Dag 26: Studio Tours & TV-opname

Print Friendly, PDF & Email

Woensdag 24 juni: Los Angeles (CA) – Anaheim (CA)


Paramount Studio Tour, Warner Bros Studio Tour & TV-opname Conan

En wederom is het vroeg vanochtend. Uiteraard gisteravond toch weer later gaan slapen dan de planning was. Ach, uitrusten doen we thuis wel weer. Na het ontbijt zijn we iets na half 9 onderweg naar Paramount Studios. Om half 10 hebben we daar een 2-uur durende tour. We parkeren de auto bij een parkeerplaats schuin tegenover de ingang. Dit kost ons 10 dollar, maar we hebben alleen een briefje van 20 bij ons. Omdat we de eerste zijn die hier parkeren, heeft ze nog geen wisselgeld terug. Ze vraagt ons om de sleutel van de auto in te leveren en dan als we weg gaan te betalen. Prima. We laten de sleutel achter en lopen dan naar de Paramount ingang.

DSC_3650

Bij een hokje vraagt de security naar onze naam en ID-bewijs. We krijgen vier tickets mee. Vervolgens wordt ons verzocht nadat we door de metaaldetector zijn, om even om het hoekje te wachten voor iemand welke ons begeleid naar de volgende wachtruimte.

Binnen een vijf minuten worden we opgehaald door een jongeman. Hij dropt ons een paar meter verder bij een soort van koffiehuis aka winkel met veel T-shirts. Ik zie er zo al vier welke ik eigenlijk wel mooi vind. Alle paars uiteraard 😉 

Dan komt Lorn ons halen. Ze is onze gids deze ochtend. We zijn in totaal met zeven personen. Super gaaf zo intiem. Het eerste stukje lopen we, maar al snel mogen we in een golfkarretje stappen en rijdt ze ons rond. Als eerste stoppen we bij een groot parkeerplek welke in een kuil ligt. Dit blijkt vaak gebruikt te worden voor films. Ze laten de bak dan vollopen met water en het blauwe scherm erachter gebruiken ze dan als ‘green-screen’.

DSC_3679

Daarna neemt ze ons mee naar een ruimte waar verschillende spullen van bekende films bewaard worden. Zoals bijvoorbeeld een vrachtwagen en wat robots uit ‘Transformers’. Ook ligt er een oudere vrouw in een kist. Maar gatverdamme zeg, wat lijkt zij echt! Nee serieus, zelfs haar huid lijkt gewoon super echt. Erg freaky.

DSC_3653

DSC_3658

DSC_3669

Dan rijden we langs de stages waar verschillende films en TV series opgenomen zijn. Bij elke stage staat een bord wat er in het verleden daar opgenomen is. Ze belooft ons dat we bij ‘Instant mom’ naar binnen mogen. Dat is een kinderserie. Maar als ze de deur probeert te openen, blijkt hij gesloten. Hm.. Wellicht een andere stage dan maar.

Vervolgens rijden we langs een grasveldje met wat huizen erom heen. Dit veldje wordt vaak gebruikt in films. Ze kunnen er van alles van maken. Wil je dat het een begraafplaats moet zijn, dan leg je er wat gedenkstenen op en wat bloemen. Tada.

DSC_3693

Daarna lopen we naar de stage waar Dr. Phil opgenomen wordt. Wellicht kunnen we daar even naar binnen sneaken. Ja, dat lukt! Helaas mogen we geen foto’s maken. Op dit moment worden daar ook geen opnames gedaan. Ze hebben een soort van zomerstop. Toevallig gaan we op de rij zitten waar de vrouw van Phil ook altijd zit. Mijn vader zit zelfs op de stoel van haar beveiliging (welke overigens in de show zelf gewoon in normale kloffie zit, zodat het niet opvalt dat ze naast een beveiliger zit). Uiteraard ga ik ook even op haar stoel zitten. Gna gna.

DSC_3698

Naast de studio van Dr. Phil zit de studio van The Doctors. Maar helaas, die deur is gesloten, dus kunnen we daar niet even binnen sneaken. Dan lopen we verder door de straten. Al deze straten zijn gevuld met nep-appartementen. Uiteraard is alles fake. En veel wordt ook hergebruikt. Dus zo kun je in verschillende films, dezelfde appartementen en straatbeeld zien. Ze plakken er alleen een ander stickertje op en tada!

