Dag 08: Disney’s Hollywood Studios

Print Friendly, PDF & Email

Zaterdag 8 oktober: Orlando


Als de wekker om 7.00 uur gaat, horen we een onaangenaam geluid. We kijken naar buiten en zien de regen met bakken uit de hemel vallen. Wat is dat nou? Dat hebben we helemaal niet besteld deze vakantie! Zoals het eruit ziet betreft het geen buitje, maar een hele bui. We bekijken de weerberichten op het internet en inderdaad, de hele dag regen! Oorspronkelijk staat Seaworld op de planning, maar dat lijkt ons geen goed plan met de regen. Zeker omdat we de nieuwe achtbaan Manta willen uitproberen en we zijn bang dat deze gesloten is met de regen. We bedenken een nieuw plan van aanpak. Hollywood Studios lijkt ons een goed alternatief. Dit park heeft veel shows binnen, dus prima park met regen. We zijn alleen bang dat wij niet de enige zijn die deze alternatieve gedachten heeft.

We trekken onze lange broek aan en ook onze nieuwe GAP-trui gaat mee. Dachten we gisteren nog dat een trui in Florida overbodig is, zijn we er nu dankbaar voor dat we hem toch gekocht hebben.

Om iets na half tien lopen we het park binnen. Gelukkig regent het niet zo heel hard meer, maar aan de lucht te zien klaart het niet op. We lopen als eerste naar The Great Movie Ride. Dit betreft een attractie waarbij je met een trammetje op reis gaat door de klassieke filmscenes. We zijn niet de enige die op dit idee gekomen zijn, maar in twintig minuten zitten we in een trammetje. Leuke films komen voorbij, zoals Mary Poppins, Wizzard of Oz en Indiana Jones.

Dan willen we naar de nieuwste attractie in dit park: Toy Story Midway Mania. Het is een beetje zoeken hoe we daar naar toe moeten lopen. Dit valt nog niet mee door de regen. Eenmaal bij de attractie zien we 90 minuten wachttijd staan. My god, dat vinden we wel heel erg veel. We halen een Fastpass met een terugkeertijd tussen 18.10 uur en 19.10 uur. Nu al zo laat op de avond! Populaire attractie, blijkt.

Daarna lopen we door de stromende regen naar Tower of Terror. 30 minuten staat er aangeven. Dat lijkt ons prima en gaan in de rij staan. Helaas is het eerste stukje nog niet overdekt. Wat zijn we blij dat we onze GAP-truien aan hebben. Heerlijk warm. Na een goed twintig minuten wachten zijn we al aan de beurt. Wat is deze attractie toch geweldig! Zowel het gevoel in je buik (het is een soort van valtoren) als de hele show er omheen. Super mooi gemaakt.

Na Tower of Terror lopen we naar de attractie er naast: Rock ‘n’ Rollercoaster Starring Aerosmith. Hier wachten we zo’n 45 minuten voordat we in de achtbaan zitten. Gelukkig is de achtbaan in het donker, dus binnen!

Na deze achtbaan begint ons buikje wat te rommelen. We bekijken op de plattegrond wat er in de buurt zit aan eten. We komen uit bij Starring Rolls Cafe, maar hier blijkt alleen maar plaats buiten te zijn. En dat gaan we natuurlijk niet doen in die regen.

We zien dat de show van The American Idol Experience bijna gaat beginnen. Goed, pakken we die ook nog even mee. In deze show geven ze drie kandidaten per show de kans om een voordringpasje voor de echte audities van American Idol te winnen. Er zijn in totaal zes shows, waarvan de laatste de finale. Dan treden de vijf winnaars van elke show nogmaals op. En daar de winnaar van krijgt dus een pasje waarbij je niet meer in de rij hoeft te staan voor de echte audities van American Idol. En dat dit een opstapje kan zijn blijkt wel uit seizoen 9 van American Idol. Aaron Kelly deed mee aan deze show in Hollywood Studios. Hij won die dag en kreeg dus zo’n droomticket. Uiteindelijk kwam hij in de liveshows en werd vijfde! Zie ook: Wikipedia.

De eerste van de drie kandidaten is een man. Hij zingt vrij aardig. Goed onthouden, wellicht dat we op hem stemmen. We mogen namelijk na de drie optredens stemmen welke we naar de finale sturen. De tweede kandidaat is een jonge vrouw, maar zingt toch best wel wat vals. Goed, zij dus niet. En de derde kandidaat is ook weer een vrouw. Ze doet het eigenlijk ook best aardig, maar onze keuze gaat naar kandidaat nummer 1. En hij wint ook! Leuke show en het lijkt toch vrij aardig op een echte TV-opname.

