Dag 09: Islands of Adventure & HHN

Print Friendly, PDF & Email

Zondag 9 oktober: Orlando


Wederom worden we wakker met regen. Als we naar buiten kijken zien we alleen maar hele donkere grijze wolken. Voorlopig houdt het dus niet op met regenen. Tja, wat gaan we dan doen? Oorspronkelijk staat Islands of Adventure op het programma, maar dit park heeft redelijk veel achtbanen en veel attracties buiten. Echt veel zin om weer te verregenen hebben we niet. We klikken de wekker uit en draaien ons nog een keer om. Dan maar een lekker luierdagje. Rond 10 uur worden we weer wakker. Heerlijk!

Buiten regent het nog steeds, maar het lijkt wat op te klaren. Toch maar naar het park? We zijn wel van plan om eerst even langs de Walmart te rijden voor een regenjas en een paraplu. Rond half 12 zitten we in de auto, op weg naar de Walmart. Islands of Adventure is toch 5 uur open, maar we hebben nog twee dagen entree. Als we hier geen gebruik van maken, al is het maar een paar uur, dan is het sowieso weggegooid geld. We hebben nog te veel andere dingen op de planning staan om een andere dag naar dit park te gaan.

Als we bij de Walmart aankomen, is het gestopt met regenen! Het ziet er zowaar nog uit dat het voorlopig rustig blijft. Grijze wolken maken plaats voor de witte. We halen meteen weer wat ontbijt- en drankvoorraad en gaan dan op zoek naar de paraplu’s, maar we kunnen niets gevonden krijgen. Als we navraag doen bij een medewerker, blijkt alles uitverkocht te zijn. Logisch natuurlijk. Eén dagje regen en iedereen grijpt naar de paraplu’s! De medewerker adviseert ons om ook nog even bij de Target te kijken, deze zit niet ver hier vandaan. Maar als we naar buiten lopen, regent het weer pijpenstelen. We rennen met de boodschappen naar de auto, stappen snel in en rijden dan naar de Target. Ook hier blijken de regenjassen uitverkocht, maar er zijn nog wel wat paraplu’s. Beter iets dan niets en kopen er twee.

We lopen weer terug naar de auto, zonder regen, en rijden dan naar Islands of Adventure. Maar voordat we daar zijn, belanden we in een vrij grote file. We lopen maar liefst 20 minuten vertraging op. Het is inmiddels kwart voor twee als we het parkeerterrein op rijden van Islands of Adventure, maar zien ook dat het park tot 19.00 uur open is vanavond. Dat is mooi! Twee uur langer dan gedacht. Kunnen we wellicht daarna nog naar het andere park voor de Halloween Horror Nights, mits het weer natuurlijk wat mee zit. Het is tenslotte nog steeds droog.

Onze magen beginnen weer wat te knorren en zien een Sushitentje als we over de Citywalk lopen. Daar hebben we echt zin in! Het smaakt echt overheerlijk. We weten nu al dat we vanavond als een soort van toetje Sushi to Go gaan nemen. Heerlijk thuis met een wijntje erbij.

We lopen Islands of Adventure in en lopen dan rechtstreeks naar het nieuwe gedeelte van het park: Harry Potter! We zien bij de achtbaan ‘Dragon Challenge’ (de oude Dueling Dragons – Fire and Ice) een wachttijd van 5 minuten. Mooi! We doen eerst Chinese Fireball (de oude Fire) frontseat uiteraard. Daarna Hungarian Horntail (de oude Ice). Ook weer voorin. Als we mogen instappen zien we dat het buiten ineens weer ontzettend regent. Ohjee! Net nu we onze jassen in een kluisje hebben gestopt. We zullen er toch doorheen moeten. Met regen in een achtbaan is echt niet fijn. De regen prikt vooral in je gezicht. Wel heel toepasselijk natuurlijk, met regen in de Ice-achtbaan.

Na deze achtbaan gaan we naar de attractie waarvoor we eigenlijk hier zijn: Harry Potter and the Forbidden Journey. Een wachttijd van 20 minuten. De attractie heeft ook een singleriders maar ook de wachtrij schijnt enorm mooi te zijn. En inderdaad, de wachtrij is echt prachtig! Schilderijen die tot leven komen en projecties van Harry en zijn vrienden, waardoor het net lijkt alsof ze daar ook zijn. We nemen plaats in een karretje (wat vast zit aan een soort bewegende arm, al zie je dat niet bij het instappen) en beleven dan de rit. Wat een ervaring! Onbeschrijflijk! Moeilijk uit te leggen wat het nu is, maar het is een simulatorcombinatie van IMAX-projectie en gewoon door een set. We doen hem dan ook meteen nogmaals, maar dan wel via de singleriders. Er staan zeven singleriders voor ons en als ik aan de beurt ben, wijst de medewerker ook aan dat Martijn met me mee mag. Uh?! Wij vinden het best. We zitten dus gewoon bij elkaar in een karretje, zonder al te lang te wachten. Daarna doen we hem dus nóg een keer, via de singleriders. Ook dit keer mogen we met zijn twee’tjes instappen. Grappig!

