Dag 08: San Antonio

Print Friendly, PDF & Email

Donderdag 2 juni: San Antonio (TX)


De dag begint met wakker worden van een trillende telefoon. Iemand probeert ons te bellen. Het is half 7 voor ons (dus in Nederland half 2 in de middag), maar dat weet de andere kant van de lijn natuurlijk niet. We negeren de telefoon en proberen de ogen weer te sluiten. Maar helaas… we vallen niet meer in slaap. Dan maar weer wat reacties op onze blog en op onze facebook pagina lezen. Erg leuk om elke ochtend mee wakker te worden.

Daarna springen we beide onder een verfrissende douche en nog voor half 9 zitten we beneden aan het ontbijt. Plan voor vandaag: rustig aan doen. Tien jaar geleden hebben we eigenlijk al de belangrijkste hoogtepunten gezien van deze stad, maar we willen hem toch niet overslaan. Oorspronkelijk staat er een bezoekje aan de San Antonio Botanical Garden gepland, maar door het warme weer zien we het eigenlijk niet zitten om door de tuin te lopen. We besluiten om toch nog even de oogjes dicht te doen.

Pas om kwart over 11 gaan we op pad. Als eerste staat de Back Unturned Brewing op de planning. Jaja, ook vandaag zal er gedronken worden. En maar ontkennen dat we alcoholisten zijn. Eigenlijk is ons doelstelling om niet voor 12 uur te drinken, maar vandaag maken we een uitzondering. Al zijn we pas om 11.50 uur bij de brouwerij. Close enough!

 

We zijn niet de eerste die binnen zijn (maar wel de tweede ?). We bekijken wat voor biertjes ze op tap hebben en we beginnen met een Hefeweizen. Daar is het nu wel weer voor en het drinkt erg goed door.

Nog maar een biertje dan? We besluiten om nu een kleiner formaat te drinken, aangezien we beide een biertje op het oog hebben wat rond de 8% zit. Martijn gaat voor de Coconut Chocolate Porter en ik de Nightmare Before (met pumpkin). En ook deze zijn absoluut goedgekeurd.

Eigenlijk wel een leuk idee om een soort van brouwerijtour te gaan lopen vandaag, maar de andere brouwerijen welke ik op mijn lijstje heb staan, zijn nog niet geopend. Wellicht dan eerst via de Riverwalk naar een opstapplaats van de Go Rio bootjes lopen. Want ook een boottochtje staat op mijn to-do lijstje. Back Unturned Brewing zit alleen wel helemaal in het noorden van de Riverwalk en moeten dus een goed tijdje lopen voordat we bij het bekende deel van de Riverwalk zijn.

Onderweg merk ik dat ik moet plassen, maar omdat we nog niet in het ‘commerciële stuk’ zijn, is er uiteraard nergens een toilet te bekennen. Bij de tweede keer dat we even naar boven lopen om de Riverwalk te verlaten, zie ik een Sheraton Hotel en daar mag ik gelukkig gebruik maken van het toilet. Zo, dát lucht op! Snel weer terug naar de Riverwalk.

Dan komen we uit bij het drukke gedeelte. Het kijkt erg gezellig. Een soort Oude Gracht in Utrecht idee, maar dan iets sfeervoller.

Inmiddels hebben we toch weer wat dorst gekregen en zien we op google maps dat er een ‘beer garten’ in de buurt zit. Het is even zoeken, maar uiteindelijk zijn we er. Het zit iets wat verscholen, maar daardoor voelt het wel intiem en knus. We bestellen beide een Altstadt Hefeweisen en daarbij wat Curry Wurst en Krautwurst balls om te delen.

Na een uurtje zijn we weer helemaal bijgetankt en lopen we naar de opstapplaats voor de Go Rio Narrated Cruise. We kopen een kaartje á 13,50 dollar per persoon en mogen dan plaatsnemen. We zijn ongeveer met 20 personen. De tocht duurt ongeveer een half uurtje en onderweg geeft de kapitein uitleg van de verschillende gebouwen waar we langsvaren. Onze gids is erg grappig. Hij vertelt vooral veel flauwe grappen.

  

Na de boottocht is het kwart voor 4. Nog nét te vroeg voor de Happy Hour in de Tower of the Americas. Die begint namelijk pas om half 5. Op mijn blaadje staan ook nog drie andere brouwerijen waar we langs kunnen gaan, maar die liggen allemaal niet in de buurt van de Riverwalk. Wel op loopafstand, maar niet met dit warme weer. We lopen daarom naar de Shops at Riverside. Deze zijn namelijk binnen en dat betekent airconditioner. Wat een zaligheid. Bij Starbucks halen we een heerlijk verfrissend drankje (zonder alcohol, jaja… dat lusten we ook ?) en dan is het bijna half 5.

