Dag 25 en 26: De terugreis

Print Friendly, PDF & Email

Zaterdag 9 juni & zondag 10 juni: Houston (TX) – Schiphol – Den Bosch


Een beetje verdrietig worden we wakker. We gaan vandaag naar huis Bedroefde emoticon Na drie-en-een-halve week Amerika hebben we daar eigenlijk nog geen zin in. Maar aan de andere kant: over een paar uur kunnen we onze katten Rood hart weer knuffelen! Dat maakt het toch een stukje minder verdrietig.

Hoe relaxt we ook op staan, uiteindelijk verloopt de ochtend toch redelijk hectisch. De koffers worden ingepakt en daarna gewogen. We halen de 23 kg per koffer net niet. De extra sporttas welke we meegenomen hebben, wordt uit de koffer gehaald en volgestopt met wat zware spullen zoals de schoenen, het statief en wat overgebleven ontbijtspullen. Vijf minuten voor 12 checken we uit. Mooi binnen de tijd dus.

Alles wordt in de auto gepropt en dan rijden we ons laatste ritje met de Endeavour. Uiteindelijk rijdt deze Mitsubishi ook prima. Hij trekt vooral veel beter op dan de Santa Fe. In veertig minuten rijden we naar het vliegveld. De huurauto wordt ingeleverd en gaan dan op zoek naar de shuttlebus. Deze is snel gevonden en we worden na vijf minuten rijden netjes afgezet bij incheckhal D. Bij de balie van KLM is het niet druk en we zijn meteen aan de buurt. Twee koffers worden ingeleverd en verder wordt er niet moeilijk gedaan over onze handbagage á sporttas, trolley, rugzak (laptop/cameratas) en mijn handtas. Aangezien het nog vrij vroeg is om door de douane te gaan, drinken we iets verderop onze fles cola leeg en checken we gratis het internet. Bij Boingo mogen we namelijk voor 45 minuten gratis testen. Daarna kun je een uur bijkopen voor $ 4,95. Maar in drie kwartier kunnen we natuurlijk al behoorlijk veel opzoeken ? In ieder geval genoeg tijd om te ontdekken dat Nederland tegen Denemarken verloren heeft…

Dan gaan we door de douane. Bij de bagagecheck wordt onze sporttas apart genomen. We hebben daar toch geen drinken of iets dergelijks ingestopt, nee toch? Maar ze zijn vooral onder de indruk van de suikerbus. Hij wordt onderzocht en er worden monstertjes afgenomen (met een strookje papier wordt er gekeken of het wellicht drugs is. Niet aan gedacht, daar lijkt het natuurlijk wel een beetje op ja). Maar we zijn zoals verwacht ‘good to go’. Aangezien we niet uitgebreid ontbeten hebben, eten we nog wat bij Lefty’s Lonestar Grill. Dat gaat er goed in! Vervolgens lopen we naar de gate en daar zien we tot onze grote verbazing dat we gaan vliegen met een behoorlijk grote KLM vliegtuig. Leuk! Een vijf minuten voordat we officieel moeten boarden wordt er omgeroepen dat het nog minstens een half uur gaat duren. Dat betekent vertraging dus! Op zich niet zo heel erg, aangezien onze vrienden Gerbert en Marjol ons op komen halen op Schiphol en ze wellicht iets later zijn. Komt dus perfect uit! Alleen veel mensen om ons heen hebben blijkbaar wel haast. Veel staan er al in een rij om te kunnen boarden. Er wordt verschillende keren door het personeel van KLM omgeroepen dat men gerust nog kan gaan zitten, maar hier wordt geen gehoor aan gegeven door de passagiers. Wij blijven in ieder geval rustig zitten. We hebben tenslotte toch gewoon plek in het vliegtuig? Na een half uur mogen eerst de members, gezinnen met kinderen onder de twee jaar en hulpbehoevende boarden. Daarna zijn wij aan de buurt en de grote massa komt in beweging. Vervolgens roept de stewardess van de Starmembers dat men ook bij haar mogen boarden. Komt dat mooi uit, daar staan we op dat moment toevallig! Hoe groot het vliegtuig ook is, de ruimte bij de stoelen worden er helaas niet groter op. De piloot heet ons welkom en meldt dat de vliegreis in zo’n 8 uur en 5 minuten gebeurd zal zijn. Dat is iets sneller dan we dachten. Daar gaat de vertraging!

IMG_3634

Na het opstijgen gaat het scherm in de stoel voor ons meteen aan. We bekijken het aanbod aan films en daar zitten wel leuke bij. Als eerste kijken we Taped. Een spannende film met Barry Atsma en Susan Visser. Ik streep in ieder geval Argentinië af van mijn to-visit lijstje. Jeetje zeg, je zou het daar maar meemaken! Goeie film! Vervolgens gaan we door met Save House met Ryan Reynolds en Denzel Washington. Ook een vrij spannende film. Maar ondanks dat, vallen de ogen toch bijna dicht. Na de film dommel ik wat in, heerlijk met de muziek van Ferry Corsten op mijn oren. Martijn leest wat en bekijkt nog wat series op het schermpje. Na drie uurtjes dommelen bekijken we nog een aflevering van Friends. Inmiddels zijn er bijna 7 uurtjes om. Buiten begint het weer licht te worden.

IMG_3654

De landing wordt ingezet en landen dan om 07.55 uur op de Polderbaan. Welkom Nederland! Buiten schijnt het zonnetje. Mooi, heeft het plannetje toch gewerkt om een touwtje om de zon in Texas te binden. Hij is mee!

Na tien minuten taxiën stappen we uit het vliegtuig. Bij de douane zijn we meteen aan de buurt. Dat hebben we eigenlijk nog maar vrij weinig meegemaakt. Het is vrij rustig op Schiphol. Bij bagageband nummer 15 hoeven we ook maar een goed 10 minuten te wachten op onze koffers.

IMG_3666

Inmiddels zijn ook Gerbert, Marjol en Anne gearriveerd. Doordat het allemaal vrij vlotjes ging, zijn ze maar naar de ingang gereden in plaats van te parkeren. Net zo handig, toch?

Aangezien we op de terugweg langs Velddriel komen, worden Oliver en Tibbe meteen opgehaald bij het kattenpension. Met een wagen volgeladen en een Anne die vrij onder de indruk is van de ‘kakken’ (ze is 21 maanden, dus zij mag dat zeggen!), rijden we Den Bosch weer in. Doen we goed, om vijf voor acht landen op de Polderbaan en exact om 10.00 uur terug in Den Bosch zijn!

Eenmaal thuis hebben we een souvenirtje meegekregen van de vakantie: de jetlag!

Statistieken
    • Aantal gereden mijlen: 4092 (6585 kilometers)
    • Aantal pretparken: 10
    • Aantal achtbanen: 62
    • Aantal staten bezocht: 11 (waarvan 10 nieuwe)

Geef een reactie