Dag 03: Disney’s Animal Kingdom & Downtown Disney

Print Friendly, PDF & Email

Maandag 3 oktober: Orlando (FL)


In the jungle, the mighty jungle, the lion sleeps tonight… Vandaag staan de dieren centraal. Eigenlijk een dagje te vroeg, aangezien het morgen pas dierendag is natuurlijk, maar we nemen het niet zo nauw met de dagen op vakantie. Na de gebruikelijke ochtendrituelen zitten we om half 9 in de auto richting Animal Kingdom. Als we daar aankomen hebben we al een plan van aanpak. Eerst naar Expedition Everest voor Fastpassen en daarna meteen door naar Kilimanjaro Safaris. Dat zijn volgens ons de attracties met de meeste kans op lange wachttijden.

DSC_1932

Als we aankomen bij Expedition Everest staat er op het bordje dat het maar tien minuten wachten is. Ach, dan gaan we er toch gewoon meteen in en dan door naar de safari! Maar het blijken geen tien minuten te zijn, het zijn er maar twee! Eigenlijk een beetje jammer, aangezien de wachtrij echt enorm mooi is. Het lijkt wel een museum. Ondanks dat het een Vekoma is (vaste lezers weten dat wij niet zo’n fan zijn van Vekoma), vind ik hem geweldig! Niet zo’n rammelbak en de thematisering erom heen helpt natuurlijk ook. We doen hem dan uiteraard gewoon nog een keer.

Naast deze berg ligt Kali River Rapids. Deze hebben wij nog nooit gedaan. Wat een schande! De eerste keer dat we hier waren (in 2004) stond de rivier leeg. Waren ze bezig met onderhoud en de laatste keer dat we hier waren (in 2007) was de wachtrij zo enorm lang (zo’n anderhalf uur wachttijd), dat we destijds besloten hebben om hem maar over te slaan. Nu zien we dat de wachttijd hier ook maar tien minuten is. Maar ook hier zijn het geen tien minuten. We mogen meteen instappen. Op een bordje staat dat je zeker nat wordt en dat je wellicht ook doorweekt wordt. We zijn benieuwd. Het is tenslotte Disney en geen Universal. Dáár wordt je pas doorweekt!

DSC_2029

Maar ik met mijn grote mond. Twee van de twaalf personen in ons bootje zijn doorweekt. Een onbekende man voor ons… en ik! Zelfs mijn ondergoed is gewoon doorweekt. Gelukkig is het enorm lekker weer, maar het loopt voor geen meter. Ik besluit dan ook om mezelf even op te frissen bij de toiletten en wring daar mijn kleding wat uit. Dat helpt enigszins. We lopen verder en komen dan uit bij de Safari. Twintig minuten wachttijd. Dat valt ons enorm mee. Zou het dan niet zo druk zijn in het park? Maar ook deze twintig minuten zijn ruim genomen. Binnen het kwartier zitten we al in een Jeep, vooraan. We zitten blijkbaar bij een vrij nieuwe chauffeur, aangezien naast hem een medewerker van Disney zit welke aantekeningen maakt over zijn functioneren. Voor ons is hij geslaagd, hij doet het erg leuk. We zien vrij veel dieren, al blijft het moeilijk fotograferen in een vrij hobbelige Jeep.

DSC_2131

Na de safari horen we een apart geluid. Knor knor… Wat zou dat zijn? Het zijn onze magen! Op het plattegrondje zien we een pizzeria en BBQ. We besluiten om bij beide even te gaan kijken, want in alle twee hebben we eigenlijk wel trek. De pizzeria ziet er in ieder geval goed uit. Dan lopen we verder naar de BBQ, maar daar staat niet echt iets op het menu waar we zin in hebben. We lopen dus maar weer terug naar de pizzeria. Martijn neemt er een met salami en ik de vegetarische. Bij beide zit er ook een schaaltje met sla bij en we nemen als extra een mandje Breadsticks erbij. Het smaakt ons prima.

