Dag 00: De dag voor vertrek

Print Friendly, PDF & Email

Woensdag 25 mei: Den Bosch – Schiphol


We staan vandaag eigenlijk hetzelfde op als alle andere dagen: om 7.40 uur de radiowekker en niet veel later proberen we de intro’s mee te raden bij de introrally op NPO Radio 2. Als niet veel later Martijn bij de Aldi wat croissantjes gehaald heeft en ik het bed afgehaald heb en in de wasmachine heb gestopt, kunnen we rustig genieten van ons ontbijt. Alhoewel rustig, er staat eigenlijk nog stiekem best wat op de planning om te doen vandaag.

De koffers hebben we gisteren al redelijk goed ingepakt, maar uiteraard moeten daar nog de laatste spullen ingestopt worden. Dan is het alweer tijd voor onze eerste hobbel vandaag: een antigeentest. Gisteren hebben we een zelftest gedaan en die was voor ons beide gelukkig negatief. Dan zal deze antigeentest toch ook wel goed gaan? Het blijft toch een klein stresspuntje.

We parkeren om half 12 de auto bij de Arena in het centrum en lopen dan naar spoedtest.nl op de Orthenstraat. We zijn een goed tien minuten te vroeg en besluiten om dan maar naar een paar deuren verder te gaan: 2 Many Beers. We zien behoorlijk wat onbekende biertjes. Na de vakantie hier maar eens goed gaan shoppen. Dan is het bijna kwart voor 12, tijd om naar spoedtest te gaan. We lopen naar binnen en ze scant onze papieren. Martijn wordt als eerste getest. Staafje in de mond en dan in de neus… nies nies nies… Daarna mag ik, maar het valt me enorm mee. Ik krijg gelukkig geen niesbui, maar het kriebelt wel behoorlijk in de neus. Voor mij was het overigens de eerste keer dat ik getest ben. Ik heb wel ooit zelf een zelftest gedaan, maar dat is toch echt anders. Dan gaat het stokje toch echt niet zo diep ?

Na de test lopen we nog naar de Hema en Kruidvat om wat laatste spullen te kopen en als we nét thuis zijn, krijgen we de uitslag via de mail. Ofja, je moet eerst nog verifiëren dat jij echt bent wie je bent en dan krijg je nog een mail met de echte uitslag. Beide negatief. Top! We maken meteen een certificaat aan bij de Coronacheck.nl en deze uploaden we bij United, samen met onze vaccinatiebewijzen. Verder vullen we nog wat gegevens in en zijn dan ingecheckt. Wederom top! Hopelijk scheelt dit morgenochtend bij het afgeven van de koffers. Stiekem ben ik daar meer zenuwachtiger van dan het hele testgebeuren.

De allerlaatste spullen worden ingepakt in de koffer en dan is het tijd om onze poezenkindjes weg te brengen naar het pension. En dat op hun verjaardag nog wel! Onze Tibbe wordt vandaag 17 en Lizzie 7 jaar. Ofwel, Tibbe is vandaag 84 jaar geworden en Lizzie 44. We rijden naar Velddriel en Miranda heeft ook aan onze jarige jobjes gedacht. Op hun onderkomen voor drie weken staat gewoon ‘gefeliciteerd’. Leuk!

“En wie jarig is, trakteert” roept Miranda en ze pakt wat snoepjes voor alle katten in het verblijf. Tibbe en Lizzie zitten eerst nog even in een dicht hokje om te acclimatiseren, maar nadat ze ‘de kat uit de boom’ hebben gekeken, mogen ze uiteraard ook los in het gehele verblijf. We kletsen nog wat met ‘tante Miranda’ en na ruim een kwartier zijn we weer onderweg naar huis.

Toch raar als we weer thuis zijn… geen katjes die ons verwelkomen. Na een snelle lunch zetten we onze loungebank binnen (je weet immers niet of er in de komende drie weken weer zo’n storm langs komt razen) en pakken we onze spullen. We lopen naar de bushalte tegenover ons appartementencomplex en binnen twee minuten komt de bus al aanrijden.

Als we aankomen op het station van Den Bosch lopen we meteen naar perron 3 en niet veel later komt ook de trein eraan. Maar jeetje zeg, het is maar één trein. Ofwel, het is toch behoorlijk druk. We kunnen zitten in een tussenportaaltje en na ruim een uur rijden we Schiphol binnen. Het is gelukkig nu nog best rustig. We besluiten om alvast onze route voor morgen te verkennen en lopen naar ‘vertrekbalie 26’ (wat in de United Airlines App staat vermeldt als onze incheckbalie). Gelukkig zijn we al ingecheckt en staat er op onze boardingpassen dat we een ‘shortcut’ hebben voor de bagagedrop, maar het is toch fijn om even verkend te hebben waar alles precies zit. Dan lopen we naar buiten, naar de perrons voor de hotelshuttles. Bij C13 komt onze shuttlebus naar het Corendon Hotel. Het is behoorlijk druk met de bussen en uiteindelijk na een kwartier wachten zien we de shuttle aankomen rijden. Hij parkeert de Corendon bus aan de andere kant van de weg. Na een kwartier rijden we het terrein van het Corendon Hotel op. Met de zelf-check in krijgen we kamernummer 2046 toegewezen. Een medewerker van het hotel vertelt ons waar we deze kamer kunnen vinden. Het blijkt een kamer in het appartement gedeelte te zijn met een keukentje enzo.

Als we de kamer openen zien we een behoorlijke grote kamer, met maar liefst 4 bedden! Kunnen we kiezen ?

Als onze ogen uitgekeken zijn, lopen we via het hoofdgebouw naar de achterkant. Daar staat namelijk een enorme Boeing van Corendon tentoongesteld. Jeetje, wat een bakbeest zeg! Erg gaaf om zo iets van dichtbij te zien. Helaas kun je er niet in, maar zo van de buitenkant maakt het toch ook al wel een enorme indruk.

Dan lopen we weer naar binnen en besluiten om ook hier in het hotel te gaan eten. Het restaurant is in buffetvorm en we betalen 29,50 euro per persoon en daar is drank, zoals bier, wijn en fris bij inbegrepen. Dat vinden wij eigenlijk best aan de goedkope kant. Dat maak je niet veel meer mee in deze tijd. Fijn. We lopen eerst een rondje om te kijken wat ze allemaal hebben. Het is vooral veel salade en groente. Wat betreft vlees veel gegrilde kip of gefrituurd. Geen biefstuk of varkenshaas helaas.

Maar eigenlijk vinden we dat niet zo heel erg. Na vijf bordjes vol, hebben we genoeg gehad. We besluiten om ook nog even een kijkje te nemen in de skybar. In eerste instantie hadden we het idee om het reisverslag te gaan tikken in de bar met een cocktail ‘on the side’, maar eigenlijk is op de kamer tikken toch net wat relaxter. Onze lichamen beginnen toch wat te gaan sputteren. Morgen is het tenslotte weer erg vroeg dag!

De lift naar de skybar is echt ge-wel-dig! Op TV wordt je verwelkomt door The Capitan en dan ga je naar boven met een prachtig uitzicht over Schiphol in de verte. Het is behoorlijk druk in de bar en worden dan ook vrijwel meteen tegengehouden. Het blijkt een besloten feest voor personeel te zijn. Oh, maar dat is echt nergens te lezen! Lekker dan… Dan maar een paar keer met de lift op-en-neer, omdat het zo leuk is. Ha!

Eenmaal terug op onze kamer begin ik aan ons reisverslag. Dag 00… Maar toch, onze vakantie is begonnen!

Geef een reactie