Dag 00: De dag voor vertrek

Print Friendly, PDF & Email

Vrijdag 30 september: Den Bosch – Schiphol


We zijn er helemaal klaar voor. De koffers zijn gepakt, de katten naar het pension en alle info is geprint. De planning is om de bus van 15.45 uur te pakken en dan de trein van 16.08 uur naar Schiphol. Maar dat loopt iets anders dan gepland.

DSC_1355

Als de bus na 10 minuten er nog niet is, komt de bus in tegenovergestelde richting. We besluiten die bus maar te pakken, aangezien deze ook naar het station gaat. De buschauffeur vertelt ons dat we toch echt beter die andere bus kunnen nemen, omdat hij nog door de stad moet en wellicht vertraging oploopt. Als ik hem zeg dat we juist al heel lang wachten op die bus, is hij in eerste instantie verbaasd, maar dan valt bij hem het kwartje. Die is natuurlijk verlaat omdat hij juist uit de drukke opgebroken stad komt. Toch adviseert hij om nog even te wachten op de andere bus, maar wij zijn allang blij dat we kunnen gaan zitten en onderweg zijn. Dus we laten het zo.

DSC_1366

We missen hierdoor – zoals verwacht – de trein van 16.08 uur. We besluiten dan de trein van 16.38 uur te nemen, omdat de trein van 16.23 uur niet rechtstreeks naar Schiphol gaat en we dan over zouden moeten stappen op Utrecht. We kopen wat te eten en te drinken en gaan rustig zitten op een traptreden, genieten dat onze vakantie inmiddels begonnen is!

Als we de trein instappen, merken we dat het behoorlijk druk is. Niet geheel raar natuurlijk, aangezien de spits net begonnen is. We blijven zitten in een tussenportaaltje en na ruim een uur rijden we station Schiphol binnen. We besluiten om eerst onze koffers af te droppen in het hotel en dan terug te lopen om op zoek te gaan naar eten.

Het inchecken bij hotel CitizenM gaat voorspoedig. We mogen kiezen uit de eerste verdieping Airportview of vierde verdieping Cityview. We kiezen dit laatste, maar echt heel veel city is er niet te zien. Maar qua bed en verlichting vind ik dit hotel nog altijd nummer 1! Een óntzettend groot bed en je kunt allerlei kleuren verlichting kiezen. Heel spacey allemaal.

DSC_1372

We lopen in nog geen 5 minuten terug naar Schiphol en na een rondje komen we uit bij Grand Cafe Plaza. Een simpel eetcafeetje, maar met genoeg keuze. Martijn bestelt de spareribs en ik de tortellini met zalm en champignonsaus. Het smaakt erg lekker. Alhoewel volgens Martijn de spareribs in Amerika lekkerder smaken, aangezien ze meestal daar wat malser zijn. Komt dat goed uit, daar gaan we toevallig heen!

Binnen het uur zijn we klaar en lopen we weer terug naar onze hotelkamer. Nadat we zijn geïnstalleerd begint GTST en daarna The Voice of Holland. Normaal kijken we daarna ook nog Hotter than my daughter, maar dat lijkt ons niet verstandig. De wekker staat op 06.30 uur, dus slaap hebben we hard nodig.

Geef een reactie