DSC_3702

Na twee uur zijn we weer terug bij het winkeltje. Het was zeker een leuke tour. Erg interessant en kleinschalig. Maar we hebben nog een studio tour op de planning, dus kopen snel een shirtje en rijden dan richting Warner Bros. Gelukkig is dit niet ver weg, maarja… je weet nooit hoe lang je er over gaat doen in LA.

DSC_3718_cr

We parkeren de auto tegenover de ingang á 7 dollar. Voordat we naar binnen mogen, worden we weer door de security gecheckt. Dan lopen we naar de kassa en checken in voor de tour van 13.00 uur. Dan zie ik op de balie een bordje dat helaas Central Perk in reconstructie is. Oh, was die er anders nog wél dan? Ik was in de veronderstelling dat de bank van Friends er sowieso niet meer was. Maar dat blijkt dus nog wel het geval! Maarja, voor ons dus tóch niet. Dikke boehoe  😕 

DSC_3734

Als we in de rij willen gaan staan met onze kaartjes, vertelt een jonge man ons dat we bij de tour van 13.15 uur zitten. We hoeven pas rond tien over één ons weer te melden. Dat geeft ons mooi de tijd om even rond te snuffelen en beide een shirtje te kopen. Uiteraard beide van Friends  🙂 

Dan is het tien over 1 en lopen we weer naar de rij. We hoeven gelukkig niet lang te wachten en dan lopen we eerst een bios binnen. We krijgen een filmpje te zien over het ontstaan van Warner Bros en zien een paar enorm goede films en series voorbij komen. Jaja, Warner Bros maakt goed spul.

Daarna mogen we ook hier plaats nemen in een golfkarretje, alleen is deze wat groter. We zijn in totaal met 13 personen en mogen met zijn drieën op een rij zitten. Dat is soms wel wat krapjes. En zeker ook irritant omdat je hierdoor niet twee-aan-twee zit, waardoor je telkens moet ‘vechten’ voor een plekje bij elkaar. Wat dus ook niet altijd gebeurd, want telkens gaat iedereen ergens anders zitten. Ook goed, dan zit iedereen een keer niet bij elkaar ? Weet alleen zo niet meer hoe onze gids heette. Een jongedame, dat weet ik nog wel…

Eerst rijden we naar een ruimte waar allerlei Batman spullen opgesteld. Geweldig om te zien. Vooral de laatste Batman films vind ik geweldig. Doordat de tours van Warner Bros veel grootser (en commerciëler) is, zijn er veel verschillende golfkarretjes op het terrein en zo ook in deze hal van Batman. De gidsen kletsen wat met elkaar en na een minuut of tien worden we weer door onze gids geroepen.

DSC_3751

DSC_3755

DSC_3771

Daarna lopen we door een paar gangen waar verschillende gebruiksvoorwerpen staan opgesteld, welke regelmatig gebruikt worden in films en series.

DSC_3777

DSC_3780

Vervolgens komen we uit bij de Friends Stage. Hier is vroeger de serie Friends opgenomen (seizoen 2 tot en met 10. Het eerste seizoen is in een andere stage opgenomen). Uiteraard staat daar nu geen set meer van Friends, maar die van Mike & Molly. Ik ken de serie wel, maar volg het niet. Tien jaar geleden, toen we deze tour deden, stond hier de set van Joey (spin-off van Friends destijds). Helaas mogen we geen foto’s maken. Ze vertelt ons overigens dat het gedeelte van Central Perk, waar dus de bekende oranje bank staat van Friends, vanaf juli weer toegankelijk is. Damn, gewoon anderhalve week te vroeg deze tour geboekt. Maarja, over anderhalve week zijn we – helaas – alweer thuis. Moeten we dus tóch nog een keer terugkomen.

DSC_3789

Dan worden we af gedropt bij het museum. Op de begane grond staan weer wat Batman spullen opgesteld en op de eerste verdieping allemaal spullen van Harry Potter. We mogen een minuut kwartiertje rondkijken en stappen dan weer op in het golfkarretje.

DSC_3806

DSC_3818

We rijden langs een klein parkje en ik herken het gelijk van de vorige keer nog. Hier is de scene met Phoebe en Rachel (van Friends dus) opgenomen, The One where Phoebe Runs. In die aflevering gaan Phoebe en Rachel een stukje rennen, maar Phoebe rent zo raar. Grappig dat ik het gewoon nog herken. Ook rijden we langs het huis van de ouders van Ross en Monica (weer Friends). Grappig hoor.

