Dag 15: Bisti Badlands

Print Friendly, PDF & Email

Donderdag 13 juni: Farmington (NM)


Na een vrij onrustige nacht (veel wakker geweest) worden we rond 7 uur weer wakker. De wekker staat op 8, dus we hebben nog even. Maar na een half uur luieren staan we toch maar op. We lopen naar het ontbijt en zien dat, ondanks dat je er nog ruim een uur kan ontbijten, niets tot niet veel meer aangevuld wordt. Maar ach, al onze basis ingrediënten zijn er. Alhoewel, Martijn mist zijn aardbei/bananen yoghurt en er is ook geen roerei te bekennen. Maar ach, met een bagel, toast en een wafel komen we een heel eind.

Eenmaal terug op de kamer komen we maar langzaam op gang. Op de planning staat Bisti Badlands Wilderness en we kunnen er eigenlijk weinig van voorstellen. Ik heb wel wat teksten van ontdek-amerika.nl afgehaald, maar daar staat dat het met een GPS een stuk fijner is om te orienteren. Zeker omdat je dan ook bepaalde waypoints in kunt voeren. Wij hebben geen enkele ervaring met het gebruiken van een GPS of waypoints. Martijn probeert nog wel wat apps te downloaden, maar allemaal lijken ze niet wat we zoeken. Gelukkig staat er ook een alternatief op ontdek-amerika.nl. Je parkeert dan de auto wel bij Bisti Badlands, maar je loopt dan de andere kant op. Ook daar staan verschillende hoodoos, maar een stuk dichterbij.

Verder maken we van deze relaxte ochtend gebruik om ook alvast ons één na laatste hotel te boeken. De laatste twee overnachtingen (in Tucson en Phoenix) hebben we nog niet geboekt. Het plan is om deze via de Choice-punten te betalen. We begonnen deze vakantie met nog 9.885 punten op zak en inmiddels zijn deze oplopen naar bijna 24.000. Het hotel welke we op het oog hebben in Tucson kost ons 16.000 punten. Mooi, Comfort Suites at Sabino Canyon is geboekt! Met afgelopen nacht slapen we nog zeven nachten in een Choicehotel voordat we in Phoenix zijn (die in Tucson kunnen we uiteraard niet meetellen voor punten). Hopelijk hebben we dan weer zo’n 16.000 punten. Alhoewel we ook een goed hotel zagen voor maar 8.000 punten! Die kunnen we dus in feite al snel gaan boeken Winking smileHouden we nog wat puntjes over voor onze volgende vakantie…

choiceprivileges.com-mystery-gift

Rond half 11 gaan we op pad. Via het zuiden rijden we Farmington uit en dan volgt een vrij lange saaie weg. Alleen maar rechtuit op een paar flauwe bochten na. Dan na een goed drie kwartier slaan we links af, een gravelweg op. We kunnen maar een mijl of 15 per uur rijden. Dan zijn we bij de parkeerplaats van Bisti Badlands.

20190613_112335

Met ons staan er nog twee auto’s en twee vrachtauto’s. Er zijn drie mannen hard aan het werk. Zo te zien zijn ze bezig om een toiletgebouw in elkaar aan het zetten. Maar als we op pad willen gaan, rijden de twee vrachtwagens weg. Blijkbaar zijn ze alweer klaar met werken voor vandaag. We lopen naar het officiële bord van Bisti Badlands en daar staan wel verschillende namen van Hoodoos aangegeven. Maar zoals gezegd, zonder GPS zijn deze lastig te vinden. Wij lopen dus de andere kant op en dwalen wat door het gebied. Het is vrij warm en voelen de zon branden op onze huid. Gelukkig hebben we wel onze hoeden op, want anders zou je binnen no-time een zonnesteek op kunnen lopen.

20190613_113643

De grond van het gebied is erg apart. Niet te omschrijven eigenlijk. We dwalen wat doelloos rond en zien dan ineens in de verte een paard staan. Uh, wat doet die daar nou? Er lijkt niemand qua persoon bij hem te staan. Zou het een wild paard zijn? Maar wat heeft hij dan hier te zoeken? Er is geen gras en water lijkt er ook niet te zijn. Maar aan de vele hopen poep die we tegenkomen, lijkt het wel of hij hier lang genoeg kan ronddwalen. Dan zien we verschillende hoodoos, maar wij lijken meer interesse te hebben in het paard. Hij kijkt ons steeds aan en knikt wat met zijn hoofd.

P1010738

We hebben totaal geen verstand van paarden, dus weten niet precies wat het paard aan ons wil vertellen. Zou hij gewoon ‘hallo’ bedoelen? Of betekent het juist ‘ga weg’. We lopen er voorzichtig naar toe, en hij draait een rondje. Als we nog dichterbij komen, dan loopt hij verder weg. Hm, oké… het is niet de bedoeling van het paard dat we naar hem toe komen. We besluiten dan ook om het paard maar te laten. Waarschijnlijk hoort het paard gewoon bij iemand in de buurt. Zó verlaten is het gebied nou ook weer niet. Laten we het daar in ieder geval maar op houden.

