Dag 02: Epcot

Print Friendly, PDF & Email

Zondag 2 oktober: Orlando (FL)


Omdat ik nog geen tijd had gemaakt om een begin te maken aan het verslag, hoopte ik op vroeg wakker dankzij de jetlag. Maar helaas, we worden gewoon wakker van de wekker om 07.00 uur. Martijn installeert de laptops zo, dat we op beide kunnen internetten (de condo heeft maar 1 netwerk-aansluiting dus die delen we via Connectify) hebben. Erg handig. Ik maak ondertussen ons ontbijtje klaar. Voor Martijn geroosterd brood met pindakaas en voor mij een bagel met creamcheese. Dan begin ik aan het reisverslag van de eerste twee dagen. Na bijna een uur ben ik daar mee klaar. Ondertussen is Martijn ook fris gedoucht en maak ik de tas pretpark-gereed. Iets na half 10 vertrekken we richting Epcot.

DSC_1470

We mogen nog parkeren in het eerste gedeelte, al is het wel de laatste rij. De auto’s blijven maar komen, dus we verwachten een drukke dag. Als we het park inlopen, besluiten we om als eerste een Fastpass voor Testtrack te halen en dan Mission Space te doen. Uiteraard kiezen we voor de spinningversie. We mogen gelijk instappen. Wat blijft deze attractie toch intens, maar wel erg leuk.

Als we uit Mission Space komen, moeten we nog een half uurtje wachten voordat we onze Fastpass voor Testtrack mogen gebruiken. We zijn blij dat we een Fastpass hebben, want de wachttijd is inmiddels opgelopen tot 30 mins. We besluiten de singleriders rij te benutten. Daar is de wachtrij deze singleriders tóch bij elkaar komen te zitten, maar soms ook niet. Helaas voor ons zitten we in twee verschillende auto’s. Gelukkig wel na elkaar. Vooral het laatste stuk van Testtrack is geweldig. Heerlijk hard!

DSC_1540

Na Testtrack is het bijna tijd om onze Fastpass te gebruiken. We besluiten om eerst naar Soarin’ te lopen om daar ook alvast een Fastpass te gaan halen. Dit was een uitstekend plan, aangezien daar de rij inmiddels op 50 minuten wachten staat. De terugkomtijd van Soarin’ is een goed anderhalf uur later. Kunnen we mooi in de tussentijd wat foto’s maken… en eten. Want wat een lekkere geur ruiken we! We nemen beide iets van het Asian Food gedeelte en het smaakt heerlijk, al is het nog maar net 11 uur geweest. Dan lopen we weer terug naar Testtrack en doen deze attractie dus nogmaals, maar dan wel met zijn tweeën naast elkaar.

Na Testtrack lopen we naar The Sea with Nemo & Friends en Turtle Talk with Crush. Beide echt ontzettend leuke attracties. Vooral Turtle Talk is leuk gedaan. Daarna is het eindelijk tijd om naar Soarin’ te gaan. We krijgen prachtige beelden van Amerika te zien. Wat een geweldige attractie. Heel mooi gemaakt. Je krijgt écht het gevoel alsof je zweeft.

DSC_1624

We vervolgen onze weg naar Imagination. Hier doen we de attracties Journey Into Imagination with Figment en Captain EO. Deze laatste hebben we nog nooit gezien. Dit betreft namelijk de oude 3D-film met Michael Jackson. Deze heeft van 1986 tot 1994 hier in Epcot gedraaid en daarna kwam ‘Honey, I shrunk the audience”. Maar sinds 2010 draait deze oude versie, in originele staat, dus weer. Wellicht in verband met het overlijden van Michael. Je kunt echt merken dat het uit de jaren ’80 komt. Ik zal niet te veel verklappen over de film, maar op het laatst gaat Michael uiteraard ook weer even dansen. Laat hij zien waar hij goed in is! En hoe ironisch, bij de laatste beelden zwaait Michael gedag en verdwijnt hij in een ruimteschip in het niets. Daar waar hij wellicht nu ook is…

Na deze prachtige oude beelden gaan we naar het tweede gedeelte van Epcot: World Showcase. We beginnen bij Mexico. Daar maken we een boottochtje, samen met The Three Caballeros. Bij Duitsland nemen we een bratwurst, een frankfurter, een biertje en een wijntje en bij Japan nemen we wat sushi als ‘toetje’.

Inmiddels is het iets na vieren en besluiten we dat we de Showcase wat aflopen en dan weer terug naar het appartement te gaan. Blijkbaar begint de jetlag toch een beetje toe te slaan, want we beginnen behoorlijk moe te worden. Net voordat we het park uitlopen, pikken we de attractie Re-Imagined Spaceship Earth nog even mee. Deze bevindt zich in de enorme grote bol, welke centraal staat in dit park. Een vrij suffe attractie, maar wel grappig gemaakt. Ook leuk gedaan met het foto’tje welke ze op het begin maken.

DSC_1879

Daarna lopen we het park uit. We rijden weer richting ons appartement en eenmaal daar begin ik aan het verslag van vandaag en upload Martijn de afgelopen twee dagen op de weblog.

We krijgen ondertussen al wel wat honger en als eerste komt in ons op: Cracker Barrel. We hebben zin in gewoon simpel eten en aangezien dit restaurant ook vrij om de hoek ligt van ons appartement, rijden we er in twee minuten heen. We gaan voor Low Carb en Martijn bestelt de roast beef en ik de sirloin steak. Beide nemen we er worteltjes, boontjes en salade als bijgerecht erbij. Erg gezond dus en ook nog eens erg lekker.

Binnen het uur staan we weer buiten en als we weer terug in ons appartement zijn, werk ik het verslag bij en Martijn zoekt wat foto’s uit. We kijken wat TV en gaan daarna slapen.

Morgen staat Animal Kingdom op de planning.

Geef een reactie