de Riverfront. Waar we onze volgende stop willen houden. We stappen in en rondom Broadway wijkt de bus iets af.

IMG_20170606_184310466_HDR

Er blijkt behoorlijk wat afgezet en de bus moet een andere route rijden. Uiteindelijk vraagt de buschauffeuse of we naar Riverfront moeten. We bevestigen haar vraag en dan vertelt ze dat ze daar niet heen kan gaan met de bus, omdat het afgesloten is. We zijn bij de dichtstbijzijnde halte en ze adviseert dan ook om hier uit te stappen. Uiteraard doen we dat.

Als we bij Riverfront aankomen, zien we dat het daar ook helemaal afgesloten is! Wat is er toch allemaal aan de hand joh? We zien wel verschillende posters in de stad, dat er een enorm groot evenement aankomend weekend is. Dan zal dat het wel zijn. Helaas, geen Riverfront voor ons dus. Via Church Street komen we uit bij 2nd Ave. Hier zien we heel veel restaurants en barretjes. Zo ook de Wildhorse Saloon. Eindelijk zien we hem open!

IMG_20170606_122021569_HDR

IMG_20170606_122254759_HDR

Maar echt veel is er niet te doen binnen. Het is natuurlijk ook nog vroeg. Het is nét 12 uur geweest. Maar volgens de reclameposters is er morgen pas weer een optreden. Je kunt er wel gewoon eten. We lopen nog wat verder door de straat en bezoeken een winkel met heel veel laarzen. Ja, dat is natuurlijk wel iets van hier: country laarzen. We besluiten om er toch maar geen te kopen, al krijg je er twee gratis paar bij als je er één paar koopt.

DSC_5627

DSC_5641

Op de hoek van Broadway en 2nd Ave zien we Rock Bottom Brewery. Oeh, brouwerij? Dat betekent bier volgens ons!

IMG_2555

We kijken naar boven en zien dat je ook op het dak van het uitzicht kunt genieten. Dat lijkt ons wel wat. We lopen naar binnen en worden begeleid naar de lift voor ‘the rooftop’. Boven bestellen we een lekker wit biertje en nemen we meteen wat enchiladas om te delen. Wat een vervelend leven zeg. En het zonnetje laat zich ook nog steeds meer-en-meer zien.

IMG_2551

IMG_2553

Na een uur genieten, lopen we nog wat door Broadway Street. Ook hier veel barretjes waar muziek vandaan klinkt. Bij 5th Ave draaien we af en komen uit op een pleintje bij de Bridgestone Arena Plaza. We horen een bekent geluid: kermis! Ofja, ook maar twee van die speelattracties. De ene moet je een bal gooien in wat ringen wat punten oplevert en de ander spuit je water in gaatjes. Maar nee, dat is niets voor ons.

DSC_5664

Ook hier is van alles afgezet en staat er een podium opgesteld. Inmiddels heeft het zonnetje plaats gemaakt voor donkere wolken en voelen we wat drupjes. Oeh, nee toch? We lopen meteen door naar Country Music Hall of Fame. In 2010 hier ook al eens geweest, maar toen zijn we het museum niet binnen geweest. Het was destijds al half 5 en om 5 uur sluiten ze. Het was voor ons toen niet de moeite waard meer dus. Maar uiteindelijk wel een half uur in die hal daar gestaan doordat het – hoe kan het ook anders – enorm regende.

Nu begint het dus weer wat te regenen, maar het is nu nog maar 14.00 uur, dus tijd genoeg om naar het museum te gaan. We kopen kaartjes á 22,50 dollar per persoon (inclusief de ANWB/AAA korting ? ). Via de lift worden we afgedropt op de derde verdieping. We zien behoorlijk wat kleding, instrumenten en posters van bekenden uit de tijd van het ontstaan van Country Muziek. Verder zien we ook twee filmpjes over het verloop van country muziek. Daarna door naar de tweede verdieping, waar iets meer van deze tijd te zien is. Alhoewel we vrijwel niemand kennen. Alleen Dolly Parton, Blake Shelton en Miranda Lambert zegt ons iets.

