Dag 22: De terugreis

Print Friendly, PDF & Email

Zaterdag 17 juni: Cranbury – New York JFK – Schiphol


De wekker liep pas om 9 uur af en hierdoor hadden we heerlijk uitgeslapen. Mijn hoofdpijn en nekpijn waren weg, maar ik had nog wel steeds wat last van m’n keel. Gelukkig niet zo enorme last, waardoor ik eenmaal rond half 11 beneden goed van het ontbijt heb genoten. Nadat we de koffers ingepakt hadden, checkten we om iets voor 12 uur uit. In de auto bekeken we de route naar het JFK Airport. Dit zou ongeveer een uurtje rijden zijn, maar we calculeerde ook de drukte bij New York erbij en hoopte om maximaal 15.00 uur toch bij JFK te zijn. Onderweg was het inderdaad wat drukker bij New York. Uiteindelijk parkeerden we onze auto om kwart over 2 bij National Rent-a-Car. Er stond een vrouw bij National en ze gaf aanwijzingen waar we precies moesten parkeren. Ze noteerde de benzinestand en verder hoefden we niets meer te doen. Alles was al betaald en de eerste benzinetank was inclusief, dus mochten we de auto zo leeg mogelijk inleveren. Dit was ons prima gelukt. Hij was nog maar één streepje van het rode streepje vandaan.

We liepen naar de Airtrain welke ons naar vertrekhal 4 bracht. Nadat we in de rij gingen staan om in te checken, zagen we dat er nog geen personeel aanwezig was voor KLM en hebben we een kwartier gewacht voordat de incheckbalie opende. Er liep een meneer langs onze rij en wees ons erop dat je met E-tickets ook gemakkelijk zelf kunt inchecken bij de doe-het-zelf apparaatjes. Daar hadden we zelf nog niet aan gedacht. De meneer liep met ons mee en deed voor hoe het moest. Uiteindelijk heeft hij zelf ons ingecheckt en waren we zo dus lekker snel aan de beurt. Helaas was er geen plek meer vrij met meer beenruimte.

Nadat we ook onze koffers af gedropt hadden, keken we wat rond wat JFK te bieden had aan eettentjes. We kwamen uit bij Wok & Roll. We begonnen onze heenreis met chinees eten en zo eindigden we dus ook. Het smaakte heerlijk. Iets verderop gingen we uitbuiken en Martijn pakte de laptop. Hij sloot het kaartje voor draadloos internet aan en tot onze verbazing waren er veel onbeveiligde draadloze netwerken. We maakten contact met het netwerk van Swiss Lounge en konden zo gratis draadloos internetten. We moesten immers nog 2 uur wachten voordat we mochten boarden, dus kwamen we zo prima onze tijd door.

Een half uur voor onze boardingstijd viel het internet van Swiss Lounge uit en uiteindelijk kregen we het ook niet meer aan de gang. We besloten maar om alvast naar de Gate te gaan. Bij de security-check was het redelijk drukjes, maar in een goed 10 minuten waren we ook daar doorheen. Bij de Gate hebben we een kwartiertje hoeven wachten voordat ze begonnen met boarden. Omdat we redelijk vooraan in het vliegtuig zaten, mochten we pas op het laatst boarden.

Ons officiële vertrektijd was 18.10 uur, maar dit werd veel later omdat het behoorlijk druk was op de startbaan. Pas om 19.00 uur zaten we in de lucht. Onderweg keken we twee films. De eerste was Failure to Launch. Een film met Sarah Jessica Parker. Ik vond hem erg leuk, maar Martijn vond hem te voorspelbaar. Is het niet zo dat dit soort romantisch komedies altijd zo voorspelbaar moeten zijn? De tweede film was Keeping Mum, een ‘very dark comedy’ met Rowan Atkinson. Deze film vond ik super! Na deze twee films was het nog maar anderhalf uur vliegen!

Geef een reactie