Dag 06: Universal Studios & HHN

Print Friendly, PDF & Email

Donderdag 6 oktober: Orlando


Boe! Schrok je? Nee? Dat is mooi, dan kun je gewoon verder lezen. Vanavond gaan we namelijk griezelen in Universal! Maar eerst gaan we naar de Studios, gewoon met daglicht. Niets griezeligs aan…

We gaan een keer ontbijten buiten de deur. De IHOP (International House of Pancakes) ligt mooi op de route en we bestellen beide een pancake combo. Martijn kiest voor de aardbei en banaan en ik ga voor appel met kaneel. Ook liggen er op ons bord nog twee gebakken eitjes, bacon en wat hash brown (versnipperde gebakken aardappelen). Het smaakt ons erg goed.

Kwart over negen rijden we het terrein van Universal op. We mogen de auto parkeren bij Cat in the Hat en lopen dan met een hele rits mensen naar de ingang van Universal. Bij de splitsing Islands of Adventure en de Studios zien we gelukkig dat de meeste linksaf slaan naar IoA. In het park zelf gaan we het eens anders doen dan anders. Normaal gesproken lopen we rechtdoor en lopen we het rondje met de klok mee. Dit keer gaan we hem eens andersom lopen. Dit betekent dat we de nieuwste achtbaan in dit park als laatste zullen gaan doen. We verwachten namelijk dat iedereen nu op het begin van de dag naar deze achtbaan rent.

We komen als eerste uit bij Terminator 2 – 3D, maar deze show zal pas een uur later beginnen. Dan lopen we verder en komen uit bij E.T. Adventure. Een prachtige attractie wat een beetje vergelijkbaar is met de Droomvlucht in de Efteling. Je vliegt met een fietsje over de wereld en komt dan terecht op de prachtige planeet waar E.T. leeft.

Inmiddels zijn we beland in het kindergedeelte van de studios. In dit gedeelte hebben ze ook een achtbaantje welke we uiteraard niet overslaan: Woody Woodpecker’s Nuthouse Coaster. De eerste achtbaan van de dag is een feit!

Naast kidzone ligt de voor ons nieuwe attractie The Simpsons Ride. Een simulator. In het verleden was hier de Back in the Future simulator. Maar deze Simpsons Ride is een ontzettend goede vervanging. Wat een geweldige attractie! We vinden hem zo leuk, dat we hem gewoon nogmaals doen. Het is tenslotte toch niet druk. Tot nu toe hebben we nergens langer dan 5 minuten hoeven te wachten.

Onderweg komen we allemaal griezelige dingen tegen. Zo met daglicht nog totaal niet griezelig, maar we vermoeden dat als het eenmaal donker is, alles heel eng tot leven komt.

Dan komen we uit bij Men in Black, Alien Attack. De bedoeling bij deze attractie is dat je met je laserpistool zoveel mogelijk aliens doodschiet. Hiervoor krijg je dan punten en wie de meeste punten heeft, heeft gewonnen. De rij is niet zo lang, maar de voorshow die je krijgt te zien, maakt het dat je pas na een kwartier in een karretje zit. De attractie heeft ook een Single Riders line, dus doen we hem voor de tweede maal, maar dan apart van elkaar. Hierdoor sla je de voorshow over. Als we bij het instapstationnetje zijn, vraagt een medewerker met hoeveel we zijn. Ehm, Single Rider? Eén dus? Maar ik zeg twee en we komen gewoon naast elkaar te zitten! Dat gaan we nog eens proberen. En ja hoor, ook deze tweede keer komen we gewoon naast elkaar te zitten. Overigens, heb ik twee van de drie keer gewonnen. Uiteraard! In de attractie zit namelijk een bonus verstopt en als je die eenmaal weet, is het natuurlijk gemakkelijk om te winnen.

Jaws moeten we noodgedwongen overslaan. We zien op het bordje een wachttijd van 20 minuten, maar als we in de rij willen gaan staan, gebaart een medewerker dat er een storing is. Wellicht doen we hem dan later op de dag een keer. Daarnaast ligt Disaster. Hier leggen ze uit hoe special effects werken en maak je een aardbeving mee. Als we met zijn alle wachten in een ruimte, worden er een paar vrijwilligers aangewezen die mee moeten helpen met de special effects. Als laatste wordt Martijn eruit gepikt! Gatsiedarrie, mag hij voor heel veel mensen op de voorgrond staan. Hijzelf heeft hier minder moeite mee. In de ruimte erna mag Martijn voor een groen scherm plaatsnemen en moet hij met zijn armen bewegen. Ook de andere vrijwilligers krijgen wat opdrachten.

In de ruimte erna mogen we plaatsnemen in een grote metro. Als we het hoekje om zijn, gebeurd het: aardbeving! Water, vuur, muren die instorten, auto’s die op ons afkomen… Help! Gelukkig, het is allemaal niet echt. We rijden weer terug naar het begin en ondertussen zien we op het tv-scherm hoe de special effects eruit zien met de vrijwilligers na montage. Uiteraard zien we Martijn ook eventjes in beeld. Nu als monster! Erg grappig gedaan.

Tijd voor een pauze! We nemen een cappuccino bij Starbucks. Onze eerste deze vakantie. Na een half uurtje van rust lopen we naar The Mummy, een achtbaan in het donker. We wachten een kwartier en mogen dan instappen. Leuke baan! We doen hem dan uiteraard nog een keer. Dit keer weer via de Single Riders. Kijken of het hier net zo werkt als bij Men in Black, maar helaas. We moeten beide in een ander karretje stappen. Geeft niets, aangezien de rit zelf natuurlijk nog steeds erg leuk is.