DSC_5670

DSC_5671

DSC_5672

DSC_5683

DSC_5684

DSC_5685

DSC_5688

DSC_5694

DSC_5703

DSC_5726

Uiteindelijk hebben we het toch nog twee uur ‘volgehouden’ hier. Het is leuk om een keer gezien te hebben, maar zelf zullen we hier niet zo snel meer terug gaan. Het is vooral veel lezen over country. Weinig interactief of wat muziek te luisteren. In het winkeltje koop ik nog een shirtje van Nashville wat wel verdacht veel op het shirtje lijkt wat ik op dat moment aan heb, maar dan van Kings Dominion (een pretpark), hahaha…

IMG_20170606_224719

Buiten is het inmiddels weer helemaal opgeklaard. We hebben eigenlijk geen zin om naar Grand Ole Opry te gaan. We betalen hier nu het maximaal tarief van 20 dollar voor parkeren. De kans bestaat dat je bij Grand Ole Opry natuurlijk ook weer parkeergeld moet betalen. Eigenlijk willen we ‘s avonds hier ook nog wel even rondlopen (Broadway). Om dan na het bezoekje aan Ole Opry weer hier naar toe te gaan en wéderom parkeergeld te betalen, vinden we eigenlijk wel veel van het goede. De kans bestaat natuurlijk ook nog dat je vanavond meer parkeergeld betaald, omdat het dan drukker is. Zeker nu we in de gaten hebben dat er van alles in de stad te doen is.

Naast het museum staan behoorlijk wat mensen te kijken. We besluiten om mee te kijken. In de verte zijn ze bezig met een podium op te bouwen voor de CMT Music Awards (Country Music Television). De MTV Awards voor Country Muziek dus. Geen idee of ze vandaag al proef gaan draaien, of iets opnemen. Maar blijkbaar is er een kans dat er bekende countryzangers langskomen. We besluiten niet hierop te gaan wachten. *Edit: later blijkt dat hier Earth, Wind and Fire & Friends kwamen optreden. Samen met bv Lady Antebellum.

Als we weer terug zijn op het pleintje bij Bridgestone Arena, is er inmiddels iemand aan het zingen. Geen idee hoe de jongen heet, maar hij doet het wel goed. Later stelt hij zich voor als Jacob Davis.

DSC_5742

DSC_5759

Na zijn optreden wordt er vertelt dat er gratis eten te verkrijgen is. Uh, wat? Gratis? Dat is een mooi woord voor een Hollander! Er blijkt waterijs, popcorn, suikerspinnen, frisdrank en hotdogs gratis af te halen. Martijn haalt een flesje Pepsi Cherry en ik een Sierra Mist. En beide nuttigen we een hotdog. Lekker hoor. We beschouwen het als een vroeg voorgerecht. In een half uurtje is vrijwel alles op. Alleen de suikerspinnen zijn er nog genoeg. Martijn haalt een blauwe suikerspin. Ik pluk er af en toe wat vanaf, maar een hele suikerspin gaat mij iets te ver. Dat is gewoon pure suiker joh!

IMG_20170606_165120708_HDR

IMG_20170606_165608069_HDR

Nu we besloten hebben om niet naar Grand Ole Opry te gaan, weten we even niet waar te eten. Bij Ole Opry had je een Jack Daniels Restaurant. Maar die valt nu dus af. Wellicht even kijken hoe het nu is bij Wildhorse Saloon? Maar daar is het nog steeds rustig. Omdat we net een hotdog op hebben, willen we eigenlijk geen hoofdgerecht eten vandaag. Iets verderop zit het Hardrock Café. Daar hebben ze een lekkere combo om te delen. Laten we dat maar doen dan.

DSC_5618

Uiteraard bestellen we er wel een biertje bij. Martijn gaat voor de Sam Adams Summer Ale en ik voor de Shock Top Belgium White. Als de Jumbo Combo voor onze neus staat, zien we een berg met allemaal lekkere dingen: uienringen, kippenvleugeltjes, bruschetta, halve loempia’s… Maar de ogen zijn groter als de maag. We krijgen het nét niet op.

