Dag 17: Miami South Beach & Segwayen

Print Friendly, PDF & Email

Maandag 17 oktober: Miami Beach


Als we wakker worden, zien we dat het buiten nog steeds regent. Niet hard, maar genoeg om goed nat te worden. We vrezen dan ook dat het segwayen om half 11 niet doorgaat. Het is half 10 en we besluiten om een keer buiten de deur te eten. Maar waar? Na wat googlen komen we een leuke tip tegen om vooral niet op Ocean Drive te ontbijten (veel te duur), maar ergens op de 11de straat. Laten wij toevallig logeren op de 10e straat. Dus erg dichtbij.

Voordat we gaan ontbijten, lopen we nog even langs Bike & Roll om te vragen of het segwayen doorgaat, maar ook hij is een beetje huiverig voor. Volgens weather.com komt er nog een behoorlijke plensbui aan. Hij vraagt wat onze verdere plannen zijn. Als wij zeggen dat we wellicht van plan zijn om naar Sawgrass Mill te gaan, vraagt hij ons om tussen een uur of 3 en 4 te bellen. Wellicht dat de weerberichten er dan beter voorstaan en dat we dan wellicht de avondtour kunnen doen. Klinkt als een goed plan en wij lopen weer verder. Eén straat verderop ligt ‘11th Street Diner’. Erg authentiek en als een echte diner aangekleed. Hier hebben ze betaalbaar ontbijt. We bestellen beide een 3 pair menu wat inhoud dat je drie verschillende dingen krijgt. Ik bestel de eieren (Sunny-side-up), pannenkoeken en Canadese bacon en Martijn de eieren (ook Sunny-side-up), french toast en gewone bacon. Zelf bestel ik er ook nog een bagel met creamcheese bij. Het smaakt heerlijk en toegegeven, het was een beetje veel, maar ik eet alles op!

Als we naar buiten kijken, zien we dat het ietsjes regent, maar niet heel hard. Aangezien we onze paraplu’s bij ons hebben, besluiten we om eerst wat over Ocean Drive te lopen, alvorens we naar Sawgrass Mill rijden. Dan hebben we in ieder geval weer iets van onze officiële to-do-list gedaan. We rekenen af en lopen dan naar Ocean Drive. We lopen richting het Noorden. Als we bij de 15e straat zijn, zien we dat het op zich niet heel ver meer lopen is naar het Holocaust Memorial. Die zit namelijk op de 19e straat, al ligt het nog wel iets verder naar het westen lopen. Het regent zo af en toe, maar nog steeds wat motregen. Soms gebruiken we de paraplu, maar soms is deze ook helemaal niet nodig. Warm is het overigens wel enorm. We hebben beide een lange spijkerbroek aan, want als je natgeregend wordt, is een korte broek weer te koud. Maar uiteindelijk is de lange broek ook te warm. Het is vooral enorm vochtig, dus onze kleding plakt van alle kanten. Na een goede wandeling komen we uiteindelijk aan bij het Holocaust Memorial. Vooral met dit weer vinden we het enorm indrukwekkend. Onvoorstelbaar dat er zoveel mensen zijn gestorven tijdens de tweede wereldoorlog. Ook de naam van Anne Frank zien we staan.

Dan lopen we weer terug en komen uit bij Lincoln Road Mall. Een straat met veel winkels en restaurants welke van Alton Road tot aan Washington Ave loopt. Het ziet er erg gezellig uit, zelfs met een beetje regen. Volgens ons ziet het er ’s avonds nóg gezelliger uit. Een goed alternatief voor de Bayside Mall, als je het ons vraagt. Dan komen we uit bij de bioscoop. Aangezien het al half 1 is, heeft het geen nut meer om snel naar het hotel te lopen, de auto te pakken en naar Sawgrass Mill te rijden. Bedoel, we moeten rond 3 uur bellen en stel dat we dan wel kunnen segwayen… Dan houden we geen tijd meer over voor het winkelcentrum en aangezien we liever segwayen dan shoppen… Dus onze plannen worden bijgesteld en we bekijken het aanbod aan films in de bioscoop. Maar de leuke films zijn inmiddels alweer een kwartier bezig en de volgende ronde is pas weer om 2 uur. Dat vinden we te lang wachten, dus slaan we het bioscoopbezoekje over. We lopen weer terug naar het hotel en we creëren daar onze eigen bioscoop. We hebben tenslotte nog wat films op de laptop staan. Het wordt ‘Hancock’. Een vrij oude film al met Will Smith en Charlize Theron. We vinden hem erg leuk! Aanrader! Dan is het inmiddels vier uur en lopen we naar de buurman (Bike & Roll). Het is ontzettend droog buiten, dus de jongen achter de balie heeft er wel vertrouwen in. Hij wil ons zelfs een korting van 20 dollar geven als we cash betalen. We spreken af om over 20 minuten er weer te zijn, zodat hij de boel klaar kan zetten en de winkel kan sluiten. Officieel sluit de winkel om 7 uur, maar aangezien er wellicht toch geen verdere klanten meer komen, wil hij ons wel rondtoeren. We pinnen wat cash om de hoek, maar als we dan teruglopen, begint het ineens weer te regenen. Op zich niet zo heel erg hard, maar een paraplu zou toch wel fijn zijn. Maar met een paraplu segwayen is niet handig. Gaan we nu wel segwayen of gaan we nu niet segwayen? Dat is de vraag! We komen weer terug in de winkel en de jongen achter de balie staat buiten. Ook hij voelt de regendruppels. Hij vraagt wat we willen, aangezien we op zich wel ervaren zijn met de segway, durft hij het wel aan om in de regen eropuit te gaan. Maar willen wij wel? In eerste instantie willen we niet, maar als hij dan aangeeft dat hij poncho’s heeft…. Dan krijgt hij een telefoontje. Er blijken meer klanten te zijn, toch nog! Hij kan de boel niet sluiten. Hij vraagt of we er problemen me hebben om zelf zonder gids er op uit te trekken. Nee hoor, totaal geen problemen mee. Hij rekent hiervoor het normale uurtarief van 30 dollar per persoon, omdat we nu niet met de tour gaan. Prima. Als we helemaal gesetteld zijn vragen we hoe laat we terug moeten zijn. “Ach, kijk maar”, zegt hij “ik ga om 7 uur sluiten, dus graag voor 7 uur”. Het is kwart voor vijf, dus tijd genoeg.

