Dag 22: Tombstone, Saguaro NP en Tucson Premium Outlet

Print Friendly, PDF & Email

Donderdag 20 juni: Tombstone (AZ) – Tucson (AZ)


Onze cabin heeft geen donkere gordijnen, waardoor we om half 6 al wakker zijn. Buiten horen we de vogels fluiten, alsof we midden in de natuur overnachten. Het heeft wel iets, zo’n cabin. Maar praktisch is het niet. We besluiten om toch de ogen nog maar een keer dicht te doen en gelukkig kunnen we nog wat slaap meepikken. Om 8 uur gaat de wekker en stappen we onder de douche. Dat is nog niet zo gemakkelijk in zo’n cabin. Je kunt je kont niet keren in zo’n klein hokje, maar ach, het voldoet.

Daarna ruimen we alles op, pakken we de koffers en blijven we nog even binnen bij de airco zitten totdat het 10 uur. Dan moeten we namelijk uitchecken. Echter, er is geen receptie of iets dergelijks, dus worden we verzocht om de sleutel achter te laten op de tafel.

20190620_100604

Iets na 10 rijden we met de auto naar het oude gedeelte van Tombstone. Dat is een goed drie straten verder, maar de auto kunnen we overal gratis parkeren, dus wel zo handig om met de auto naar ‘het centrum’ te gaan. Pas om 11 uur is de eerste show van de ‘gunfight’, dus blijven we nog even in de auto zitten. Ook weer in de airco. Het is nu al warm. Graad of 27. We ontbijten met een Cambridge Reep en om 10.20 uur stappen we uit de auto. We lopen wat winkeltjes binnen en rond kwart voor 11 staan we bij O.K. Corral.

20190620_105011

Daar zou de gunfight namelijk plaatsvinden. We zijn alleen in de veronderstelling dat dit gewoon buiten op straat gebeurd, maar dit blijkt niet het geval. Je kunt kaartjes voor 10 dollar per persoon kopen en dan achter buiten bij O.K. Corral voeren ze dan een stukje op.

20190620_103408

In eerste instantie willen we dit eigenlijk niet doen, commercieel gedoe. Maarja, je bent er maar één keer. Het hoort er toch een beetje bij he. Dus kopen we alsnog kaarten. Via de achterdeur lopen we weer naar buiten en nemen plaats op de tribune. Dan begint het toneelstukje. Het is over the top acteerwerk, maar dat maakt het wel weer leuk. Na ongeveer twintig minuten begint het schieten en dat is in een seconde of 15 ook weer gebeurd. Na de show mag je met de mannen op de foto. Ze zijn vooral in trek bij de kleinere kinderen. Leuk toch?

P1020396

P1020424

P1020445

P1020509

P1020554

Bij de tickets zit ook een historisch diorama show wat naast O.K. Corral zit. Deze is elk heel uur, dus we hebben nog even tijd voordat dat begint. We kopen een ijsje en gaan even heerlijk in de schaduw op een bankje zitten. Om ons heen zijn verschillende mannen aan het roepen dat die en die show zo direct begint. Een soort proppers dus. Dan is het bijna twaalf uur en lopen we naar Tombstone Historama. Het is een klein zaaltje, half gevuld. Dan begint de show. Als eerste zien we een soort rots wat met papier-maché in elkaar gezet is. En wordt het verhaal vertelt hoe Tombstone begonnen is. De rots met in elkaar gefröbelde huisjes en poppetjes wordt afgewisseld met een filmdoek wat omlaag komt. Zodra het doek weer omhoog gaat, zie je dat de papier-maché rots een kwartslag gedraaid is en wordt aan de hand van die huisjes, koetsjes en poppetjes een verhaal vertelt. Het is allemaal erg kneuterig en de voice-over is één of andere oude ‘filmstem’. Deze hadden we bést kunnen missen Sleeping half-moon

Na de show lopen we nog wat rond, maar niet veel later zitten we in de auto. Tombstone is best een oke-stadje, maar je moet er wel voor open staan. Voor nu hebben we genoeg gezien. We tanken de auto weer vol en gaan dan op weg naar Saguaro West NP en dat blijkt een goed 1 uur en 15 minuten rijden te zijn. Dat valt reuze mee, na al die andere echte rijdagen.

