Dag 24: Universal Studios Hollywood

Print Friendly, PDF & Email

Maandag 22 juni: Los Angeles (CA)


Woohoo, vandaag gaan we naar een pretpark! Een écht pretpark. Of ik bedoel eigenlijk: een echt thémapark! Daar zit wel degelijk verschil in. Een themapark is uiteraard ook een pretpark, maar een pretpark hoeft nog geen themapark te zijn. Dit soort parken vind je gewoon niet in Nederland. Zelfs de Efteling komt er niet in de buurt. Ik ben er gewoon zo enthousiast over, dat ik tijdens het ontbijt mijn behoefte niet kan ophouden. Woeps… (maar ‘gelukkig’ was het maar een bakje siroop wat ik onhandig openmaakte, waardoor het ineens over de tafel, mijn broek en de grond over drupte. Ach ja).

plasje

Het ontbijt is prima hier. Voor elk wat wils en het smaakt prima. Daarna lopen we weer even terug naar de kamer om ons verder op te frissen en vervolgens rijden we rond half 10 de parkeergarage hier uit. Onderweg valt het verkeer gelukkig mee. Als we het terrein van Universal oprijden, betalen we 15 dollar aan parkeergeld en parkeren de auto dan bij Jurassic Parking, B1L. Goed onthouden, aangezien we anders straks de auto niet meer weten te vinden.

DSC_3102

Als we de parkeergarage uitlopen, komen we uit op de Citywalk. Nu nog niet zoveel te doen, maar straks, nadat het park gesloten is, des te meer. Er zijn behoorlijk wat winkels en restaurants te vinden op de Citywalk. We zien ook een Tony Romas. Oeh, die hebben altijd zulke lekkere ribs. Als we daar vanavond nog zin in hebben, en het daar niet te druk is, wordt dat ons restaurant voor vanavond.

DSC_3107

We lopen verder naar de ingang en het fototoestel wordt gepakt. Uiteraard wordt de bekende bol en de grote bekende poort op de foto gezet. Vervolgens lopen we naar Guest Relations, want we hebben de tickets al gekocht, maar ze moeten even omgewisseld worden voor kaartjes. De rij is gelukkig niet zo lang, dus binnen een mum van tijd hebben we onze kaartjes in handen. Leuk zeg, we zijn allemaal een minion ?

DSC_3119

Als we naar binnen lopen, bekijken we de plattegrond. Ja, waar zullen we als eerste naar toe gaan zeg? Je hebt verschillende shows en attracties op de Upper Lot (waar we nu zijn) en een paar op de Lower Lot. Laten we als eerste Shrek doen, op de upper lot.

DSC_3149

DSC_3152

We schuifelen er heen (want onderweg moeten er natuurlijk ook weer foto’s gemaakt worden) en sluiten dan aan in een rij wat volgens het bordje 20 minuten wachttijd moet zijn. Na een goed kwartiertje mogen we al naar binnen, maar moeten dan nog even wachten. Ach, staan we in ieder geval uit de zon, want die brandt al goed. Eerst krijgen we een pre-show te zien en vervolgens mogen we naar binnen in de theaterzaal. We hebben een 3D bril gekregen, dus deze wordt opgezet. Wij kennen deze 4D film al, maar mijn ouders nog niet.

DSC_3129

Na de film zien we op het bord buiten dat Despicable Me maar een wachttijd heeft van 20 minuten. Oeh, snel er heen, want we verwachten dat de wachttijd alleen maar langer zal worden bij deze attractie. Ook Despicable Me is een 3D film. Ofja, eigenlijk een 3D simulator. Het lijkt gewoon net echt alsof je mee rijdt met de minions. Super cool gedaan! Ook mijn ouders genieten hoorbaar, aangezien mijn moeder behoorlijk vaak en hard moet lachen.

DSC_3134

Als we weer buiten staan, lopen we naar Special Effects Stage. We gaan zitten op de tribune en na een kwartier begint de show. Er wordt uitgelegd hoe de speciale effecten in een film eigenlijk toegepast worden. Erg interessant en soms ook nog best grappig.

