Dag 10: Keys to the Kingdom Tour, Magic Kingdom en Mickey’s NSSHP

Print Friendly, PDF & Email

Maandag 10 oktober: Orlando


De wekker gaat vroeg. Al om half 7. Martijn vraagt me om te blijven liggen en dat ik absoluut niet naar de woonkamer mag komen. Ohjee… het is natuurlijk mijn verjaardag vandaag! Als ik na vijf minuten binnen mag komen, hangt er een “Happy Birthday” slinger aan de muur en op de laptop ligt een kaart en een pakje.

In de envelop bij het kaartje zit ook mijn oude ketting. Daar had ik altijd een Japans hangertje om hangen welke ik voor ons huwelijk gekocht had. Dit hangertje betekende namelijk ‘Liefde”, maar deze ben ik in de Efteling een paar weken geleden kwijt geraakt. In het pakje zit een doosje en in het doosje zit: een Japans Hangertje! Uiteraard weer het teken Liefde, dus nu ben ik weer ‘compleet’ ? Erg lief!

We ontbijten snel, want we moeten al om kwart over acht melden bij Disney. Ik was in de veronderstelling om 9 uur, maar dit blijkt dus al eerder te zijn. Om half 8 zitten we in de auto en een goed half uurtje later zijn we al op het terrein van Disney. We melden ons bij Guest Service en krijgen een button met onze naam, een audioapparaat zodat we de gids goed kunnen verstaan, een flesje water en een kop koffie. Ook mogen we alvast onze lunch doorgeven. Dat zit ook bij de tour inbegrepen.

Dan halen we mijn speciale “Happy Birthday” button op. Want als je jarig bent, mag je de hele dag met zo’n button op lopen. Zo hebben ze ook buttons voor als je net getrouwd bent, of als je het eerste keer is dat je Disney World bezoekt of als je gewoon wat te vieren hebt. De eerste felicitaties zijn in ieder geval al binnen.

Om half 9 begint onze tour. Onze gids heet Katie en daar mogen we het de komende 5 uur mee doen. Ze zal ons wat geheimen vertellen en wat les geven over de Disney waarden. We zijn in totaal met twintig man en Katie vertelt ons dat we On Stage (daar waar de gasten ons kunnen zien – les 1: bezoekers zijn gasten) wel foto’s mogen maken en dat we Off Stage (waar de gasten ons dus niet meer kunnen zien) geen foto’s mogen maken. We lopen als eerste door de mainstreet en Katie vertelt ons dat de namen welke op de ruiten van de winkels staan, verwijzen naar de personen welke het park mede mogelijk maakt. Dan lopen we een zijstraatje in en beantwoordt ze een paar vragen over de veiligheid en dingen die opvallen. Vervolgens is het klokslag 9 uur en gaat het park officieel open. Je hoort op de achtergrond de openingsceremonie en Katie gebaart ons om vooral even goed te kijken naar de mainstreet want binnen enkele minuten zullen we iets leuks gaan zien: mensen die gaan rennen om als eerste bij Space Mountain of Big Thunder Mountain te zijn. “Any minute now, ah yes, there they are!” Wat een prachtig gezicht. Erg lachwekkend ook.

Daarna lopen we weer verder door mainstreet en slaan we linksaf. Onderweg vertelt ze nog veel meer geheimen en bij de attractie Jungle Cruise mogen we in een bootje stappen. Tijdens de tocht vertelt Katie wat geheimpjes over deze attractie. Dan lopen we weer verder en bij de attractie Splash Mountain verlaten we het park. Voor het eerst gaan we Off Stage. We komen uit bij een hal waar de wagens van de parade opgesteld staan. Erg leuk om te zien. Daarna gaat onze tocht weer On Stage verder en komen uit bij Columbia Harbour House. Hier hebben we onze lunch. Ondertussen heb ik onderweg al heel vaak “Happy Birthday Linda” gehoord. Alsof castmembers erop getraind zijn om buttons te spotten en dat zal wellicht ook echt zo zijn (oh, les 2: Disney World heeft geen medewerkers, maar castmembers!) De lunch smaakt prima en na een half uurtje gaan we weer verder met onze tour. Tegenover Harbour House ligt Haunted Mansion. Het spookhuis van Disney. We mogen Katie volgen, want we gaan via de zijingang en mogen dan een ritje door de spookhuis.