Vervolgens komen we ergens waar we tien jaar geleden niet konden komen. Op het pleintje van Gilmore Girls! Tien jaar geleden was er een opname bezig daar (iets met wielrenners). Maar de serie is al een tijdje opgehouden en er zijn vandaag ook geen andere opnames daar. Super leuk! Het koffiehuis van Luke, de kerk en zo nog wat gebouwen uit de serie. Tegenwoordig wordt het ook gebruikt voor de serie ‘Pretty Little Liars’. Een kinderserie. Veel van de gebouwen waar we langslopen komt uit die kinderserie.

DSC_3836

Gelukkig rijden we langs nog wat verschillende buitensets van Friends. Zoals bijvoorbeeld het gebouw waar Ross het uitmaakt met zijn veel te jonge vriendin (zijn student), of waar Monica en Rachel discussiëren over wie er uit mag met The Muscles from Brussels.

DSC_3843

En dan zijn we alweer op het eind. Oorspronkelijk staat er 2 uur en een kwartier voor, maar nog net voordat we de 2 uur volmaken, zijn we alweer bij het begin. Ik kan me herinneren dat ik de tour tien jaar geleden veel leuker vond. Wellicht ook omdat we destijds wél in ‘Central Perk’ zijn geweest en de gids gewoon veel leuker was (althans, in mijn beleving). De dame welke we vandaag als gids hadden, vonden we wat ongeïnteresseerd.

Maar goed, we willen snel naar de rij voor de TV opname van Conan. We hebben namelijk wel gereserveerd, maar daarmee wil nog niet zeggen dat je plek hebt. Er zijn namelijk meer reserveringen uitgegeven dan dat er plaatsen zijn. Op tijd in de rij gaan staan dus! We kopen bij de Starbucks in het pand wat te eten en rijden dan naar Gate 8. Dit blijkt aan de andere kant van het complex te zijn. Als we de auto parkeren, zien we dat we ook in de parkeergarage moeten zijn om in te checken als publiek. Het lijkt wel uitgestorven. Zijn we dan écht de eerste?

Eerst door de security check, daarna bij een ander onze ID’s laten zien en vervolgens bij weer andere krijgen we onze kaartjes én een nummertje. We krijgen nummer 37. En dan vertelt ze ons: je mag nu weer gewoon gaan en staan waar je wilt, zolang je om 18.00 uur maar weer terug bent. Aha, voor ons zijn er dus nog 36 groepen geweest en zijn nu dus ook weg. Zou het echt zo simpel zijn? Gewoon vroeg inchecken, nummertje krijgen en dat ze je dan ook op volgorde behandelen?

IMG_20150624_155205

We zijn benieuwd. Aangezien het nog maar 4 uur is en we geen zin hebben om twee uur te wachten, lopen we terug naar de auto en bekijken we in de tom tom wat er aan winkels in de buurt zit. Echt veel is het niet. Het winkelcentrum waar we gisteren waren voor P.F. Chang’s ligt vrij in de buurt dus stellen we de tom tom daar weer op in.

In een kwartier rijden we er heen. En nu zoeken we dus parkeerplek in een wél juiste parkeergarage  🙂  deze is snel gevonden en lopen dan wat rond. Het blijkt meer een straatje met restaurants te zijn en het ziet er verlaten uit. Het is immers ook nog vroeg om te eten. Om de hoek zit een Ross (Dress for Less – is hun slogan). En dat klopt ook wel. Het is een mix van de kringloopwinkel (qua uitstraling) en de Acton (qua spullen). Alleen dan veel meer kleding. We lopen wat rond en eenmaal buiten zien we dat we wifi hebben. We hebben nog niet bedacht waar we vanavond kunnen gaan eten eigenlijk. Martijn heeft wel een idee en zoekt daar het adres van op.

Vervolgens lopen we weer terug naar de auto en rijden we terug naar Warner Bros. Rond half 6 parkeren we de auto weer en zien dat het nu inderdaad een stuk drukker is.

IMG_20150624_173925

We moeten weer door de beveiliging en door middel van onze stempel op onze hand en polsbandje worden we binnen gelaten. Nog even snel een plasje doen en dan worden we, inderdaad op volgorde, geroepen. Telkens in tientallen. Dus met de vierde lading zijn wij aan de buurt. We gaan in een rij staan en een man checkt ons nummertje. We blijken iets te ver naar achteren te staan. Het gaat dus ook nog eens écht op volgorde. We mogen tussen nummer 36 en 38 in gaan staan. Goh, dit systeem moeten ze in Nederland invoeren joh. Dan hoef je niet zo te dringen voor een plaatsje. Alhoewel, dat betekent dat we dus ook steeds vroeg naar de studio moeten. Nu kunnen we er zo nog wel eens door sneaken (laat aankomen en vervolgens toch vooraan staan  😉 ). Dan worden we begeleid naar de overkant en moeten we daar wederom weer wachten. Vervolgens worden we vanuit daar weer begeleid, maar dan komen we uit in de studio. We mogen plaats nemen op de tribune en komen op rij 5 terecht. Prachtige plaatsen.