DSC_3168

Maar we zijn toe aan wat actie eigenlijk. We besluiten om richting de Studio Tour te gaan. Deze heeft een wachttijd van 50 minuten. Gelukkig staan er in de rij van die ventilators welke wat water verstuift, want het is echt warm. Dan stappen we in een trammetje en rijden we naar de echte studio’s. Helaas gaan we geen studio of iets dergelijks in en blijf je eigenlijk maar op het randje van de studio’s. Maar het is wel erg interessant. We rijden ook langs gebruikte decors en auto’s.

DSC_3170

DSC_3190

DSC_3200

Ook hier hebben we 3D brilletjes meegekregen. We rijden een gebouw in en worden verzocht om het brilletje op te zetten. Ineens zijn we beland tussen Dino’s en King Kong! Wauw, wat een prachtig effect zeg! Wat is 3D toch een geweldige uitvinding.

DSC_3208

We rijden weer verder en komen zo ook langs Jaws en een metrostation. Woeps, aardbeving! En er komt een bank water langs ons heen. Wat een geweldige effecten zo zeg. Ook rijden we langs het decor van The Grinch, Psycho en War of the Worlds. Daarna komen we in een gebouw wat officieel pas over twee dagen de grote opening heeft: Fast & the Furious. Maar nu al open dus. Een soft-opening dus. Er kan technisch gezien nog van alles mis gaan, maar met twee dagen voor de echt opening, geloof ik daar niet zo in. Ook weer een soort zelfde effect als bij King Kong, maar dan zonder 3D brillen. Alsof je zelf in een race-auto zit en met ze meerijdt over de snelweg. Geweldig gedaan!

DSC_3286

DSC_3304

DSC_3315

DSC_3341

DSC_3346

DSC_3359

DSC_3368

Na een uurtje in het trammetje, zijn we weer op het begin. Inmiddels hebben we dorst gekregen en onderweg naar de studio tour zagen we een Duff Brewery Beer Garden. Ja, dáár hebben we zin in! Maar dan zien we de prijzen. 10,99 dollar voor één biertje! Godallemachtig! Maarja, we hebben wel zin in een biertje. Dus mijn ouders bestellen een normaal pilsje en Martijn en ik gaan voor het wit biertje. Maar jemig zeg, dat wordt in een halve liter beker geschonken. Daar gaan we dan maar eens goed voor zitten. Wel even lekker hoor, rustig zitten. De dag is immers nog maar net begonnen. Ofnee, het is inmiddels al half 3. Tjee, wat gaat de tijd snel zeg!

IMG_2037

Na het bier(tje) voelen we bij ons alle vier de alcohol zijn werk doen. Hm, toch maar even wat gaan eten, anders gaat het niet goed zo. Om de hoek eten we een hotdog. Al is het meer een klein broodje met een knakworst erin. En dat voor 4 dollar. Ja, ze weten wel wat ze hier vragen hoor. Maar goed, als je dat allemaal niet wilt, moet je maar thuisblijven.

Vervolgens is het plan om naar Lower Lot te gaan. Als eerste maar naar Jurassic Park, zodat we niet helemaal dronken in de achtbaan stappen. Maar als we eenmaal beneden zijn, zien we dat The Mummy een wachttijd heeft van 40 minuten en Jurassic Park 50 minuten. Toch maar de achtbaan doen dan? In 40 minuten kan het biertje toch wel goed gezakt zijn. We schuifelen langzaam de rij door. Zolang het maar beweegt, is het goed. Na inderdaad een goed 40 minuten wachten, mogen we met zijn vieren naast elkaar instappen. De baan gaat eerst vooruit… en vervolgens ook nog een klein deel achteruit. Mijn moeder vindt hem volgens mij helemaal top, want ze vindt het jammer als we alweer terug in het stationnetje zijn. Ook mijn vader vindt hem leuk. Al is op de foto duidelijk te zien dat hij de beugels fijn knijpt, maar nee ‘hij was echt leuk’ zegt hij ? Gelukkig maar. Maar ik had ook niets anders verwacht. Deze achtbaan is totaal niet te vergelijken met die in Primm. Die is gewoon té lomp. Zelfs Martijn en ik vinden die niet prettig.