We gaan eerst via Ocean Drive naar het zuiden. Bij de 5th Street zien we een TGI Friday’s. Oeh, stop! Zouden ze daar happy hour kennen? Bedoel, dan zijn de cocktails wel te betalen aan de Ocean Drive. We vragen het na en ze blijken geen happy hour te kennen, maar ze geeft wel aan dat de cocktails bij hun lang niet zo duur zijn als verderop. Ze blijken 9 dollar te kosten. Dat is zeker betaalbaar ja! Dan gaan we bij de 5th Street richting het westen en dan vervolgens bij Alton Road weer naar het zuiden. We rijden langs behoorlijk hoge appartementen. Wat gaaf! Erg indrukwekkend. Je zou daar maar wonen!

Dan komen we uit bij South Pointe Park & Pier. Vanuit hier een prachtig uitzicht op de haven en op de achtergrond de skyline van Miami Downtown. Ook komt er een cruiseschip langs varen. Wat een enorm grote boot zeg! Verder heb je vanuit hier ook een mooi uitzicht op Miami Beach zelf. Jammer van de enorm grijze regenwolken, maar het heeft ook wel iets zo.

Het is inmiddels weer helemaal droog. Dat segwayt toch wel een stuk prettiger. Via Nikki Beach rijden we weer noordwaarts over Ocean Drive. Als we bij de 10th Street zijn (waar Bike & Roll gevestigd is dus) besluiten we om nog wat door te rijden naar het noorden over Ocean Drive. Het is tenslotte nog maar 6 uur, dus hebben nog wel even de tijd. Maar als we bij de 5de straat zijn, begint het weer wat harder te regenen. We pakken zelfs alsnog de paraplu erbij. Met één hand aan de segway rijden we weer terug naar Bike & Roll. Om iets voor half 7 zijn we weer terug. Dan rekent de jongen aan de balie dat we zo’n 90 dollar moeten betalen. Pardon? Het was toch 30 dollar per persoon, met wat tax erbij was het 64 dollar.. Toch? Hij kijkt wat verbaast, maar weet het dan ineens weer. Jaja… Vervolgens geven we 80 dollar cash en verwachten dus wat wisselgeld. Maar hij zegt geen wisselgeld te hebben. Hij neemt het voor lief en pakt de 3 briefjes van 20 en de dollar aan. De rest mogen we laten zitten.

We lopen weer terug naar ons hotelkamer om wat op te frissen en lopen dan meteen door naar Fridays. We bestellen de Jack Daniels Appetizer en Mozzarella Sticks en beide een cocktail erbij. Martijn gaat voor de Electric Limonade en ik voor de Hawaiian Vulcano. Voor 9 dollar per stuk slurpen we ze met plezier naar binnen. 9 dollar vinden we een prima prijs voor cocktails aan de Ocean Drive! De appetizers smaken heerlijk! We twijfelen of we een toetje na nemen, of gewoon nog een cocktail. Het wordt dit laatste. Nu ga ik voor de Electric Limonade en Martijn wil de Mud slide eens proberen. Dit is namelijk een cocktail met ijs. Ook deze gaan er prima in. Uiteindelijk betalen we alsnog 19 dollar per persoon voor de cocktails, maar hebben er nu wel twee per persoon gehad. Ha!

Via de Walgreens lopen we weer terug naar ons hotelkamer. We kijken nog wat tv en internetten wat. Uiteindelijk is de regen vandaag enorm meegevallen en hebben we toch nog een beetje van onze officiële planning kunnen doen. Wellicht gaan we nu op onze laatste dag naar de Sawgrass Mill. We slapen dan tenslotte ook in Fort Lauderdale. Voor morgen staat een airboat tour over de Everglades gepland. Geen idee of we dat nog gaan doen. Ligt aan het weer. Maar we vinden anders vast nog wel een alternatief om onze vakantie toch leuk te maken. Tenslotte is vandaag, ondanks het weer, enorm leuk geweest!

Geef een reactie