Dag 02: Elitch Gardens

Print Friendly, PDF & Email

Donderdag 17 mei: Denver (CO)


De ogen open een half uur voordat de wekker gaat: welkom jetlag! Hoewel, een half uur voor tijd vinden we eigenlijk niet echt een jetlag. Dan vinden we mooi op tijd wakker! Verder erg goed doorgeslapen. Martijn springt onder de douche en ik begin aan het reisverslag. Daarna gaan we ontbijten. Helaas zit dit niet bij de prijs van de hotelkamer inbegrepen, maar voor 7,99 dollar per persoon kunnen we aanschuiven aan het vrij uitgebreide ontbijtbuffet. Ik begin met mijn favoriet ontbijtje: een bagel met creamcheese! En Martijn neemt uiteraard de Frootloops. Want zeg je Martijn in combinatie met Amerika, dan zeg je: Frootloops!

IMG_3169

Iets na negenen zitten we in de auto richting Elitch Gardens. Dit parkje heeft zes achtbanen voor ons in petto. Helaas ook twee Vekoma’s (de vaste lezer weet dat wij niet zo fan zijn van deze achtbaanbouwer). Het is een goed kwartiertje rijden vanaf het hotel, al doen we er ietsjes langer over vanwege het drukke verkeer. In Nederland heeft iedereen een vrije dag, maar hier in Amerika is het gewoon een doordeweekse donderdag. Als we het parkeerterrein oprijden, zien we behoorlijk veel schoolbussen. Daar worden we niet vrolijk van… Het aantal auto’s van de normale bezoekers lijkt mee te vallen. We kunnen zelfs onze auto vrij ver vooraan parkeren.

Het park is net geopend en omdat we al entreetickets hebben gekocht thuis, hoeven we niet meer in de rij voor de kassa. Helaas is de rij om naar binnen te gaan na de kassa ook behoorlijk druk. Langzaam druppelen we naar binnen. We besluiten om helemaal achteraan te beginnen. Als eerste doen we de Half Pipe. Dit is van het merk Intamin (en dat vinden we wél prima achtbaanbouwers). Dit type hebben wij nog nooit gedaan. Wel hebben we ooit een zo’n model op een dak van het gebouw in Tokyo zien staan, maar daar deed hij het helaas niet. Na een goed tien minuten wachten zijn we aan de buurt. Een beetje zenuwachtig wachten we af wat er gebeuren gaat… Maar we vinden hem erg leuk!

DSC_0716

Dan lopen we naar de achtbaan ernaast: Boomerang. De eerste Vekoma van de twee in dit park. Dit type valt op zich nog wel mee. Het is een karretje wat eerst via de achterkant omhoog getild wordt en daarna wordt hij losgelaten en gaat hij vooruit door het stationnetje, een halve schroef, looping en dan wordt hij weer omhoog getild. Vervolgens wordt alles herhaald, maar dan dus achteruit, zodat hij uiteindelijk weer – net als een boomerang – terug is in het stationnetje. Voor een Vekoma valt hij ons niet tegen. We vinden hem zelfs vrij soepel. Mooi!

DSC_0720

Dan lopen we naar de houten achtbaan Twister II, maar als we daar aankomen, zien we dat er een wachttijd van 90 minuten staat. Dat gaan we dus mooi niet doen! We lopen wat door het park en komen tot de conclusie dat het park er erg mooi bij ligt. Niet een heel groot park, maar groot genoeg voor prima vermaak.

We komen uit bij Sidewinder. Een vrij oude coaster van het merk Arrow. Je moet eerst met een trap naar een paar meter hoogte. Vanuit daar stap je in een karretje, drop naar beneden, looping door en dan stop je in de hoogte horizontaal. Vervolgens ga je dezelfde weg weer achteruit. Ondanks dat het geen Vekoma is, vinden we hem echt ruk! Een ander woord kan ik er niet van maken. Er zit een bepaalde knik in welke enorm pijn in de rug geeft. Nee, een duimpje naar beneden voor ons!

DSC_0754

Vervolgens lopen we naar Mind Eraser. Het beruchte Vekoma-type waar we niet dol op zijn: Vekoma SLC heet dat type. Een wachttijd van een uur, staat er op het bord. Ook dat nog. Gaan we daar op wachten? Tja, het is uiteindelijk nog maar 11 uur, dus waarom niet? Maar we zien helemaal geen karretje rijden? Dan zien we een karretje zonder mensen rijden. Aha, een testrit dus. Dan zal hij het zo wel weer gaan doen. Maar helaas, dat was valse hoop. Er volgen een boel testritten na elkaar, maar wij weigeren om de rij uit te gaan. Uiteindelijk na een half uur storing, stappen er weer mensen in het karretje. Na wederom een half uur wachten zijn wij aan de beurt. Helaas vinden we deze Vekoma nog steeds niet prettig.