We lopen weer terug naar het midden van het park en bij The Crystal Palace gaan we weer Off Stage. We komen nu uit op een parkeerplaats waar de hoge bazen mogen parkeren. Op de plattegrond zie je bomen getekend op die plek, maar in werkelijkheid liggen daar dus parkeerplaatsen. Katie vertelt ons dat zij zelf vrij ver buiten het park moet parkeren en dan met de bus wordt zij gebracht helemaal achterin het park. Dan moet ze via een ondergronds gangenstelsel naar de ingang lopen. En daar gaat onze volgende stop heen: het geheime ondergrondse gangenstelsel voor de castmembers. Iedereen die deze tour boekt, weet dat dit gangenstelsel bestaat en boekt eigenlijk ook daarvoor deze tour. Het grote geheim van Disney. Het is namelijk zo dat castmembers van Fantasyland nooit door Tomorrowland mogen lopen. Dat zou de magie van Disney wegnemen.

En dan zijn we ineens beneden, met op de achtergrond normale muziek. Geen Disney. Want castmembers horen al de hele dag Disneymuziek, dus kunnen zo even chillen ondergronds met normale muziek. We lopen een klein rondje onder mainstreet en staan soms even stil bij verschillende foto’s welke aan de muur hangen.

Daarna lopen we weer naar boven en is de tour afgelopen. Het is inmiddels al bijna half 2. We bedanken Katie voor de rondleiding, nemen afscheid en gaan dan het park zelf in.

Als eerste lopen we naar Space Mountain. Pff, 60 minuten wachten. Nee, dat gaan we niet doen. We halen een Fastpass met een terugkomtijd tussen 15.25 uur en 16.25 uur. Schuin tegenover zit Buzz Lightyear. Hier moeten we 20 minuten wachten. Na Buzz lopen we naar Big Thunder Mountain. Maar ook hiervoor staat een rij van minimaal anderhalf uur. We willen een Fastpass halen, maar dit kan pas na 15.25 uur. Aangezien het 15.10 uur, wachten we een kwartier en maken we wat foto’s. Splash Mountain heeft overigens een wachttijd van ook een uur. Na een kwartier halen we een Fastpass en deze heeft een terugkomtijd tussen 16.35 uur en 17.35 uur. De planning is eigenlijk om rond 5 uur richting Tony’s Town Square Restaurant te lopen. Hiervoor konden we namelijk niet meer reserveren, maar het restaurant heeft wel een aantal plaatsen voor gewoon inloop. Maar Guest Service adviseerde ons om vooral dan niet al te laat op de avond te komen, want dan zou het al snel vol kunnen zitten. Met een strakke planning lopen we weer naar Space Mountain. Onze Fastpassen zijn tenslotte ingegaan. Onderweg pikken we uiteindelijk ook nog een ritje It’s a Small World mee, tien minuten wachten maar en de Fastpassen voor Space Mountain zijn natuurlijk een heel uur lang geldig.

Daarna doen we Space Mountain. Hij is heel anders dan in Parijs, dat wisten we. Maar hij heeft abrupte bochten en omdat het een achtbaan in het donker betreft, zie je deze niet aankomen. Vooral voor Martijns rug is dit vrij zwaar. Maar ik vind hem stiekem toch best wel leuk. Daarna lopen we weer snel terug naar Big Thunder Mountain. Zelfs de rij voor de Fastpassen is erg lang, echter in tien minuten zitten we toch in de achtbaan. Leuke rit!

Dan lopen we naar de ingang, want daar ligt het restaurant van Tony. Er blijkt nog plaats te zijn, maar zullen hiervoor een minuut of tien moeten wachten. Prima. We bekijken ondertussen al de kaart en besluiten om een keer een voorgerecht te nemen. Wel eentje om te delen met zijn twee’tjes. Uiteraard krijg ik weer wat Happy Birthdays naar me toe geslingerd en als we bij ons tafeltje komen, ligt er een slinger en wat confetti op tafel. Super leuk!