IMG_2582

IMG_2588

Na het eten zien we in de verte een loopbrug. Ja, laten we daar eens heen lopen. We moeten tenslotte nu al die calorieën van de Jumbo Combo er weer aflopen. Net voordat we de brug op gaan (via de trap, niet eens via de lift. Jaja), krijg ik de melding van mijn fitbit dat ik mijn 10.000 stappen heb gehaald. Woohoo. Dat doel is in ieder geval alvast bereikt. Al zou het nog mooier zijn als ik de 15.000 stappen haal, zodat ik die 5000 van gisteren mooi compenseer.

IMG_20170606_182547232_HDR

Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht op de skyline van Nashville. Beetje jammer dat de zon nét niet achter de gebouwen zit. Daardoor heb je wel wat tegenlicht. Af en toe schuilt hij achter een wolkje. Dan lopen we weer terug naar beneden en zien een behoorlijke rij op de brug staan. Martijn vraagt aan de beveiliging waarop men staat te wachten. Er blijkt een nieuw restaurant geopend te worden en dit gebeurd in combinatie met een concert. Sterker nog, de groep ‘Florida Georgia Line’ opent een eigen restaurant. Niet dat ik de groep ken overigens, maar blijkbaar erg bekend in Amerika, aangezien er een behoorlijke rij staat te wachten en voor de deur ook behoorlijk wat. Op het dak zien we allemaal camera’s staan. Vervolgens begint er een band te spelen, dat zal dan wel Florida Georgia Line zijn. *Edit: overigens wisten wij op dat moment nog niet dat dit echt een bekende groep was. En na een zoektocht op internet nu, blijkt dat ze het liedje: Last Day Alive zingen (The Chainsmokers feat. Florida Georgia Line). The Chainsmokers zegt ons wel weer iets ?)

IMG_2590

IMG_2596

Na het optreden vertellen ze vanaf het dak dat ze over een uur gaan opnemen. Dit was blijkbaar maar even een repetitie. We besluiten hierop niet te gaan wachten. Iets verderop staan weer behoorlijk wat mensen. Ditmaal om een grote zwarte bus heen. Om me heen hoor ik geroezemoes dat Blake Shelton in de bus zou zitten. Oeh! Vervolgens komt Hoda Kotb aanlopen. Een bekende TV-presentatrice. Ze gaat bij de bus staan en iedereen maakt foto’s.

IMG_2611

Ze blijft wat kletsen en ook zij roept dat ze gehoord heeft dat Blake Shelton in de bus zit. Vervolgens begint iedereen te schreeuwen bij haar uitspraak. Hahaha… Dan wil ze in de bus stappen en… Wahhh ja, daar is Blake Shelton! Je weet wel, één van de coaches van The Voice… onder andere ? Hij zingt goed én hij ziet er natuurlijk ook nog eens lekker uit. Het was maar een vlugge ontmoeting, want hij vlucht weer heel snel de bus in.

IMG_2623

Hij vertelt wel: tot zo iedereen. Maarja, ik heb hem al gespot en om er nu een uur voor op te wachten. In Nederland zou ik dit uiteraard zéker doen, maar nu we hier op vakantie zijn. Ook Paparazzi-Linda heeft vakantie hè ?

We lopen nog wat door Broadway Street, maar het is nog steeds té licht voor prachtige avondfoto’s. We hebben eigenlijk geen zin om hierop te wachten. We kunnen tenslotte toch niet echt ‘uit’ gaan, omdat we nog met de auto terug naar het hotel moeten rijden. In Memphis en New Orleans was dit anders, omdat we toen een hotel in het centrum geboekt hadden. Wellicht in de toekomst toch ook maar hier in het centrum een hotel boeken.

DSC_5662

We lopen weer terug naar de parkeergarage en rijden in een kwartier weer terug naar het hotel.

Gereden miles: 22 (35 km)
Weertype: warm, vochtig en voor het grootste gedeelte van de dag: zon!
Aantal stappen: 17.259

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *