Dag 04: Mauiva, Aquatica en Old Town

Print Friendly, PDF & Email

Dinsdag 4 oktober: Orlando (FL)


Vandaag gaan we wederom een stukske vliegen! Om 09.00 uur hebben we de afspraak staan en ze adviseren om minstens een kwartier van te voren aanwezig te zijn. Het is een goed tien minuten rijden van ons appartement en om exact kwart voor negen lopen we Mauiva (de organisatie waarmee we gaan vliegen) binnen. We moeten een formulier invullen waarbij we tekenen dat Mauiva nergens aansprakelijk voor is bij calamiteiten, we kijken ondertussen naar een filmpje waarbij uitgelegd wordt hoe we in moeten stappen en wat we precies te zien gaan krijgen.

Iets over negen maken we kennis met onze piloot Blake, een vrij jonge man. En dan gaan we richting het vliegtuigje. Letterlijk -tje, aangezien er maar plaats is voor vier personen inclusief de piloot. Ik ga achterin zitten en Martijn voorin. Vanuit achter kan ik zo af en toe switchen van plaats om zowel links als rechts foto’s te kunnen maken. We zijn al snel in de lucht en zien dan vooral leegte. Dit gedeelte van Kissimmee is nog vrij leeg. Dan vliegen we over ons appartementencomplex. Na een minuut of vijf vliegen zien we daar ineens Disney opdoemen. Wat ontzettend gaaf! Als eerste vliegen we over Downtown Disney en Typhoon Lagoon. Daarna volgen al snel Epcot, Hollywood Studios, Blizzard Beach en Animal Kingdom. Pas nu zie je hoe ontzettend groot en groen Animal Kingdom eigenlijk is. Daarna zien we in de verte Magic Kingdom. Maar hier mogen we niet over vliegen. Er geldt een vliegverbod van 5,6 kilometer rondom dit park. Op het schermpje bij de piloot zie je exact het rondje waarboven we niet mogen komen. Hij houdt zich dan ook strikt aan.

Dan vervolgen we de vlucht naar Universal Studios en Islands of Adventure. Veel achtbanen worden op de foto gezet en ook het kasteel van Harry Potter. Je kunt nu heel goed zien dat het allemaal maar nep is. De voorkant, voor het publiek, is helemaal prachtig en af, maar de achterkant is gewoon een groot vierkante gebouw. Dan vliegen we nog even door naar Seaworld en Aquatica. We zien Shamu een paar rondjes zwemmen. En dan is het half uurtje al weer bijna om. We vliegen over een paar huizen van The Rich and Famous. Zo ook over die van Tiger Woods. Een ontzettend groot huis met een eigen golfbaan. Indrukwekkend. En dan zijn we alweer veilig geland op Kissimmee Airport. Zo’n half uur gaat echt ontzettend snel! Dit was echt een ervaring om nooit meer te vergeten. Enorm aan te raden om een keer te doen! We bedanken de piloot en schrijven dan nog wat positieve woorden in hun gastenboek.

Iets na tienen zitten we alweer in de auto op weg naar Aquatica. Het begint al vrij warm te worden, dus zwemmen hebben we echt zin in. Dit waterpark hebben we nog nooit bezocht. De laatste keer dat we in Florida waren, was dit parkje nog in aanbouw. Om half 11 rijden we het parkeerterrein van Aquatica op. Het is nog niet heel erg druk. We parkeren in rij 13 de auto en dit blijkt de rij exact voor de ingang te zijn. Dat is relaxt. We lopen naar binnen en bekijken dan op het plattegrondje waar we zullen gaan liggen. We besluiten om vrij ver naar achteren te lopen. We huren een kluisje (betaal 10 dollar en krijg bij inleveren van de sleutel er 5 terug) en maken ons zwem-gereed. Als eerste gaan we naar de Roa’s Rapids, een wildwater rivier. Je kunt zonder reddingsvest het rondje doen, maar met reddingsvest maakt het een stuk relaxter. Je kunt dan gewoon heerlijk blijven drijven en je gaat dan vanzelf als een speer vooruit. Heel erg leuk! Na een rondje gaan we wat actie ondernemen. We lopen naar Taumata Racer. Een paar glijbanen op rij waarbij je met een matje naar beneden gaat en wie dan als eerste beneden is, heeft gewonnen. Het is totaal niet druk en mogen meteen glijden. Uiteraard win ik, maar dit komt voornamelijk omdat Martijn er enorm veel moeite mee heeft. Hij is te lang voor het matje waardoor hij een schaafwond aan zijn elleboog oploopt. Deze gaan we dus niet meer doen.

Daarna lopen we naar de twee glijbanen er naast. Als eerst doen we HooRoo Run. Een vrij grote band waarbij je recht naar beneden gaat, met een paar hobbeltjes. Erg leuk, maar de baan ernaast, Wahalla Wave, lijkt ons nog leuker! Met dezelfde soort gele grote ronde banden ga je naar beneden, maar dan met veel meer bochten. Wat we al dachten, deze is veel leuker! Ondertussen hebben we honger gekregen en na een goed tien minuten opdrogen lopen we als eerste naar Mango Market, maar hier hebben ze niet veel soeps. Dan lopen we door naar Waterstone Grill. Hier zit wel wat tussen waar we zin in hebben. Martijn bestelt een broodje met varkensstoofvlees en ik een broodje met gefrituurde vis. Het smaakt ons prima, alhoewel mijn broodje vrij droog smaakt. Martijns broodje drupt in het stoofvlees, dus die is juist totaal niet droog. Ik laat dan het broodje ook snel links liggen en ga verder met het visje.