Dan naderen we Hollywood Rip Ride Rockit, maar eerst gaan we nog naar Twister. Ik vind dit een geweldige film. In deze attractie laten ze zien hoe het is om een tornado mee te maken. Vooral erg veel wind! We proberen wat foto’s te maken, maar dit lukt niet helemaal. We doen de attractie gewoon nóg een keer en op zich is er een foto vrij aardig gelukt, vinden jullie niet?

En dan is het eindelijk tijd voor de nieuwste achtbaan in dit park: Hollywood RRR. Hij ziet er erg imposant uit. Steil omhoog en dan vrijwel recht naar beneden, door een net-niet looping, naar de andere kant. We moeten twintig minuten wachten en stappen dan in. Op rij 4. We mogen zelfs ieder een eigen liedje kiezen welke je hoort tijdens de rit. Dan gaan we omhoog. Oeh, dit voelt niet prettig. En dan omlaag, bochtje hier, bochtje daar. Gatverdarrie, wat schudt het karretje. Echt niet prettig. Net nieuw en nu al niet soepel. We vinden hem beide eigenlijk niet zo leuk. En toch… toch stappen we nog een keer in via de Single Riders. Waarom eigenlijk? Uiteindelijk moeten we via die Single Riders ook twintig minuten wachten. We snappen werkelijk waar niet waarom we dit dan nog een keer doen. Ook de tweede keer was de rit namelijk niet aangenaam, alhoewel Martijn (die dit keer op rij 5 zat en ik op rij 3) vindt dat hij daar minder schudt. Nee, Hollywood RRR is voor ons geen leuke toevoeging.

Op een paar attracties en shows na, is het rondje compleet. Het is nog maar kwart over drie en om vijf uur is het park gesloten. Dat wil zeggen, niet voor ons. Omdat wij ook tickets voor Halloween Horror Nights hebben, moeten we om vijf uur verzamelen bij Finnegan Restaurant en worden we daar na half 7 weer vrijgelaten voor Horror Night. We besluiten om het rondje nogmaals te lopen, om wat foto’s te kunnen maken en wellicht pakken we nog wat attracties mee. Uiteindelijk lopen we het rondje maar half en doen we als laatste Terminator 2 – 3D. Een geweldige show om mee af te sluiten.

We lopen naar Finnegans en krijgen daar een armbandje om onze pols. Omdat we nog zo’n anderhalf uur moeten wachten, besluiten we om bij Finnegans te gaan eten. Het is behoorlijk druk en de wachttijd is zo’n half uur tot drie kwartier. We krijgen een apparaatje mee welke gaat trillen en de lampjes gaan branden als we aan de beurt zijn. De tijd gaat vrij snel en na drie kwartier zitten we aan een tafeltje. Martijn bestelt een mixed-grill en ik de sirloin steak. Binnen tien minuten staat het al voor onze neus. Gelukkig maar, want we zien dat iedereen weer ‘vrijgelaten’ wordt in het park. We nuttigen snel ons eten (welke overigens erg lekker smaakt) en lopen dan kwart over zes naar het eerste griezelige loopdoolhof. Op het plattegrondje zien we dat er acht van deze loopdoolhoven zijn en verder zijn er ook nog wat scarezones.

Als eerste doen we The Thing, geïnspireerd door de nog te verschijnen film met de naam “The Thing”. We wachten 10 minuten en dan mogen we naar binnen. Gatsiedarrie wat een vieze bedoeling allemaal. Veel bloed uiteraard.

Het tweede huis is Winter’s Night, midden in de winter (dus koud!) komen de overledenen uit hun graf. Erg mooi gemaakt. Het derde huis is Nightingales Blood Prey; de loopgraven van de eerste wereld oorlog. Deze vinden we zelf echt enorm mooi! De sfeer is echt verschrikkelijk eng. Uiteraard zitten er de nodige schrikmomenten in. Mijn hart bonkt in mijn keel.

Hier vierde huis is H.R. Bloodengutz presents Holidays of Horror. Je ziet wat de naam doet vermoeden, veel horror gebaseerd op feestdagen. Zo komt 4th of July voorbij, maar ook een kerstman zonder hoofd! Wederom erg mooi gemaakt. Dan het vijfde huis. Deze bevindt zich helemaal achterin het park. We moeten nu een stuk langer wachten. Na dertig minuten wachten mogen we in Saws n’ Steam. Wederom mooi gemaakt. Het klinkt wellicht wat eentonig, maar het is wel zo. Stuk voor stuk zijn de spookhuizen prachtig! Hoe ze het ook verzonnen krijgen…

Naast Saws n’ Steam doen we het vijfde huis: Nevermore, The Madness of Poe. We beginnen onze voeten te voelen en hier moeten we maar liefst bijna een uur wachten! We besluiten dan ook dat dit ons laatste huis wordt voor vanavond. We hebben tenslotte een meerdagenkaart, dus komen gewoon een keer terug. Deze laatste is overigens ook weer erg mooi. Je stapt in de gedachten van schrijver Edgar Allen Poe, waarbij je elke keer als je een bladzijde omslaat, je steeds gekker wordt.

Inmiddels is het half 10 en lopen we richting de uitgang. Ondertussen lopen we ook nog door verschillende scarezones. Toch raar hoe iets toch ontzettend kan veranderen zonder daglicht, met lampen erop en enge muziek op de achtergrond. Wat een sfeer!

Eenmaal terug in het appartement internetten we nog wat, maar aan het verslag begin ik niet meer. We zijn moe, maar voldaan. De voeten doen pijn. Tijd om naar bed te gaan!

Geef een reactie