Tijd om naar de toren van San Antonio te lopen. Helaas moeten we daarvoor weer naar buiten. Het is ongeveer een kwartier lopen en als we er zijn, hoeven we niet bij de gewone kaartverkoop naar binnen, maar mogen we met de lift mee naar boven aan de andere kant, om naar de bar te gaan.

Zo betaal je dus geen entree voor de toren, maar mag je tóch naar boven! Niet dat je dan op de observation gedeelte kunt komen, maar het uitzicht verandert niet vanaf één verdieping lager. Je kunt ook lunchen hierboven, maar dat is dan nóg één verdieping lager. Dat gedeelte draait rond, zodat je vanaf je tafeltje steeds een ander uitzicht hebt.

Wij besluiten om alleen naar de bar te gaan. We kiezen een leuk tafeltje uit en beginnen – uiteraard – met een biertje. Daarna bestellen we nog een cocktail. Martijn neemt de Mango Mojito en ik ga voor de Moscato Sangria. We besluiten om er toch ook nog wat hapjes bij te nemen.

Ons plan is eigenlijk om wat te gaan eten aan de Riverwalk, maar dat willen we het liefst doen als het wat donkerder is. Met daglicht hebben we natuurlijk net gezien, maar met sfeervolle lampjes enzo lijkt het ons nóg mooier. Maar omdat het redelijk laat pas donker wordt, nemen we nu dus alvast wat hapjes om dat te overbruggen. We nemen de gefrituurde gevulde eitjes en sla wraps met kip.

Iets na half 7 nemen we de lift weer naar beneden. We lopen weer door de hitte terug naar het hotel. Omdat we ‘moeten’ wachten totdat het donker is, doet Martijn ondertussen een wasje (Guest Laundry op de derde verdieping, dat is dus maar één verdieping lager. Handig!) en begin ik alvast aan ons reisverslag.

Na een half uurtje wassen en een half uurtje drogen is onze vuile was weer schoon. Inmiddels begint het buiten te schemeren en nadat Martijn de foto’s uitgezocht heeft, lopen we weer richting de Riverwalk. Omdat we de kleding van vandaag ook in de was hebben gedaan, hebben we onze spijkerbroek maar aangetrokken. Dat is binnen een goed idee, maar buiten is een ander verhaal. Maar het is te doen. We besluiten om te kijken of we wellicht via de parkeergarage van de Shops at Riverwalk kunnen lopen, dat scheelt ons namelijk wat stappen en dan kun je binnen in de airco lopen. Maar het is wat lastiger als gedacht. Uiteindelijk komen we bij de shops uit, maar alles is gesloten! Hierdoor zijn ook veel deuren richting de Riverwalk op slot. Ja, en nu? Hoe komen we nu buiten? We zijn niet de enige die zich dat afvraagt, want ondertussen lopen we met een man of 12 naar een open deur te zoeken. Uiteindelijk vinden we er eentje. Fijn!

We staan bij Margaritaville en eigenlijk hebben we daar wel zin in. Het is niet op het ‘echte’ stuk Riverwalk, maar als we daar nu eerst naar toe lopen om te kijken waar we willen eten, hebben we het idee dat het zo laat wordt. Met een volle maag gaan slapen is ook niet heel prettig.

We nemen plaats op de patio en bestellen ieder een cocktail en een appetizer trio (met kip tenders, kiploempia’s en nacho’s met spinazie-artisjokken dip).

Het smaakt ons prima. Als we ons eten op hebben, zien we dat de patio gesloten is en dat het restaurant ook niet lang meer open is. Jeetje, nu al joh? Het is nog maar kwart over 10. Dan lopen we naar het bekendste stukje Riverwalk, maar ook daar is niet heel veel te doen eigenlijk. Het Hardrock Café en Rainforest Café zijn nog wel open, maar Bubba Gump bijvoorbeeld niet. Zou dit het gevolg van de Corona Pandemie zijn? Te weinig personeel overal? We kunnen ons niet herinneren dat het tien jaar geleden ook al zo vroeg allemaal dicht was.

 

Dan lopen we weer via de trap naar boven en lopen we gewoon via de straat naar ons hotel terug. We komen ook nog langs The Alamo. Daar zijn we tien jaar geleden dus al geweest en we herinneren ons inderdaad die vele ‘foute commerciële zut’, zoals Ripley’s, Tomb Raider 3D, Mirror Maze en Guinness Records. Niet ons ding. Maar ook hier is alles dicht.

 

Uiteindelijk zijn we om iets over 11 terug op de kamer. Morgen een lange rijdag met een stop in de natuur. Maar of we veel gaan wandelen is nog maar de vraag. Waarschijnlijk is in de auto blijven met de airco aan ons veel beter gezind.

Weertype: hot hot hot

Geef een reactie