Als we net Tombstone uit zijn, zien we weer een bord met ‘Border Controle’. Uiteraard, we komen nu natuurlijk vanaf het zuiden. We stoppen bij het controlehokje, ons raam gaat omlaag en de man kijkt ons aan en zegt ‘You are oke’. Nou, dat viel best mee Winking smile

20190620_135942

Om exact 14.00 uur zijn we bij Saguaro National Park, het oostpark. We lopen even door het visitor center, maar zijn alweer snel op pad met de auto. Dit park heeft een loop van 8 mijl (circa 13 km) welke je met de auto aflegt. Onderweg kun je ook bij sommige punten stoppen om te gaan wandelen. Maar dat wandelen zien we niet zo zitten. De thermometer in de auto geeft 40 graden aan! We rijden wat rond en af en toe stap ik wel even uit voor een foto te maken van een cactus.

20190620_142245

20190620_142415

20190620_142522

20190620_142611

Het ziet er mooi uit, maar na een tijdje zien ze er wel allemaal hetzelfde uit. Bij Mica View kunnen we overdekt picknicken. We nemen wat water, de pretzel chippies en humus mee. In de schaduw is het prima vol te houden, maar zodra je in de zon komt… Pfff…

20190620_143529

Kwart over 3 zijn we helemaal rond en gaan we op weg naar het andere gedeelte van dit natuurpark. Dat ligt helemaal aan de andere kant van Tucson, in het westen. Het is net geen uur rijden. Onderweg is het redelijk druk op de weg. Dan rijden we ineens langs heel veel vliegtuigen. We rijden langs PIMA waar we morgenochtend een tour hebben. Wat leuk! En jeetje, wat veel vliegtuigen ook. Deze staan op de zogenaamde ‘boneyard’. Maar dat gaan we morgen dus van dichterbij bekijken.

20190620_152608

Om kwart over vier arriveren we bij Saguaro NP westkant. Dat ziet er al meteen een stuk beter uit als het park in het oosten. Veel meer cactussen en zonder allerlei andere bomen tussendoor.

20190620_161637

20190620_161654

20190620_162903

We rijden ook hier alleen de loop (deze is 5 mijl lang, circa 8 kilometer) en onderweg stoppen we even om een foto te kunnen maken. Rond kwart voor vijf zijn we rond en rijden we naar de Premium Outlets. We willen voor onszelf nog een paar nieuwe Skechers kopen en ook voor vrienden hebben we wat op ons lijstje staan. Verder staat een bezoekje aan de GAP Outlet ook op de planning. Het is ongeveer een half uurtje rijden. Gelukkig hoeven we niet via de drukke I-10.

We parkeren de auto en lopen dan naar de winkels. Zoals bij vele outlets is het ook hier niet overdekt. Pfff, je voelt de zon gewoon branden op je huid, door je kleding heen. Het is echt warm! Als eerste lopen we naar GAP, maar daar vinden we niet wat we nodig hebben. Dan brengen we nog een bezoekje aan de Disney Store Outlet. Vaste prik, eigenlijk Winking smile En vervolgens naar Skechers. Daar slagen we voor zowel onszelf als voor onze vrienden. Top! Hopelijk past het allemaal in onze koffers hahaha… Om half 7 zijn we klaar met boodschappen doen en rijden we naar ons hotel.

Exact om 19.00 uur arriveren we bij Comfort Suites. We hebben deze nacht met punten betaald, dus zijn benieuwd wat we daarvoor terug krijgen. De receptioniste vertelt ons dat we een King Suite hebben geboekt, maar die zijn allemaal achterin en hebben geen internet. Of dat een probleem is. Ehm, ja! Geen internet is geen optie. Dan heeft ze voor ons een Double Suite. Ehm, maar dat zijn kleinere bedden, dat is dan toch een downgrade? Nee hoor, want daar heb je nóg meer ruimte als bij de King Suite, dus eigenlijk is het een upgrade. Maar een double bed is gewoon echt te klein voor ons joh. Dan geeft ze ons de keuze om gewoon voor een King te gaan. Nou, laten we dat maar doen. We mogen eerst kijken en krijgen een pasje voor kamernummer 323. We lopen de kamer binnen en zien een prachtige King kamer, maar de geur vinden we niet zo prettig. Een beetje muffig. We lopen weer terug naar de receptie en vragen of we de kamer van de Double Suite ook mogen zien. Uiteraard mag dat. Ook daar is de geur niet alles, maar het is wel wat minder erg. Alleen die bedden he. Echt te klein. Toch maar de King dan maar. Weer terug naar de receptie en daar blijkt ze nog meer King kamers te hebben en uiteindelijk belanden we in kamer 312 op de eerste verdieping. Gelukkig is er een lift aanwezig. De kamer ziet er prima uit, maar ook hier is de geur ‘mwoah’.