20190613_114736

20190613_122441

20190613_122501

P1010746

P1010773

Inmiddels zijn we al zo’n uur aan het dwalen en ik ben het eigenlijk wat beu. Het is echt zó ontzettend warm en we durven niet veel verder te lopen. Zonder GPS is dat toch veel te lastig. Alles lijkt op elkaar. Als we terug lopen naar de auto, blijkt ook dat ons richtingsgevoel ons totaal in de steek heeft gelaten. Ineens zien we dat we de verkeerde kant op lopen. Snel lopen we dus maar de juiste kant op en als we weer terug in de auto zijn gaat snel de airco op standje hoog. We pakken onze meegenomen yoghurtjes uit de koelbox en hebben zo een vroege lunch.

Als we terug naar Farmington rijden, besluiten we om richting de Safeway te rijden. Kijken of ze daar wellicht lekkere biertjes hebben, voor op de kamer. We rijden weer terug via dezelfde saaie weg naar Farmington en onderweg zie ik steeds ontzettend veel vlinders voor de auto vliegen. Ai, dat gaan ze niet overleven. Best sneu eigenlijk. Vlieg daar dan ook niet! Elke vijf seconde is het raak. Maarja, wat doe je eraan? Het blijven insecten en die vind je tijdens de vakantie erg vaak op je ruit… Tis niet anders. Als we bijna bij Farmington zijn, rij ik nog bijna zo’n lief klein beestje, wat het meest op een prairie dog lijkt, omver. Maar gelukkig kan ik hem voorzichtig ontwijken.

Eenmaal bij de Safeway kopen we uiteindelijk alleen wat kruiden (de ‘minder zout’ versie konden we bij de Walmart niet vinden). Het bier blijkt hier iets wat aan de dure kant te zijn. Dus staan we met alleen wat kruiden bij de kassa. De dame voor ons kijkt naar ons karretje en vraagt of we wellicht voor haar willen. Wat attent! Het is alleen wat lastig met de karretjes. Ze begrijpt niet helemaal dat we met ons karretje niet langs die van haar kunnen. Daar is het iets te smal voor. Maar uiteindelijk, met wat handen-en-voeten-werk (bijna letterlijk) kunnen we onze drie potjes kruiden betalen. Dan rijden we weer naar de Walmart. Wel een andere vestiging als gisteren. Wat ons meteen opvalt is de grootte van deze hal. Daardoor zijn de gangpaden ook een stuk ruimer opgezet. Erg fijn! Bij de Walmart blijkt het bier inderdaad iets goedkoper te zijn, maar het scheelt niet heel veel. We kopen voor de verandering maar eens een 6-pack van de Sam Adams Summer Ale en verder wil Martijn toch eens de M&M’s hazelnoot proberen.

Inmiddels hebben we behoorlijke dorst gekregen, maar zijn de vele water welke we meegenomen hebben uit onze koelbox beu. Naast de Walmart zit een McDonalds en daar halen we ieder een grote frisdrank. Tja, 1 dollar ‘any size’.

Met onze ‘emmer’ rijden we weer terug naar het hotel en met onze verlenging van de lunch (pretzels met humus) kijken we een aflevering van ‘Beste Kijkers’ terug. Daarna valt Martijn in slaap en geniet ik weer even van de goede tijden en de slechte tijden uit Meerdijk.

bath-soap-500x500

Rond zes uur vinden we het tijd om ergens wat te gaan eten. Maar waar? In Farmington zijn bijna al onze favoriete ketenrestaurants aanwezig. We besluiten om vandaag te gaan eten bij Chili’s. Je kunt daar voor 25 dollar een voorgerecht (gedeeld), ieder een hoofdgerecht en een nagerecht (gedeeld) nemen. Al kun je als voorgerecht ook voor ieder een huissalade nemen.

20190613_183708

En dat doen we dan ook. Verder kiest Martijn voor de Margarita Grilled Chicken en ik ga voor de Mango-Chile Chicken. Samen met mijn ijswater en limoen een erg lichte maaltijd qua calorietjes. Dat is ook wel eens een keer prettig. Voor het nagerecht kunnen we kiezen uit Skillet Chocolate Chip Cookie of een Cheesecake. Aan de calorieën te zien is het verstandig dat we voor de cheesecake kiezen.

20190613_175920

We vragen wel meteen bij het bestellen of we het mee mogen nemen naar huis. Uit ervaring weten we dat we deze na onze maaltijd toch niet op kunnen.

De huissalade komt al snel, maar ook het hoofdgerecht is er vrijwel meteen. Prima!

20190613_185026

Het smaakt echt voortreffelijk. De kip is echt super mals. Iets waar ik altijd bang voor ben, dat de kip te droog is. Maar deze is echt heerlijk.

20190613_185309

20190613_185313

Nadat we afgerekend hebben en we met onze ‘doggybag’ naar de auto lopen, hebben we eindelijk eens het gevoel dat we niet met een opgeblazen buik naar ons hotelkamer gaan. Misschien toch eens wat vaker doen, dat ‘light’ eten. Eenmaal terug in de kamer begin ik aan het verslag en staat uiteraard Friends weer op. Niet lang nadat we ‘thuis’ zijn beginnen we toch maar aan de cheesecake. Ook die smaakt heerlijk. Zeker met een heerlijke bak koffie erbij.

20190613_203943_cr

Daarna genieten we weer van een rustig avondje met onze oude bekende Sam.

IMG_20190613_211751

Morgen weer vroeg op, aangezien we een behoorlijke route te gaan hebben. We rijden eerst in bijna 4 uur naar Taos om daar naar de Pueblo’s te gaan en daarna nog door naar Santa Fé.

Aantal gereden mijlen: 94 (151 km)
Weertype: hot hot hot

Geef een reactie