Dag 07: Typhoon Lagoon

Print Friendly, PDF & Email

Vrijdag 7 oktober: Orlando


Omdat ik gisteren geen verslag meer getikt heb, begin ik daar nu aan tijdens het ontbijt. Na een uurtje wordt deze geüpload en gaan we op weg naar Typhoon Lagoon. Eén van Disney’s waterparken. Na een avondje spanning en avontuur kunnen we wel een relaxte dag gebruiken. Iets na elven parkeren we de auto op het terrein van het zwemparadijs.

We halen een sleutel voor een kluisje en gaan dan een leuk en gezellig plaatsje opzoeken voor onze handdoeken. We vinden twee ligbedden links van het grote bad in de schaduw. We smeren ons in met zonnebrand en laten dit even intrekken. In de verte zien we enorm donkere wolken, maar zo te zien vliegen deze over. Na een kwartiertje gaan we als eerste naar Castaway Creek. Heerlijk relaxt met een grote band een rondje drijven door het park. Maar als we goed en wel geïnstalleerd zijn in de banden wordt er omgeroepen dat de waterattracties voor een nog onbepaalde tijd gaat sluiten in verband met de naderende onweersstorm. Gatsiedarrie… De hele week is het prachtig weer en dan gaan we weer een keer zwemmen, blijkt het slecht weer te worden. Eigenlijk helemaal niet bij nagedacht om even de weerberichten in de gaten te houden. Hopelijk vliegt de bui snel over en kunnen we weer het water in.

We pakken onze spullen en lopen dan naar een restaurant. Hier verzamelen zich veel mensen. We moeten behoorlijk lang wachten. Na een half uur begint het dan toch eindelijk wat te regenen. We hopen dat als deze snel voorbij is dat we dan weer in het water in mogen. Na vijf minuten regen wordt er inderdaad omgeroepen dat de waterattracties weer open gaan. Iedereen juicht en we gaan weer een plaatsje opzoeken. In de verte horen we nog steeds wat gerommel en dit blijkt dan ook genoeg om wéér alle waterattracties te sluiten! Omdat het niet regent, besluiten we om gewoon wat rond te lopen. We halen onze portemonnee op uit het kluisje en maken van deze gelegenheid gebruik om wat te gaan eten. Het is tenslotte alweer half 1. Martijn bestelt een kalkoenwrap en ik tortillachips met kaasdip. Als de laatste hap naar binnen glijdt, wordt er weer omgeroepen dat de attracties open gaan. Zouden ze dit keer wel open blijven? We gaan snel op zoek naar twee ligbedden en vinden deze ditmaal aan de rechterkant van het park. Dan lopen snel naar ons kluisje om de portemonnee op te bergen, zodat we meteen naar Crush’n’Gusher kunnen. De rij is nu nog helemaal niet lang en kunnen dan ook alle drie de banen na elkaar doen. Crush’n’Gusher is een glijbaan waarbij je met zijn tweeën in een band naar beneden gaat, maar waarbij je af en toe ook met een enorm harde stroom weer naar boven geduwd wordt. Super leuk! Je hebt drie verschillende banen. De ananasbaan, de kokosnootbaan en de bananenbaan. De kokosnootbaan vinden we het leukste, omdat je dan op het laatst twee keer snel na elkaar zo’n stroomversnelling krijgt.

Daarna lopen we een rondje door het park. Tegen de klok in. Martijn merkt op dat mijn bikinibroekje een beetje aan het verslijten is. Op de achterkant zit een behoorlijk grote plek waar het stof enorm dun wordt. Niet prettig! Wellicht vanavond toch eens gaan kijken voor een nieuwe bikini.

Shark Reef en Humunga Kowabunga laten we links liggen en komen dan uit bij Storm Slides. Drie verschillende normale glijbanen welke wel redelijk hard gaan. We vinden hem leuk, maar niet bijzonder. Dan komen we aan de andere kant van het park drie glijbanen tegen waarbij je met een band naar beneden gaat. Keelhaul Falls en Mayday Falls zijn beide met een band waarbij je in je eentje van de glijbaan afgaat en bij Gangplank Falls kun je met de hele familie in een grote band naar beneden. Van de drie vinden we Mayday Falls het leukste. Die heeft tenminste nog wat snelheid. Overigens hebben we bij deze drie glijbanen wel een redelijke rij voor ons. Bij Gangplank Falls wachten we ongeveer een kwartier en bij de andere twee moeten we ongeveer vijf tot tien minuten wachten.