Naast de achtbaan zien we een Beergarten. Aangezien het vrij warm is, heeft Martijn wel zin in een lekker koud biertje. Er is keuze genoeg voor hem: Coors, Blue Moon, Miller Lite, BB Summer… Maar hij neemt een Blue Moon. Ondanks dat er wijn op het prijzenbord staat, hebben ze deze helaas niet. Voor mij blijft het dus bij wat fris: Sierra Mist.

DSC_0757

We nemen ons drinken mee naar buiten en gaan dan genieten van wat er allemaal langs komt lopen. Altijd leuk, mensen kijken. Na een half uur van rust lopen we naar Ghost Blasters. Een darkride waarbij je met een pistooltje op geesten mag schieten. Uiteraard haal ik meer punten dan Martijn (1230 tegenover zijn 420). Dit keer ligt het niet aan het feit dat zijn pistooltje niet goed werkt, maar geeft hij de alcohol de schuld. Dat zal het zeker zijn ja…

DSC_0766

Daarna lopen we weer naar de houten achtbaan Twister II. Nu geeft hij een wachttijd van een half uur aan. Dat staat ons meer aan! De baan ziet er erg oud uit. Dat vinden we altijd wel erg leuk bij houten achtbanen, dan krijg je hout zoals hout bedoeld is. We zien dat de karretjes uit drie rijen bestaat. Bij de eerste en de laatste rij van het karretje zit je boven de wielen. Dat is bij zo’n oude baan eigenlijk niet aan te raden. Dat betekent voor ons dus: zitten op rij 2! De baan is echt heerlijk. Hij rammelt redelijk wat, maar doet niet pijn. Wellicht als je boven de wielen zit wel, maar daar hebben wij zo geen last van.

DSC_0800

Onze magen laten weten dat ze er eigenlijk wel iets in lusten. We lopen naar de Food Court en bestellen wat bij Panda Express. Het smaakt heerlijk. Als we op het plattegrondje kijken waar de laatste achtbaan zit (Cactus Coaster, een kiddie), zien we dat er een groottebeperking op zit van 54 inch (1.37 meter). Oeh, daar mogen we dus niet in! Helaas geen coasterbingo vandaag dus! We lopen er wel even heen om te kijken hoe dit kindergedeelte eruit ziet. Erg leuk, maar het gebied zelf is niet zo heel groot.

DSC_0878

Dan lopen we terug naar de ingang van het park. Hier heb je namelijk de observatie toren. Met een lift ga je naar een hoogte van 250 feet (76 meter). Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op het park, maar ook op de skyline van Denver en de Rocky Mountains. Daarna kopen we ieder nog een t-shirt en lopen we om half 4 het park uit. Aangezien het park om 16.00 uur sluit, is dat helemaal niets te vroeg om weg te gaan ?

We rijden weer terug naar het hotel. Rusten een uurtje uit en gaan dan op weg naar de Walmart. De nodige boodschappen worden ingeslagen (koelbox van piepschuim, wat frisdrank, broodjes, pindakaas, melk en dergelijke). Daarna rijden we met onze Santa Fe (welke tot nu toe prima bevalt overigens) naar TGI Fridays. Eén van onze favoriete restaurants, dus logisch om daar onze vakantie mee te open. We bestellen alleen niet ons gebruikelijke stukje vlees (namelijk met Jack Daniels), maar Martijn gaat voor de Sizling Chumichuri Steak en ik voor de Sirloin Steak. Het duurt alleen een tijdje voordat we het eten op tafel krijgen. Zijn we niet echt gewend van de Amerikaanse cultuur, maar aangezien wij Hollanders zijn, zijn we het iets langere wachten wel gewend. Na een goed twintig minuten staat het voor onze neus. Het smaakt prima! En geheel volgens de Amerikaanse cultuur past het toetje er daarna niet meer bij.

IMG_3173

IMG_3174

Morgen staat de dag in het teken van: natuur. Via Nederland en de peak-to-peak route gaan we naar Estes Park.

Geef een reactie