Dag 08: Moab Jett & Arches National Park

Print Friendly, PDF & Email

Donderdag 6 juni: Moab (UT)


Rond een uur of zeven worden we wakker, maar zin om eruit te gaan hebben we niet. Nog even dommelen hoor. Daarna kleden we ons aan en lopen naar het ontbijt. Ook hier zijn alle standaard producten aanwezig: bagels, toast, creamcheese, jam, roerei, worstjes, wafels, yoghurt…

Eenmaal terug op de kamer kleden we ons om door de zwemkleding onder onze kleding te doen. Dat lijkt ons toch wel handig. We gaan namelijk varen met een soort speedboot door de Colorado River en je kunt nat worden. We hoeven ons pas om half 10 te melden en aangezien het een goed twee minuten rijden is van ons hotel, doen we rustig aan. Rond kwart over 9 lopen we naar de auto en inderdaad, binnen een paar minuten staan we geparkeerd op het terrein van Moab Jett.

20190606_093002

We moeten binnen ons nog registeren en luisteren naar de uitleg. Als je een zonnebril hebt, dan is het raadzaam om deze aan een touwtje vast te maken. Deze hebben wij gisteren al hier in het centrum gekocht, dus dat komt mooi uit. Verder vertelt ze dat je niet alleen nat wordt, maar echt doorweekt! Oh my…

We zijn met een man of zestien en worden met twee busjes naar de rivier gebracht. Daar krijgen we een jas en een zwemvest toegereikt. Er zijn twee boten en worden ingedeeld bij Rob. Samen met ons is een papa met een dochter van een jaar of vier en een mama met vier kinderen in de leeftijden van zes tot tien jaar.

20190606_100112

Wij mogen voorin zitten. We krijgen wat instructies en hoe onze rit zal verlopen. We zullen tot aan Red Cliff varen en dan weer terugkeren. Onderweg zullen we wat spins maken. Dat laat hij dan weten door hard op de boot te slaan. We moeten onszelf dan goed vast houden. Oke, prima. En vervolgens laat hij weten dat we voor het eerst gaan spinnen. Mijn god! Wat een G-krachten voel je daarbij! Super gaaf…

DSC_0052

Daarna gaan we weer een stukje verder varen. Af en toe lekker rustig, maar soms ook van links naar rechts en terug. Onderweg komen we een groep op een boot tegen en ze maken van die ‘toeter eens met je vrachtwagen-gebaar’. Onze kaptein vaart er rustig heen en vraagt ze: jullie willen nat worden, dat is wat jullie vragen? Oke dan, gaan we regelen.

DSC_0015

Rob probeert ze wat nat te maken, maar het lukt niet naar zijn zin. Hij probeert het gewoon nog eens en daarna nog eens. Maar dan neemt hij een grote ‘aanloop’ en yes, gelukt. Ze zijn heerlijk nat. Tja, dat moest even hoor. We varen weer verder met af en toe een spin tussendoor en dan vraagt hij ‘willen jullie nat worden’. Hij belooft ons om eerst maar een klein beetje nat te worden. Dan gaan we door de wilde golven en…. Splash! Een bulk water komt over ons heen. En dit is nog maar een klein beetje??? Oh, wat is dat koud zeg. Vervolgens gaan we voor de grotere golven en woesj, weer een golf en nog één en nog één. Ik wil het uitgillen van plezier, maar telkens komt er weer een nieuwe golf aan. Wat is dat koud! Bibberrrr… Maar wat is dat leuk! We zijn inderdaad echt helemaal doorweekt! Het jongste meisje in onze boot, welke bij de papa hoort, vind het niet zo leuk. Ach, het is maar water joh… wordt er geroepen. Maar het is waarschijnlijk de schrik van de hoeveelheid water wat in de boot komt. Het is ook niet niks.

DSC_0064

DSC_0073

DSC_0048

Dan varen we weer terug en als we bijna opgedroogd zijn, krijgen we toch weer een splash over ons heen. En bedankt he!

Eenmaal terug op de kant geven we onze kaptein een fooi en als we ingestapt zijn in het busje, rijden we weer terug naar het kantoor van Moab Jett. Daar kopen we een set foto’s welke van ons gemaakt zijn tijdens de tocht vanaf de kant. Eén foto is 15 dollar, maar koop je de hele set (stuk of 10 foto’s), dan kosten ze 30 dollar. Nou, laten we deze laatste maar doen. Er zitten best leuke tussen, dus kiezen is geen optie.

Dan snel terug naar het hotel, want we snakken naar een warme douche. Verder staat alleen Arches nog op het programma. Ons is het advies gegeven om of vroeg in de ochtend, of laat in de avond de wandeling naar Delicate Arch te lopen. Onze planning is om deze eind van de dag te lopen, dus kunnen we nu wederom wat rustig aan doen.