Na deze glijbanen duiken we eindelijk de Typhoon Lagoon in. Om de twee minuten komt er een enorm grote golf en dat is echt zo enorm leuk! Helemaal naar het diepe zwemmen en dan met de golf mee zwemmen, zodat je weer bijna vooraan het zwembad bent. 

Na een half uurtje in het grote bad besluiten we om af te sluiten met een rondje Castaway Creek. Kijken of we nu het rondje wel helemaal uit mogen dobberen. Het is overigens de hele dag bewolkt gebleven. Heel soms met een dreigende grijze wolk, maar verder gewoon bewolkt met af en toe wat zon. Koud is het niet…

Gelukkig mogen we nu wel helemaal ronddobberen. En gaan daarna terug naar onze bedjes om wat op te drogen. Na een half uurtje luieren halen we onze spullen weer op uit het kluisje en maken dan met het fototoestel nog een rondje door het park. Om kwart voor vijf lopen we het park uit. Uitgerust zijn we zeker!

We stellen de TomTom in op Lake Buena Vista Factory Outlet. Hier rijden we elke morgen langs als we naar Disney gaan. Wellicht hebben ze hier een nieuwe bikini voor me. Ook zien we een GAP Outlet. Van vrienden van ons weten we dat vooral de GAP trui enorm heerlijk warm en lekker zit, dus we nemen een kijkje. Ik zie een hele mooie donkerpaarse trui en als ik hem pas begrijp ik wat men hiermee bedoelt. Hij zit écht lekker! Heerlijk zacht ook. Ook Martijn scoort een GAP trui, een grijze. Bij de kassa zie ik ook nog hele leuke huissokken. Ook heerlijk voor in de winter. Een beetje een omgekeerde wereld zo, truien en sokken kopen in Florida. Maar we weten dat we hier later thuis enorm dankbaar voor zijn. Bij de character shop scoren we ook nog een leuk cadeautje voor Anne. We zien helaas maar één winkel met zwemkledij, maar kunnen hier niets gevonden krijgen. En voor een outlet zijn deze bikini’s ook nog eens aan de prijs.

We rijden na een uur shoppen weer terug naar huis, frissen ons op en lezen de reacties op onze weblog. Dit vinden we overigens ontzettend leuk om te lezen. Ga vooral zo door! Dan komt weer de altijd terugkerende vraag: waar gaan we vanavond eten? We hebben eigenlijk zin om een keer weer naar TGI Fridays te gaan voor hun beroemde Jack Daniels sausje. Martijn bestelt de Ribs & Shrimps en ik de Sirloin & Shrimps. Het smaakt echt voortreffelijk. Het laatste beetje gaat maar moeilijk naar binnen, maar laten staan doen we niet. Het is gewoon te lekker om te stoppen!

Na het eten rijden we naar de giftshop tegenover TGI. Heel veel zut, maar ook bikini’s! Eigenlijk heb ik alleen een nieuwe broekje nodig. De bikini zelf is nog prima. En ik slaag! Gewoon een simpel zwart broekje, maar dat is voldoende. Voor weinig en er ging ook nog 20% korting vanaf. Ook slagen we beide voor waterschoenen. In eerste instantie met de bedoeling deze voor Dubai te gebruiken, maar later deze vakantie willen we ook naar Kellypark en wellicht dat ze daar ook goed van pas komen.

Om half 10 zijn we weer terug in ons appartement. Ik begin aan het verslag van vandaag en Martijn zoekt de foto’s uit. Morgen staat Seaworld op de planning. Deze heeft voor ons ook een nieuwe achtbaan. We zijn heel erg benieuwd! En verder natuurlijk heel veel shows morgen.

Geef een reactie