Na het eten leggen we onze spullen weer in de kluis en lopen we naar Cutback Cove. Het grote open zwembad waarbij om de zoveel minuten het gaat golven. Maar de golven vallen ons behoorlijk tegen. We zijn dan ook de grote golf in Typhoon Lagoon gewend. Als snel verlaten we het zwembad en gaan dan weer verder met onze glijbanentour. In de volgorde Whanau Ride, Omaka Rocka, Tassie’s Twister en Dolphin Plunge werken we onze tour af.

Whanau Ride is een glijbaan met veel bochten en een kleine band. Je kunt met zijn tweeën of alleen. Uiteraard gaan we een keer met zijn tweeën. De glijbaan is echt enorm leuk. Vooral de gedeeltes in het donker zijn geweldig. Omaka Rocka is een glijbaan met ook van dezelfde soort banden. Deze doen we een keer apart van elkaar. Het is een glijbaan waarbij je af en toe in een soort van trechter terecht komt. We vinden deze eigenlijk niet zo leuk, omdat je steeds in die trechters afremt. Tassie’s Twister heeft ook trechters (alhoewel, het zijn meer grote draaikolken), maar die zijn wel weer leuk. Je blijft maar rondjes draaien en draaien, totdat je bijna stil ligt en dan middenin in een soort gat naar beneden valt. Best nog wel eng.

En daarna dus Dolphin Plunge. Dé glijbaan waardoor Aquatica zo bekend om staat. Het laatste stuk gaat namelijk door een bassin waar dolfijnen zwemmen. Als je goed kijkt, zie je tijdens de rit een dolfijn voorbij zwemmen. Nou, dus niet! Je gaat zo belachelijk snel door de buis heen, je hebt helemaal geen tijd om te kijken. Gelukkig hadden we dit van te voren al gelezen in verschillende andere reisverslagen, dus de teleurstelling is niet zo groot. De glijbaan zelf is overigens best aardig, maar doet toch wel een beetje pijn. Het lijkt wel of je met je rug over verschillende ribbels glijdt. Niet geheel prettig.

Dan hebben we alle glijbanen gehad. Vooruit op een paar na dan welke voor de hele kleintje zijn. We doen Wahalla Wave nog een keer en daarna nog twee rondjes door Roa’s Rapids en dan laten we ons opdrogen. De tijd gaat stiekem toch best wel snel. Het is tenslotte alweer drie uur. Na een uurtje zijn we helemaal opgedroogd en lopen we het park uit. We rijden weer terug naar ons appartement. We frissen ons op, internetten nog wat en ik werk het reisverslag bij. Martijn zoekt ondertussen al wat foto’s uit.

Rond half 8 rijden we naar het restaurant Longhorn. Deze zit schuin tegenover ons complex. Al veel over dit restaurant gehoord en gelezen, maar nog nooit zelf gegeten. Vooral de steaks schijnen erg lekker te zijn. We gaan dan ook beide voor een 12 oz Sirloin Steak. Als het in een minuut of tien voor onze neus staat, ziet het er erg lekker uit. En zo smaakt hij ook. Echt een ontzettend lekker stukje vlees. Ofja, stukje… Ik krijg het met moeite op, maar alsnog bij de laatste hap baal ik ervan dat het op is. Ineens besef ik dat het dierendag is. Ohjee! Geen vlees stond er eigenlijk op ons menu… We troosten onze gedachte maar bij het feit dat de koe welke op ons bord heeft gelegen ons ontzettend gelukkig heeft gemaakt, dus is hij toch ook een klein beetje in het zonnetje gezet.

Dan rijden we een goed kilometer verder en zijn we al bij Old Town. We parkeren eerst onze auto bij een restaurant, maar daar staat een bord dat je weggesleept kunt worden. Laten we dat maar niet doen. Bij Old Town zelf kun je ook heel gemakkelijk en gratis parkeren, dus doen we dat. We lopen wat over het terrein van Old Town.

Het is eigenlijk een veredelde kermis, maar het ziet er best vermakelijk uit allemaal. Jammer alleen dat het zo rustig is, daardoor ontbreekt er wat sfeer. Als we bij het achterste gedeelte zijn, zien we twee achtbanen. Eéntje voor de hele kleintjes (een wacky worm) en één wat grotere baan. Hij ziet er behoorlijk oud, versleten en afgeragd uit, maar toch besluiten we hem om deze te doen. Juist omdat hij zo versleten eruit ziet, heeft het wel wat om hem te doen. We kopen de bonnen bij een tickethuisje (2x 5 bonnetjes á 1 dollar per stuk). De baan zelf is eigenlijk verrassend leuk. Niet zo smooth meer natuurlijk, maar gewoon leuk.

Daarna lopen we naar het gedeelte er naast: Funspot. Dit gedeelte hoort niet bij Old Town, maar is eigenlijk van hetzelfde genre. Wat oude kermisattracties en de Skycoaster. Zeven jaar geleden hebben we deze Skycoaster een keer gedaan. Herstel: twee keer gedaan! Bij de eerste keer bleek de video opname niet te zijn gelukt, waardoor we aangeboden kregen om nog een keer te schommelen. Dus twee keer voor de prijs van één. Nu ben ik niet bang aangelegd, maar voor mij was dit toch wel behoorlijk eng. Deze Skycoaster is namelijk één van de hoogste ter wereld. En dat was best eng. Dit keer slaan we hem dan ook over.

Na een rondje Funspot is het tien uur en lopen we weer terug naar de auto. Genoeg actie voor vandaag. Morgen gaan we weer verder. De planning is om naar Busch Gardens te gaan.

Geef een reactie