20190620_192129

Waarschijnlijk is het hotel gewoon zo. Ach, het valt te overleven. Deze kamer is overigens inderdaad een ‘downgrade’, dus we krijgen wat punten terug. Ook altijd goed Omdat we met punten betaald hebben, mogen we ook twee snacks of drinken uitkiezen. Normaal mogen we dat ook, maar wij kiezen altijd voor de bonuspunten. Nu we betaald hebben mét punten, kunnen we natuurlijk niet voor de bonuspunten gaan, dus mogen we een snack per persoon uitkiezen. Prima hoor Open-mouthed smile

Als we de koffers op de kamer hebben geïnstalleerd, rijden we naar Yard House. We hebben expres een hotel in de buurt van Yard House gekozen, omdat ze daar allemaal lekkere biertjes op tap hebben. Het is alleen nét wat te ver om te lopen, met dit warme weer. De teller staat momenteel op 38 graden. Met de auto ben je er snel genoeg, dus één biertje moet kunnen. We hebben tenslotte gisteren al behoorlijk wat vocht binnen gekregen.

20190620_195327

We zijn zelf nog nooit naar deze keten geweest, dus worden in feite ont-yard vandaag. Als we naar binnen lopen, zien we de bar in het midden staan met heel veel bieren op tap. Maar dan ook echt heel erg veel. Stuk of 100? Ze hebben echt van alles.

20190620_204209

Wow… Ik ga voor een Yard House White Ale en Martijn kiest voor een Belgisch Baptist Wit. Daarbij bestelt Martijn de Sesame Chicken & Noodles en ik ga voor de Poke Bowl. Ze hebben ook gewoon ander ‘normaal’ eten zoals steak, vis en burgers. Maar we kiezen eens voor iets anders. En dat is een goede keuze. Mijn god, wat smaakt dat lekker! Bij ons beide gaat het hele bordje leeg. Deze keten gaat op ons ‘vaste to-visit’ lijst hoor!

20190620_201827

20190620_201834

Als we naar de auto toe lopen, zien we naast Yard House een wijnwinkel. Of eigenlijk gewoon een ‘alcohol-winkel’. Total Wine & More heet de winkel.

20190620_205233

Als we binnenlopen zien we echt rijen en rijen en rijen…. én rijen… vol met wijnflessen en bier. Zo ver als je maar kan kijken. Niet normaal!

20190620_205728

20190620_205948

Het is dat we op het eind van de vakantie zitten, anders hadden we nog wel een fles mee kunnen nemen voor onderweg. Alhoewel, daar hebben ze ook wel iets voor..

20190620_205429

Snel maar terug naar ons hotel. Ik begin aan het verslag, terwijl Martijn naar Captain America kijkt.

Morgen ons laatste volle dag vakantie. Jeetje, wat gaat het toch altijd weer (te) snel. Op de planning staat eerst een rondleiding bij PIMA en daarna stond eigenlijk outlet shoppen. Maar dat hebben we vandaag al gedaan. Kunnen we mooi, via een alternatieve route welke we van iemand van het Alles Amerika Forum hebben gekregen, naar Phoenix toe rijden. Wordt een mooie laatste dag. Zaterdag vliegen we op zich pas om 17.00 uur, maar je kunt dan toch niet heel veel meer doen op zo’n vertrekdag. Nog maar twee nachtjes slapen…. Sad smile Maar aan de andere kant,… dan kunnen we weer heerlijk knuffelen met onze Tibbe en Lizzie en dat is eigenlijk ook wel weer heel erg leuk Red heart

Aantal gereden mijlen: 162 (260 km)
Weertype: HOT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *