Dag 17: Animal Kingdom & Epcot

Print Friendly, PDF & Email

Zondag 3 juni: Orlando


Om half 8 ging de wekker en nog voor 8 uur zaten we aan het ontbijt. Na een snelle douche zaten we om kwart voor 9 al in de auto, waardoor we rond kwart over 9 al op de parkeerplaats van Disney’s Animal Kingdom stonden. Met het trammetje reden we naar de ingang van het park. Bij de ingang lieten we, zoals gebruikelijk, onze rugtas doorzoeken en eenmaal binnen liepen we als eerste rechtstreeks naar Expeditie Everest. Deze achtbaan was namelijk nieuw in het park, dus zoals verwacht waren wij niet de enige die dit idee oppikten om als eerste naar deze baan te lopen.

Onderweg kwamen we een stel apen tegen welke in een boom de toeschouwers enorm aan het uitlachen was. Dit was echt een raar, maar leuk geluidje. Alsof ze erop getraind waren om vroeg in de ochtend de voorbijgangers op deze manier gedag te zeggen. Echt uitgebreid hebben we niet kunnen kijken, aangezien ons plan nog steeds was om naar Expeditie Everest te gaan. Eenmaal bij deze attractie aangekomen, haalden we meteen een fastpass voor een tweede keer en gingen we in de rij staan. Na een goed kwartiertje wachten, waren we aan de beurt. We kwamen bijna voorin te zitten. De baan zelf vond ik erg leuk. Niet super spectaculair, maar wel erg leuk. En zoals we van Disney gewend waren, de baan was gewoon af, tot in de puntjes afgewerkt! Tot in de wachtrij toe zelfs. Omdat er maar een wachtrij van ongeveer een kwartier stond, besloten we om nog een keer te gaan. Dit keer mochten we helemaal achterin plaatsnemen. Normaal gesproken vind ik achterin leuker, maar omdat je bij deze achtbaan ook een stukje achteruit gaan in een donker gedeelte, vind ik voorin zitten toch net ietsjes leuker.

Nadat we wat foto’s van Expeditie Everest gemaakt hadden, liepen we naar Dinosaur. Ook hier stond niet echt een rij, maar na het ritje zagen we dat de tijd voor de fastpass van Expeditie Everest ingegaan was. We liepen weer terug naar deze baan en onderweg zagen we de wachtrij voor Nemo, the Musical. Dit zou om half 12 beginnen, maar het was nog maar kwart voor 11 en het was super druk! Onze planning was eigenlijk om na Everest hier in de rij te gaan staan, maar toen we dus zagen dat het een goed drie kwartier van te voren al zo druk was, besloten we om deze musical een voorstelling later te doen, namelijk om 13.00 uur.

Na onze derde rit Everest liepen we naar Maharajah Jungle Trek. Hier konden we tijgers, vleermuizen en verschillende soorten vogels zien. Na deze tocht was het bijna 12 uur. We besloten dus om richting Nemo, the Musical te lopen. Toen we daar aankwamen zagen we wederom een lange rij, maar omdat we de musical toch erg graag wilden zien, besloten we om gewoon achter in de rij plaats te nemen. We hoorden mensen voor ons zeggen dat de show van half 12 niet doorgegaan was. Toen we nog geen 5 minuten in de rij stonden, kwam er een medewerker aan met de mededeling dat de show door technische redenen niet door ging. Martijn vroeg aan deze medewerker wat er dan precies aan de hand was en of hij wist of de volgende show (de laatste van de dag) om 15.00 uur wel doorging. Maar geen van beide vragen wist de man te beantwoorden.

We liepen dus maar weer verder en kwamen uit bij Camp Minnie-Mickey. We konden meteen doorlopen bij de Lion King Show. Drie jaar geleden vond ik deze show geweldig doordat ik enorm gecharmeerd was van de stem van de wat bredere negroïde man. En deze man was er nu dus gewoon weer! Wederom erg genoten van deze show.

Na deze show liepen we naar het Africa-gedeelte. Hier gingen we in de rij staan voor Kilimanjaro Safaris. Pas na een goed uur wachten konden we plaatsnemen in de jeep. De rit zelf was wel leuk, maar drie jaar geleden was deze leuker. Dit kwam 100% doordat we deze rit niet zo heel veel dieren gezien hadden. En als ze er al waren, waren ze niet echt actief. Waarschijnlijk kwam dit doordat we redelijk laat waren. De dieren zijn vaak ’s ochtends het actiefst en aangezien het inmiddels al half 4 was, waren deze dieren natuurlijk uitgeput. Ook door de warmte waren de dieren waarschijnlijk wat minder actief.

Na de safari hadden we genoeg gezien van Animal Kingdom die dag en liepen we naar de uitgang om naar Epcot te gaan. Met het trammetje weer terug naar de auto en met de auto reden we naar de parkeerplaatsen bij Epcot. Ook daar konden we weer met het trammetje mee naar de ingang.

Eenmaal binnen liepen we gelijk door naar World Showcase. We besloten om deze keer aan de andere kant te beginnen en zo kwamen we als eerste uit bij Mexico. Hier liepen we naar binnen en deden de attractie ‘Gran Fiesta Tour Starring The Three Caballeros’. Een boottocht met Donald Duck en zijn vrienden (de sigaar rokende papegaai Joe Carioca en de haan Panchito Pistoles) met Latijns-Amerikaanse sferen.

Naast Mexico was het land Noorwegen. We maakten wat foto’s en bekeken een film van 5 minuten. Hierna was China aan de beurt. Hier bekeken we een film op een 360-graden scherm. Ik was erg onder de indruk van de film. Ooit zou ik nog graag naar China willen, maarja… ik wil volgens mij overal nog wel heen. Dus China komt ook gewoon tussen de rest van mijn to-do’s te staan. Ondertussen hadden we honger gekregen en we bekeken het aanbod aan eten van China. We bestelden beide Orange Chicken Rice Bowl. Dit was echt erg lekker.

Naast China was Duitsland. Hier kon je braadworst bestellen, maar aangezien we genoeg gegeten hadden bij China, sloegen we deze worst maar over. Overigens was binnen een optreden bezig van drie mannen welke schlagermuziek speelden. Erg fout dus!

We liepen door naar Italië. Hier maakten we wat foto’s en omdat Italië geen attractie of film had, liepen we weer door en kwamen uit bij The American Adventure (ofwel Amerika). Het was half 8 en zagen dat de film welke ze bij Amerika draaide pas na drie kwartier aanving. Hier wilden we niet op wachten en liepen weer verder. Het begon donker te worden, dus besloten we om geen foto’s meer te maken en voor Japan weer een keertje terug te komen. We liepen daarom richting de uitgang en onderweg pikten we nog wel de film van Frankrijk mee. We waren niet echt onder de indruk van deze film omdat deze behoorlijk gedateerd was. Disneyland Resort Parijs komt er niet eens in voor!

Eenmaal bij de uitgang reden we weer met het trammetje naar de auto en rond half 10 waren we weer in ons hotel.

Geef een reactie