Dag 01: De heenreis

Print Friendly, PDF & Email

Zaterdag 27 mei: Den Bosch – Schiphol – New York City (NY)


De wekker ging eigenlijk op de normale tijd voor doordeweeks, namelijk om 06.50 uur. Alleen was het nu zaterdag! Uiteindelijk na een keer snoozen stonden we om 07.05 uur op. Linda sprong meteen onder de douche, terwijl Martijn nog wat laatste informatie printte. Rond 8 uur stonden Linda’s ouders voor de deur. Zij zouden ons wegbrengen naar het station van Den Bosch. Na het ontbijt werden de laatste dingen nog snel in de koffer gelegd. Het leek erop dat we dit keer echt niets zouden vergeten. Met twee auto’s reden we naar het station. Linda’s ouders zouden haar Suzuki Alto weer meenemen naar Sint-Oedenrode. Daar stond hij namelijk veiliger als remi en alleen bij ons achter.

Om 09.00 uur hadden we de trein naar Duivendrecht. Het was ongelooflijk druk in de trein en we besloten om geen plekje te zoeken in de treincoupé, maar gewoon te blijven zitten in het tussenportaal. Na nog net geen uur mochten we overstappen in Duivendrecht en om iets over 10 stonden we in de hal van Schiphol. We liepen meteen naar boven naar de incheckbalie. Omdat we de dag ervoor al via internet onze check-in hadden gedaan, hoefden we eigenlijk alleen nog maar onze koffers in te leveren. Dit mochten we doen bij balie 12 en dit ging ook lekker snel.

Nadat we onze koffers ingeleverd hadden, liepen we weer naar beneden om ergens wat te gaan eten. We besloten heerlijk op de vroege morgen te beginnen met een hamburger van de Burger King. We gingen in de rij staan, maar er gebeurde een hele tijd niets. We keken achterom en zagen ‘Yum Yum’. Dit leek ons eigenlijk ook wel lekker. Martijn nam Nasi Goreng met Babi Ketjap en Linda had Pandan rijst met Kip en Pindasaus. De bakjes waren erg warm, maar het eten was wel erg lekker. Daarna liepen we naar het Panorama Terras waar het buiten erg fris was. Na een fotootje toch maar weer naar binnen, brrr.

We liepen weer naar boven en besloten om door de douane te gaan. Dit liep allemaal voorspoedig. Wel viel het ons op dat we na de paspoortcontrole niet meer door de bagagecontrole hoefden. We liepen naar onze Gate en daar was het wel erg druk. We gingen zitten aan de zijkant bij het raam.

Vanaf 12.00 uur mochten we boarden, maar men moest hier wel eerst door de bagagecheck. Hierdoor kwam er een behoorlijke rij te staan. We besloten dan ook om lekker te blijven zitten en te wachten tot de rij wat kleiner werd. Ondertussen besefte ik dat mijn vriendin Eveline met haar vriend ook geland zou zijn. Zij kwam vandaag terug van drie weken Sri Lanka. Ook lekker! Ik belde haar op en ze waren inderdaad net geland. Na een vluchtig gesprek wilden we in de rij gaan staan voor te boarden, maar zagen dat de rij eigenlijk nog steeds niet kleiner geworden was. Pas na een kwartier besloten we in de rij te gaan staan. Uiteindelijk ging de bagagecheck best snel en mochten we meteen het vliegtuig in. We gingen zitten op de stoelen G en H op rij 10. Precies goed uitgekozen bleek, want hier had Martijn behoorlijk wat beenruimte. Ook hadden we ieder een eigen schermpje. Dat was echt enorm relaxt. De gehele vliegreis hebben we daar gebruik van gemaakt.

We hebben twee films gekeken. De eerste was eigenlijk niet zo’n moeilijke keuze, tenminste voor mij dan. Dit was namelijk de film: ‘Cheaper by the Dozen 2’. Hilary Duff heeft hier een grote rol in, vandaar! Op zich was de film wel aardig, maar niet super. Na het vliegtuig eten van KLM (welke overigens best lekker was. Martijn had Sezchuan Kip en ik had Vegetarische Pasta) hebben we film nummer 2 gekeken: ‘Tim Burtons Corpse Bride’. Deze film vonden we eigenlijk best cool. Door de aparte animatie geeft het een mooie sfeer. Na de film nog wat gezapt op het schermpje (muziek beluisterd, clips bekeken, spelletjes gespeeld). De 8 uur vliegen vlogen eigenlijk voorbij.