20190606_142538

Rond een uur of twee rijden we richting Arches National Park. Uiteraard wordt het welkomstbord op de foto gezet en daarna staan we met de auto in de rij om binnen te komen. Wij laten onze nationale parkenpas zien en mogen doorrijden. Via een weg naar boven komen we daarna uit tussen prachtige rotsen. In de verte zien we de Three Gossips en Sheep Rock al.

20190606_144831

We maken een kleine stop en dan rijden we verder. Onze tweede stop is bij Balanced Rock. Die ziet er gaaf uit! Al vind ik het eigenlijk ergens anders op lijken. Een bepaald deel van het lichaam met ballen… Het is alleen een beetje jammer dat ik een gat in mijn broek krijg doordat ik even op een tak ben gaan zitten. Ach ja,…

20190606_151256

Achtereenvolgens stoppen we bij Salt Valley Overlook, Fiery Furnace Viewpoint en Skyline Arch.

20190606_152640

20190606_153637

20190606_155424

Daarna is het tijd voor een kleine wandeling. Bij Devils Garden Trailhead lopen we naar Landscape Arch. Het is een kleine wandeling van net iets over een kilometer, echter de warmte maakt het zwaar. Volgens de thermometer in de auto is het 35 graden! Gelukkig hebben we genoeg water bij ons, maar we beseffen ons dat de wandeling naar Delicate Arch nog zwaarder zal zijn. Deze wandeling is net geen 5 kilometer. Iets langer nog dan de wandeling naar Lower Calf Creek Falls dus. Het is niet voor niets dat men het advies geeft om vroeg in de ochtend of laat in de avond te gaan wandelen.

Na een goed twintig minuten wandelen zien we de arch in de verte. We lopen er nog iets verder naar toe. Landscape Arch is één van de grootste bogen ter wereld. Hij is ruim 88 meter breed en ruim 32 meter hoog. Het is ook één van de langste natuurlijke bruggen ter wereld. Tot aan 1991 mocht je nog onder de arch gaan staan, maar destijds zijn er rotsen plotseling naar beneden gevallen en sindsdien is er naar toe lopen dus niet meer toegestaan.

20190606_164323

20190606_164413

We lopen weer terug en besluiten om Delicate Arch vandaag niet meer te doen. Dat zou echt gekkenwerk zijn. Hopelijk is het in de ochtend een stuk minder warm. Het is 17.00 uur en het koelt gewoon niet af. De tip was om rond 20.00 uur de wandeling te gaan doen, maar aangezien we nog willen eten inclusief een lekker glas koud bier erbij, is het niet verstandig om daarna nog met de auto weg te gaan. Morgenochtend is Delicate Arch d’n urste!

Op de terugweg naar de uitgang stoppen we nog bij Lower Delicate Arch Viewpoint. Vanaf hier zie je hem ook (van de andere kant), maar dan een stuk verder. Gelukkig heeft de nieuwe camera flink wat zoom

Party smile

P1000993

En daarna stoppen we bij The Windows Section, alwaar we de rotsen: North Window, Double Arch en Parade of Elephants zien.

20190606_180821

20190606_181025

Dan verlaten we Arches National Park en parkeren we de auto tegen zevenen bij ons hotel. In plaats van naar onze kamer te lopen, steken we de weg over en eten we een hamburger bij The blu Pig.

20190606_195428

Martijn gaat voor de Blu’s Beefy Texan en ik voor de Black and Blu Burger. Uiteraard nemen we daar een biertje bij. Dat hebben we wel verdiend na die hitte. Martijn kiest de American Wheat Hefeweizen en ik de Agave Wheat. We krijgen ze geserveerd in blik, ook prima. De eerste slokken zijn echt te lekker. Ik voel mijn lichaam gewoon weer op normale temperatuur komen. Ook het eten smaakt ons goed.

20190606_190841

20190606_192306

20190606_192325

Dan lopen we naar onze hotelkamer en zoeken we onze vuile was bij elkaar. Onze kleding van vanochtend is nog steeds nat en dat willen we wassen. Kunnen we net zo goed de rest van de was ook meteen meenemen. Zowel wassen als drogen kost 1,50 dollar. De was duurt zo’n half uur, terwijl drogen ervan een goed drie kwartier in beslag neemt. Ondertussen begin ik aan ons verslag van vandaag, terwijl Friends (what else) op TV staat. Het leidt iets wat af, maar ach… de avond is nog jong.

Aantal gereden mijlen: 62 (100 km)
Weertype: HOT HOT HOT

Geef een reactie