IMG_20150624_182950

Dan komt de publieksopwarmer erbij. Onze Rob en Ben (de publieksopwarmers dus die we kennen) zijn er niets bij. Heerlijk op zijn Amerikaans, over the top! Er worden wat mensen uit het publiek gehaald en moeten op de vloer wachten om vervolgens te horen dat ze een dansje moeten doen, om zo een gratis t-shirt te kunnen bemachtigen. Hahaha… Uiteindelijk krijgen ze alle 11 een t-shirt. En hebben wij heerlijk gelachen.

IMG_20150624_185422

Dan wordt verzocht om de mobieltjes op te bergen en tijdens de show geen foto’s meer te maken. He, jammer… hahaha… En dan komt Conan. Woohoo! Grappig hoor, om hem in het echt te zien. De gasten op zijn bank zijn Adam Scott en Jason Schwartzman van de film “The Overnight”. Een sex comedy. Hm.. apart ? Daarna komt Natasha Lyonne. Ze acteert in de serie ‘Orange is the new Black’. Maar ik ken haar nog van de film ‘American Pie’. En vervolgens komt er ook een stand-up comedian: Mark Normand.

Wat gaat de tijd toch snel zeg. Ineens staan we alweer buiten. Super leuk om (weer) een keer een Amerikaanse TV-opname bijgewoond te hebben. Als we terug komen in LA, doen we het zeker nog een keer!

IMG_20150624_200616

We worden weer terug begeleid naar de parkeergarage. Daar stellen we de tom tom in op Tilted Kilt in Anaheim. Een restaurant wat vrij dicht in de buurt van ons, laatste hotel alweer van de vakantie, ligt. Nog drie nachten in Amerika en dan moeten we alweer naar huis ?

Tilted Kilt is net zo iets als Twin Peaks. Een breastorant dus. De serveersters dragen uitdagende kleding. Als we bij het restaurant aankomen, worden begeleid door een prachtige schaars gekleden dame. Als we aan ons tafeltje zitten, komen er twee serveersters naar ons tafeltje. De één vraagt waar we vandaan komen en als we uit Holland zeggen, zegt ze ‘oh, I’m dutch too, I’m from Eindhoven’. Vervolgens vraag ik ook ‘in het Nederlands’ of ze Nederlands verstaat en ze praat gewoon Nederlands terug hahaha… Wat grappig. Ze heeft een zus welke in Leiden woont en bij KLM werkt. Haar vader heeft een greencard en haar oudste zus is hier in California geboren. Zij zelf is wel in Nederland geboren, maar heeft wel twee paspoorten. Wat fijn voor haar. Het is zo moeilijk om een verblijfsvergunning te regelen voor dit land. Al heb ik geen plannen hoor. Amerika is leuk voor vakantie, maar ik zou er niet kunnen wonen.

Qua eten bestelt mijn vader de steak, ik de pasta, Martijn een gegrilde kip met een wiskey saus en mijn moeder het stoofpotje. En het smaakt erg goed allemaal. Zelf vind ik overigens qua uitstraling dat Tilted Kilt er beter uit ziet dan Twin Peaks. Net iets beter uitgewerkt en niet al te commercieel. Na het eten vragen we uiteraard of ze ook mee op de foto willen. Tuurlijk, geen probleem.

kilt-eten

kilt_cr

Dan rijden we naar het hotel. Ons laatste hotel van de vakantie zoals ik al zei.. Wat is de vakantie toch weer snel gegaan. Gelukkig hebben we nog twee volle dagen Disney op de planning. Leuke afsluiting!

We checken in en krijgen de kamers 224 en 228 toegewezen. Beide kamers zien er vrijwel hetzelfde uit. We installeren de koffers en internetten dan nog wat. Morgen weer een lange dag. Het Disneypark is al om 08.00 uur open (maar dát tijdstip gaan we niet halen) en sluit pas om 00.00 uur!

Weltrusten!

Weertype: warm
Aantal gereden mijl: 64 (102 kilometer)

Geef een reactie