Daarna gaat onze zoektocht naar lunch weer verder. We lopen verschillende restaurants af, maar deze blijken allemaal alleen op reserveringssysteem te werken. Het zal dus toch gewoon weer fastfood worden. Uiteindelijk belanden we in Pizza Planet Arcade en eten daar, zoals je wellicht al vermoedt, een pizza. Het is behoorlijk druk! We zitten natuurlijk ook midden in de lunchtijd (één uur) en de regen helpt natuurlijk ook een beetje mee dat men binnen zit. We doen enorm langzaam over het eten, zodat we de tijd kunnen rekken om weer naar buiten te moeten.

Maar na een goed drie kwartier lopen we toch alweer buiten. We lopen naar de attractie daarnaast: Star Tours. Een simulator in het teken van Star Wars. Sinds begin dit jaar draait er een nieuwe versie, dus in principe een nieuwe attractie voor ons. In een goed kwartier wachten zitten we in de attractie. We krijgen ditmaal ook een brilletje op. Een simulator met 3D-effecten dus. We vinden de nieuwe versie aardig. Niet speciaal goed, maar goed vermakelijk.

Na Star Tours lopen we naar de show van De Kleine Zeemeermin. We moeten even wachten voordat we naar binnen mogen, maar gelukkig staan we onder een afdakje. Deze show vind ik ook geweldig. Een combinatie van blacklight, laser en musical. Erg mooi gedaan.

Als we op onze horloge kijken, zien we dat we nog exact tien minuten hebben voordat er weer een show van American Idol Experience begint. Het is even oversteken, maar zitten dan weer droog in de studio. Uiteindelijk zijn we wel wat natgeregend en helpt onze GAP-trui ook niet echt meer tegen de warmte, maar we laten ons humeur daar niet door verpesten. We zijn in Florida, we zijn in Disney! Het is vakantie!

Ook deze tweede keer American Idol vinden we geweldig om mee te maken. Dit keer springt er écht iemand uit: John Bower. Onthoudt die naam. Wellicht dat hij met seizoen 11 mee doet! We zijn erg benieuwd of hij deze dag wint, maar daarvoor moeten we wachten tot 19.00 uur en we weten niet of we die tijd gaan redden. We verlangen eigenlijk naar een hete douche en droge kleren…

Na American Idol lopen we naar Toy Story Midway Mania. We realiseren dat we hiervoor nog Fastpassen hebben, maar aangezien het nog maar half 5 is en deze Fastpassen pas om 18.10 uur in gaan, willen we gewoon in de rij gaan staan. Wellicht dat we hem daarna nog een keer doen met de Fastpassen, maar voor nu vinden we het niet erg om in de rij te staan. Staan we in ieder geval weer droog. De wachttijd bedraagt 60 minuten, maar na 40 minuten zitten we al in een karretje. De attractie zelf is moeilijk te omschrijven. Je krijgt een 3D-brilletje op en je gaat verschillende schermen af. Elk scherm heeft een spel. Je moet zoveel mogelijk punten zien te scoren. Erg mooi gemaakt! Het is alleen wel enorm vermoeiend. Een tweede keer zit er dan ook niet in. De verschillende spellen zijn bijvoorbeeld: ringwerpen, borden omver schieten of ballonnen kapot schieten. Het aantal punten van het onderwerp is ook te lezen, dus je mikt op de meest aantal punten. Uiteraard zijn de hoogste punten het moeilijkst te raken. Heb uiteraard wel gewonnen van Martijn, maar ik zie dat we niet de hoogste punten van het karretje hebben. Helaas.

Dan is het tijd om richting de condo te gaan. Heerlijk te douchen en uit te zoeken waar te eten. De douche is vreselijk lekker heet. Daar kikker je van op! We hebben zin om onszelf te verwennen. Dat mag best na een dag koude regen. En belanden dus bij Olive Garden. Martijn neemt de Tour of Italy en ik de Shrimp & Crab Tortelli Romana. Vooraf krijgen we nog gratis salade en breadstricks. Oh, die breadsticks, wat heb ik die gemist. Overheerlijk! Overigens ook ons eten smaakt ontzettend lekker! Om ons bordje erbij af te likken.

Thuis in de condo trekken we een wijntje op en gaat de TV aan. We zappen en blijven hangen bij Shrek 2. Daarna begin ik aan het verslag van vandaag. Wat we morgen gaan doen? Geen idee nog. Waarschijnlijk wordt het weer zo’n druilerige dag als vandaag. Pas vanaf maandag wordt het iets beter. Nog steeds regen, maar dan met meer kans op een waterig zonnetje. We zien het morgen wel…

Geef een reactie