Na Harry Potter lopen we nog wat door het gebied. Super mooi gemaakt. En dan begint het wederom wat te regenen. Wederom erg toepasselijk. We lopen tenslotte door Engeland nu. Dan lopen we naar Pteranodon Flyers. De enige achtbaan welke we nog nooit gedaan hebben. De overige twee keer dat we hier waren, was de wachtrij altijd te lang. We hebben de tijd nog nooit onder de 90 minuten gezien. Nu zien we de wachttijd staan op 30 minuten. Dat moet te doen zijn. Maar als we door de ingang willen lopen, worden we tegen gehouden door een medewerker. Hij vraagt of wij wellicht een kind bij ons hebben. Nee. Dan mogen we niet doorlopen, want de attractie is alleen bedoelt voor kinderen en mogen dan één volwassenen meenemen. We kijken nog even rond of er toevallig ‘excuuskindjes’ rondlopen, maar helaas. Elke ouder wil zelf met hun eigen kind in de attractie. Jammer.

We besluiten maar om richting Spiderman te lopen. Dit was voor ons altijd de nummer 1 attractie in dit park, maar nu we Harry Potter hebben meegemaakt… eindigt hij op een goede tweede plek. Wachttijd is 5 minuten. Lijkt ons geen probleem. Ook deze attractie doen we nogmaals.

En dan is het kwart voor zes. We besluiten het park te verlaten en te gaan eten bij Bubba Gump. Over een kwartier is tenslotte mijn verjaardag begonnen. Althans, in de Nederlandse tijdzone. En aangezien ik in Nederland geboren ben, geldt die tijd natuurlijk. Morgen geldt die tijd natuurlijk niet ?

Eenmaal bij Bubba Gump moeten we een tien minuten wachten voordat we een tafeltje toegewezen krijgen. We bestellen beide een cocktail waarvan we de glazen mee naar huis mogen nemen. Leuk! Ik bestel de Lt. Dan’s Drunken Shrimp en Martijn de Bourbon Street Mahi Mahi. Het smaakt heerlijk, om het bordje erbij af te likken!

Binnen het uur staan we weer buiten. We lopen snel naar de Studios en belanden daar in een rij voor een security check. Daarna lopen we snel naar de scarezone 7. Nu het nog niet zo donker is, zijn de zeven Verleiders nog goed te fotograferen. Daarna lopen we snel door naar de laatste twee Horrordoolhoven. Eerst doen we The Forsaken. Een wachttijd van 5 minuten wordt er aangegeven. Uiteindelijk worden dit er 10. Erg mooi gemaakt. Het speelt zich af op een schip met veel ondode crewleden. Vooral de groene ogen zijn best eng.

Daarna lopen we naar het Horrorhuis er tegenover: The in Between. Stond er net nog 5 minuten wachten, staat er nu 30. En dat klopt wel. Na een half uur mogen we naar binnen. We krijgen een 3D brilletje mee. Een enorm leuk horrorhuis! Niet eng, maar wel erg raar met die 3D-effecten en neonverlichtingen. Met deze laatste Horrorhuis hebben we ze alle 8 gehad. Zeker de moeite waard om een horroravond mee te maken.

We lopen nog een rondje en verlaten dan om 9 uur het park. Eerst nog wat sushi halen voor thuis en zitten dan een goed uurtje later met de sushi op de bank, samen met een wijntje. Heerlijk! Uiteindelijk zijn we de dag toch nog redelijk droog doorgekomen dus. In de ochtend heeft het vooral veel geregend, maar toen we eenmaal in het park waren in de middag, ging het wel. Zo af en toe een buitje. Daarna tik ik het verslag van vandaag en gaan dan slapen. Morgen wellicht weer een vermoeide dag. Vroeg op, want we moeten ons om 9 uur melden bij Disney voor een tour achter de schermen en ’s avonds gaan we naar het Horrorfeestje van Mickey!

Geef een reactie