Een half uur voor landing kregen we wat informatie van de piloot te horen. Plaatselijke tijd en dergelijke. Zo ook de temperatuur. Het was 28 graden. Dat was nog eens leuk nieuws om te horen. Zeker na het weer in Nederland van de afgelopen dagen. Prima vakantieweer, lijkt me. Om iets voor 16.00 uur stapten we het vliegtuig uit. We waren in New York City.

We volgden de gangen naar de Immigrations. Het was daar niet druk, dus waren we daar ook zo doorheen. Daarna mochten we de koffers ophalen. Dit ging ook al vrij snel, want de koffers lagen er al op. Toen ging er plots een alarm of iets dergelijks af. Een vreselijk irritant geluid. Allerlei lichten begonnen te knipperen, maar volgens mij gebeurde dit wel vaker, want niemand keek op of om. Als het dan toch niet zo erg was, zet dat geluid dan eens af joh! Maar dit gebeurde niet. Om de paar minuten loeide dat irritante geluid weer. We liepen door naar uitgang. Eerst wilden we gaan kijken of we misschien naar Alamo/National konden gaan. We wilden onze auto namelijk op een locatie in dezelfde straat als ons hotel ophalen. Het omboeken moesten we regelen via FTI. Op donderdag hadden we al wel gemaild en het zou verder geen probleem zijn, maar we hadden op zaterdagochtend nog steeds geen bevestiging gehad. We willen dus even checken of FTI onze omboeking al had geregeld. We moesten met de AirTrain naar de Autoverhuurbedrijven. Hiervoor moesten we naar boven toe. We stonden te wachten bij de lift maar deze waren even ‘out of service’. “Vanwege het brandalarm”, zo zei de vrouw welke ook stond te wachten. Ah, het irritante geluid was dus het brandalarm. Ik besloot m’n ouders maar even te bellen om door te geven dat we goed en veilig geland waren. Nadat ik gebeld had, werd het eigenlijk alleen maar drukker bij de lift. Het leek erop dat het nog wel een tijdje kon duren voordat de liften het weer deden, dus besloten we om maar naar de Super Shuttle te gaan en dan bij ons in de straat maar naar Alamo/National te gaan om te checken hoe en wat.

Bij de balie van de Super Shuttle kregen we te horen dat het nog ongeveer een half uurtje zou duren voordat we mee mochten. Dat half uurtje hebben mooi doorgebracht met mensen kijken. Blijft toch ook leuk om te doen. Om 17.15 uur werden we geroepen en met nog een paar mensen stapten we de Super Shuttle. Toevallig zat er ook een Nederlands echtpaar met zijn vader in de shuttle. We reden een rondje om JFK en toen richting Manhattan. Iets voor de Queens Midtown Tunnel begon een file, maar de Shuttle probeerde via de weg naast de snelweg (een normale B-weg met veel verkeerslichten) de file te ontwijken. Dit leek nog prima te lukken ook. Na een goed half uurtje waren we al in Manhattan, maar voordat we bij ons hotel waren, dropten de chauffeur nog een paar andere mensen af. Een goed uurtje nadat we op JFK ingestapt waren, stonden we bij ons hotel op de 31st Street.

We hadden een kamer op de vijfde verdieping. Nadat we gesetteld waren met de koffers, zijn we de buurt wat gaan verkennen. Eerst stapten we Macy’s binnen. Een ontzettend groot warenhuis. Deze winkel telde wel negen verdiepingen en van deze negen verdiepingen waren er ongeveer zes gevuld met alleen maar kleding. De echte shop-a-holic zou hier zijn ogen uitgekeken hebben. Maar helaas, zulke shopfans zijn we niet, dus zijn we er eigenlijk alleen maar even wat doorheen gelopen en de vele roltrappen op en af geweest. Daarna kwamen we, via Broadway, bij Time Square. Wat een licht zeg. Vreselijk veel neonverlichting en een drukte van mensen. Na een rondje Time Square liepen we weer terug naar het hotel.

Dit bleek nog een behoorlijk eindje te zijn. Maar moe en voldaan liepen we na een goed half uurtje ons hotel weer binnen. Na een klein zaprondje op tv zijn we om 22.40 uur gaan slapen.

Geef een reactie