Als we ons eten bestellen verzoekt Martijn dat ons hoofdgerecht in ieder geval niet meteen na ons voorgerecht komt. Het is maar goed dat we dat erbij hebben gezegd, want de tafel naast ons heeft die pech wel. De jongen zit nog aan zijn soep en het meisje aan haar salade als hun hoofdgerecht ook al geserveerd wordt. Beetje raar.

Het eten smaakt heerlijk en daarna bestellen we ook nog een toetje. Dat is het voordeel als het eten langzaam opgediend wordt, dan past er tenminste ook nog een toetje bij. Martijn bestelt Tiramisu en ik de crème brûlée. Als deze na tien minuten op onze tafel wordt gezet, krijgen we er ook nog een ijsbolletje met chocolade bij, want de serveerster weet even niet hoe ze het kaarsje op de crème brulee goed kan krijgen. Het kaarsje wordt aangestoken en ze begint te zingen. Oh help! Martijn moet ook meezingen en ook verschillende gasten om ons heen zingen mee: happy Birthday to you… blabla… Ik doe een wens en blaas dan een kaarsje uit. Ik voel me echt jarig!

Na het eten lopen we naar buiten. Inmiddels is het park voor de gewone bezoeker gesloten, maar voor degene die een kaartje hebben voor Mickey’s Halloween Party is het nog open. Meteen zien we hoe Halloween hier gevierd wordt: verkleed! Het lijkt wel carnaval. Niet alleen de kinderen zijn verkleed. Ook heel veel ouders! Super leuk. Gelukkig zijn er ook genoeg mensen die niet verkleed zijn, dus we voelen ons niet buitengesloten. Maar wat een leuk gezicht om te zien.

We krijgen een nieuw plattegrondje met het programma van die avond. Er is twee keer die avond een parade, het vuurwerk begint om half 10 en door het hele park kun je met een zakje snoep verzamelen (Trick-or-Treating). Uiteraard doen we ook mee met deze verzameling. Verder zijn vrijwel alle attracties tot 12 uur ’s nachts geopend. We besluiten dus om een rondje snoep te gaan verzamelen en ondertussen wat attracties te doen waar we die middag niet aan toegekomen zijn. We doen achtereenvolgens Winnie the Pooh, Sneeuwwitje en Peter Pan. Waar je overdag bijna een uur voor wacht, hoeven we nu nog geen tien minuten voor te wachten. Beter!

Daarna lopen we naar Splash Mountain. Ook hier kunnen we nu gewoon doorlopen. Ondertussen is de eerste parade van de avond aan de gang. Maar wij besluiten om naar de tweede parade te gaan. We zijn nu te druk met onze trick-or-treating! Na de tien locaties is ons zakje helemaal vol! Wat een verzameling. Geweldig! Super blij om steeds in de rij te gaan staan voor wat snoep, maar het hoort nu eenmaal bij Halloween. Dus wij doen netjes mee met deze traditie!

Dan is het alweer tijd voor wat vuurwerk. Helaas vervalt de reguliere vuurwerkshow ‘Wishes’, maar krijgen hiervoor in de plaats Hallowishes. We verzamelen ons op het pleintje voor het kasteel en zien tot onze grote verbazing dat iedereen zit. Wat handig! Zo kunnen we het in ieder geval heel relaxt bekijken. De show zelf is minder indrukwekkend dan Wishes, maar toch nog steeds heel mooi. Na het vuurwerk lopen we nog naar Pirates of the Caribbean. De enige attractie welke we nog willen doen. Daarna lopen we naar de uitgang en gaan daar klaar zitten voor de lichtjesparade: Mickey’s Boo-to-You Halloween Parade. Erg leuk om te zien en zelfs Jack Sparrow, bovenop een paradewagen, roept Happy Birthday naar me!

Na de parade is het kwart over 11 en gaan we naar huis. Het was een geweldige verjaardag! Eenmaal terug in ons appartement duiken we meteen ons bedje in. Het was een lange en vermoeiende dag geweest, maar wel eentje om nooit meer te vergeten. Welterusten!

Geef een reactie