DSC_2180

Na het eten lopen we naar het Dino-gebied en gaan in de attractie Dinosaur. Echt een geweldige attractie. De kar schud enorm en er wordt hard gebruld door de dinosaurussen, maar we vinden het geweldig. Omdat ook hier de wachttijd niet langer is dan vijf minuten, gaan we gewoon nog een keer! Na Dinosaur lopen we verder door het Dino-gedeelte en gaan dan in de rij staan voor Primeval Whirl. Nog een attractie welke we nog nooit gedaan hebben! Het betreft een achtbaan van het type Wilde Muis. Dit soort attracties scoren enorm laag bij ons, omdat ze eigenlijk altijd vrij lomp zijn en daardoor niet prettig en pijnlijk. De wachttijd blijkt ook nog eens iets meer dan dertig minuten te zijn. We lijken wel gek, maar ja… het is een achtbaan, dus moet van ons achtbanenlijstje afgevinkt kunnen worden. Gelukkig blijkt de lompigheid mee te vallen. Ik vind hem zowaar nog leuk ook. Het is inmiddels tien voor twee. Aangezien om twee uur Nemo, de musical begint, gaan we die richting op. We kunnen meteen plaats nemen, maar het is al behoorlijk druk. We moeten helemaal achterin zitten. Eigenlijk hebben we daar niet zo’n zin in. Wil graag wat foto’s kunnen maken en dat gaat hem niet worden van zo ver weg. We besluiten om weer naar buiten te gaan en de volgende show mee te pakken en dan wel al vroeg in de rij te gaan staan. De volgende show is tenslotte alweer om 15.15 uur, dus kunnen we makkelijk nog iets anders gaan doen.

Maar we weten eigenlijk niet precies wát we kunnen gaan doen in de tussentijd qua attracties. Het is erg warm, dus echt iets ondernemen hebben we niet zo heel veel zin meer in. Martijn neemt een ijsje (nou ja, ijsje – zeg maar gerust een IJS) en we gaan zitten op een bankje in de schaduw. Ik doe zelfs even een powernapje. Heerlijk! Om kwart voor drie lopen we alweer richting Nemo en zien dan al een vrij grote rij staan. Als we ook plaatsnemen in de rij, mogen we alweer naar binnen. We hebben nu keuze genoeg om een mooi plaatsje te vinden. De musical zelf is echt prachtig. Goed gezongen en wat een kleuren ook!

DSC_2241

Na de musical lopen we weer naar Expedition Everest. Op het bordje met de wachttijd staat nu twintig minuten aangeven, maar als we aan willen sluiten in de rij, krijgen we van een medewerker twee Fastpassen in onze handen gedrukt. Deze heeft een andere meneer net voor ons aan hem gegeven. Geen idee waarom hij ze teruggaf, maar wij zijn er blij mee. Binnen twee minuten zitten we in de achtbaan.

Daarna hebben we nog maar één gedeelte op ons programma staan: Camp Minnie-Mickey. Daar gaan we naar de show van The Lion King. Ook deze show blijft prachtig. Vooral één persoon schiet eruit voor ons: het hoofd van de groep. Wat een enorm mooie donkere lage stem! Na de show is het alweer vijf uur. Het park blijft open tot zes vandaag, maar we besluiten om richting Downtown Disney te gaan. We hebben nog het één-en-ander op ons boodschappenlijstje staan.

DSC_2361

Na een kwartier rijden we het parkeerterrein van Downtown Disney op. We bekijken eerst waar we kunnen gaan eten, aangezien wederom onze magen beginnen te knorren. We komen uit bij Raglan Road, een Ierse restaurant. Martijn bestelt Paddys Pork en ik de risotto. Binnen een minuut of vijf staat het al voor ons op tafel! Dat is wel erg snel. Ik heb nog geeneens een glas wijn kunnen uitzoeken! Maar ook die staat vrij snel op tafel. Martijn heeft overigens voor een donkere Guinness gekozen. Het smaakt erg lekker en ondanks dat we vrij vol zitten, nemen we toch nog een toetje na. Dat wil zeggen, eentje om te delen. We nemen de bread and butter pudding. Brood wat smaakt als cake met een vanille en butterscotch sausje.

Als we gegeten hebben, lopen we verder naar het winkelgedeelte van Downtown. We kopen voor onszelf een laptopsleeve en verder nog wat cadeautjes voor Anne, de kleine van vrienden van ons. Ze is pas één jaar geworden en ze heeft nog wat cadeautjes van ons tegoed. Na een goed anderhalf uur slenteren over Marketplace lopen we weer terug naar de auto. We voelen de voetjes erg goed.

Morgen staat er iets speciaals op de planning. Morgen gaan we namelijk vliegen boven Disney! En daarna heerlijk zwemmen in Aquatica. Een vrij nieuw zwemparadijs waar we ook nog nooit geweest zijn. We zijn erg benieuwd.

Geef een reactie