Dan lopen we naar de attractie tegenover, naar Jurassic Park. Inmiddels is de wachttijd geslonken naar 40 minuten wachten. Hey, dat komt goed uit. In de rij staan gelukkig ook weer genoeg ventilators met nevel, want het blijft gewoon warm. Dan mogen we instappen in een bootje. In eerste instantie is het vooral rustig varen. Eerst langs de vegetarische dino’s en daarna langs de niet zo schattige dino’s. Oh, maar wat is dat? Er is een T-Rex ontsnapt. Neee! Uiteraard valt hij ons bijna aan, maar gelukkig… Wij kunnen nog nét de duik maken en toen… Flats, water in ons gezicht. Dachten we niet zo super nat te worden, komen we daar toch even bedrogen uit. Onze haren, gezicht en bovenkant van het shirt is helemaal nat. Maar hee, wat geeft het! Het is eigenlijk super lekker en verfrissend!

DSC_3387

DSC_3406

Daarna lopen we door naar Transformers The Ride. Ook weer 3D, maar dit keer met een rijdend karretje. Hetzelfde idee als Spider-Man in Florida (voor de kenners). Echt een geweldige ervaring. Het is alleen jammer dat ik Transformers niet zo goed ken. Ik heb de eerste film gezien en verder eigenlijk niets. Dus het hele verhaal er omheen zegt me niet zo veel. Maar goed, de effecten blijven hetzelfde. Super super leuk. Ook mijn buurvrouw – ons mam – giert het uit van het lachen. Het gevoel van de effecten is gewoon super leuk.

DSC_3373

DSC_3377

Inmiddels is het alweer half 7 en om 8 uur sluit Universal. Op ons programma staan nog twee dingen: Simpsons en Animal Actors. Deze laatste begint om half 8, dus we hebben nog een uur de tijd voor Simpsons. Dat moet te doen zijn. Deze twee attracties liggen weer Upper Lot, dus gaan weer met de vier lange roltrappen naar boven. De wachttijd van The Simpsons blijkt maar een half uurtje te zijn. Mooi, dan kunnen we de show met de dieren acteurs ook wel halen.

The Simpons is ook weer een simulator. Wij kennen deze attractie ook van Universal Florida. Ook weer erg leuk. Hoe krijgen ze het toch steeds weer verzonnen.

DSC_3430

Na de Simpsons meteen door naar Animal Actors. We mogen de tribune nog niet op, maar na een goed tien minuten openen de deuren. We zoeken een mooi plekje op en genieten dan van een leuke show met honden, katten, ratten, eenden, kippen en zelfs een varken. De dame in kwestie laat zien hoe de dieren getraind worden voor films. Het zijn overigens allemaal dieren uit het asiel. Super lief zeg. Je ziet dat de dieren echt plezier hebben.

DSC_3432

DSC_3440

DSC_3457

DSC_3480

Dan is het alweer tien voor 8. Tijd om Universal te verlaten. We lopen de Citywalk weer op en belanden, zoals verwacht eigenlijk, inderdaad bij Tony Romas. De mannen en ik bestellen een halve rek ribbetjes en mijn moeder gaat voor de halve kip. Maar tjee zeg, dat was blijkbaar een behoorlijke kip. Bijna de helft van haar bord is bedekt door de kip. Uiteindelijk belandt er dan ook een groot stuk nog van de kip op Martijns bord. Schoonzoon Martijn to the rescue!

tony

Onze ribbetjes smaken ook erg prima. We rekenen af, want er pas gewoon wéér geen toetje bij en lopen dan de Citywalk nog even af. We willen eigenlijk nog wel een leuke minion scoren, maar in het winkeltje zien we alleen maar ‘normale’ poppetjes. Damn, hadden we dus tóch vanmiddag in de winkel iets moeten kopen. We waren in de veronderstelling dat dit toch nog wel kon op de Citywalk. Grrr… Ach ja, dan maar geen Minion.

IMG_2048

We rijden terug naar het hotel en gaan dan niet al te laat slapen. Morgen weer vroeg dag, aangezien we op tijd bij de Segway Tour moeten zijn!

Weertype: volgens het weerbericht zou het 27 graden worden. En dat klopt wel ja.
Aantal gereden mijl: 15 (24 kilometer)

Geef een reactie