Dag 11: Miami Metro Zoo

Print Friendly, PDF & Email

Maandag 28 mei: Miami – Fort Pierce


Omdat we pas 11 uur uit hoefden te checken, konden we redelijk lang in ons bed blijven. Na wat msnnen met Marisca, pakten we onze spullen en aten we het croissantje welke we nog hadden bewaard van Starbucks. We haalden eerst de auto op en checkten toen uit. We reden naar de Miami Metrozoo en kwamen hier een goed kwartiertje later aan. Toen we de auto parkeerden leek het niet echt druk te zijn in de dierentuin.

Via de kassa liepen we het park in. We werden geroepen door een oudere mevrouw welke bij de dierentuin hoorde. Ze vroeg of we al eens eerder deze dierentuin hadden bezocht en nadat we deze vraag beantwoord hadden met ‘nee’ gaf ze wat informatie waar we het beste naar toe konden gaan en vooral in welke volgorde. Daarna vroeg ze waar wij vandaan kwamen en nadat we zeiden dat we uit Holland kwamen begon ze erg enthousiast te vertellen dat ze eind juni een paar dagen in Amsterdam was. Ze ging op vakantie naar Europa en ook Amsterdam deed ze aan. Het was een erg leuk gesprek.

Als eerste liepen we naar de metro van het park om zo helemaal naar de andere kant van het park te komen en vanuit daar naar het begin van het park te lopen. Deze metro kostten één dollar per persoon en daarmee mag je dan de hele dag van deze metro gebruik maken.

De metro arriveerde al snel en wij stapten in. Doordat we helemaal achter in het park wilden uitstappen, moesten we twee stations overslaan. Hierdoor kregen we een mooi beeld hoe het park eruit zag. Mijn eerste indruk was dat deze behoorlijk groot was, maar vooral erg mooi. Toen we bij station nummer 4 waren, stapten we uit. Na nog geen minuut lopen werd ons duidelijk dat het erg zwaar ging worden. Het was namelijk ontzettend warm! Via de Gazelles, de neushoorns en de Afrikaanse olifanten, kwamen we uit bij de Giraffe. Dit vind ik een van de mooiere dieren welke op deze planeet rondlopen. Je kon de Giraffe ook voeren, maar om een stukje voer te kunnen kopen, moest je eerst in een hele lange wachtrij staan. Daar hadden we niet zo veel zin in en liepen weer door.

 

Via de zebra’s, elanden en nijlpaarden kwamen we uit bij een tent waar je eten kon kopen. We aten ieder een pizza en dronken wat Sprite. Na deze maaltijd waren onze maagjes weer tevreden gesteld en liepen we verder. Toen we twee derde van het park achter de rug hadden, waren we enorm lui geworden van het weer. Onze ogen vielen vrijwel dicht. Gelukkig was er genoeg groen om ons heen en we besloten om heerlijk een paar minuten in het gras te gaan liggen. Alleen werden het geen minuten, maar een uurtje. Maar het was wel enorm lekker!

Na dit uurtje liepen we weer verder en kwamen we uit bij ‘Wings of Asia’. Een hele grote vogelkooi. Gelukkig zat er een klein gebouwtje voor waar ze airco hadden. Helaas kreeg ik hierdoor niet zo’n zin meer om verder te wandelen, maar na een blik op de plattegrond zag ik dat we bijna weer bij de ingang waren.

Nadat we weer aangekomen waren bij de ingang kwamen we tot de conclusie dat dit echt een super leuke en mooie dierentuin is. Alleen wel wat groot, waardoor het af te raden is om het met enorme hitte te bezoeken.

Het was kwart over vier toen we van de parkeerplaats afreden. De bedoeling was om zo ver mogelijk naar het noorden te rijden, zo dicht mogelijk bij Kennedy Space Center. Omdat we ook nog moesten eten en ons plan was om te gaan wassen, wilden we niet al te lang rijden. In eerste instantie hadden we de Tom Tom op een hotel bij Cocoa Beach gezet, maar dit was veel te lang rijden. Ook Melbourne was nog te lang naar onze zin, dus stelden we de Tom Tom in op een Quality Inn in Fort Pierce.

Toen we na een uur of twee rijden aankwamen bij Quality Inn, checkten we in en draaiden we een wasje. Omdat het wassen een half uur zou duren, besloten we ondertussen te gaan eten bij Long John Silver welke naast het hotel zat. Deze Long John Silver deelden het gebouw samen met KFC. Long John kwam eigenlijk op hetzelfde neer, maar dan met vis. Het eten was op zich wel lekker, maar wel erg veel. Op de voorbeeldtekening zag het er kleiner uit!

Na deze maaltijd liepen we weer terug en de was was ondertussen klaar. We stopten de was in de droger en liepen weer naar onze hotelkamer. Daar hebben we wat tv gekeken en geïnternet. Na een half uurtje was de was weer gedroogd en na een strijkronde vielen we in slaap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *