Dag 02: New York City

Print Friendly, PDF & Email

Zondag 28 mei: New York City (NY)


De nacht waren we enorm goed doorgekomen. Twee keer wakker geweest, maar we vielen daarna eigenlijk weer meteen in slaap. Om 07.45 uur ging de wekker. Na een snelle douche bekeek ik de route welke we wilden gaan doen. Martijn stuurde FTI voor de zekerheid nog maar een mailtje. Omdat we nog bij even langs Alamo/National moesten om te checken, hadden we rustig de tijd om relaxt te kunnen ontbijten. Alamo/National zou namelijk pas om 9 uur open gaan. We ontbeten hier om de hoek en namen beide een bagel met honingroomkaas met pecannootjes. Dit smaakte erg goed. Iets over negen stonden we bij Alamo/National en we informeerden of onze wijziging doorgekomen was. Dit bleek niet het geval. Op onze hotelkamer checkten we onze email en FTI had al gereageerd op het eerdere mailtje van ons. Daar stond in dat het hoofdkantoor niet open was in het weekend, waardoor ze het niet kon checken. Morgenochtend 9 uur zou ze er weer meteen achteraan gaan. Aangezien het voor ons dan 3 uur ’s nachts is, zou dit prima zijn. Als we dus morgenochtend even onze mail checken, zou dit geregeld moeten zijn. Zo niet, wordt het dus nog een ritje naar JFK rond 17.00 uur.

Rond een uur of 10 liepen we richting het metrostation hier om de hoek, 33rd Street. We stapten uit bij 5th Ave en liepen zo Central Park in. Dit was wel een leuke ervaring. Midden in het groen met wolkenkrabbers er omheen. Via de Zoo (waar we overigens niet doorheen gelopen zijn) kwamen we uit bij Sheep Meadow, een groot grasveld. 

Na een relaxte stop van een kwartiertje zijn we weer terug gelopen naar Central Park South, om zo via de 5th Ave uit te komen bij Trump Tower. Hier hebben we binnenin onze eerste cappuccino van Starbucks van deze vakantie gedronken. Dat voelde goed! Nu maar hopen dat er binnenkort toch echt een vestiging in Nederland geopend wordt. Op weg naar St Patricks Cathadral kwamen we een Disney Store tegen. Uiteraard zijn we hier ook even naar binnen geweest. Disney blijft toch echt iets leuks hebben. Wel apart om in New York naar een Disneywinkel te gaan. Bedoel, Disneyland en Disney World liggen toch niet echt in de buurt.

Na de Disneywinkel liepen we verder zuidwaarts. Na 5 minuten lopen kwamen we bij St Patricks Cathedral. We liepen naar binnen en zagen dat er een dienst bezig was. Niet te hard praten dus. Verder hebben we niet zo veel met kerken, dus liepen we weer naar buiten. Tegenover de Cathedral was het Rockefeller Center. Hier liepen we de NBC Studios binnen en informeerden wat een tour kosten. Dit was 18,50 dollar, maar met onze coupon, welke we van ons hotel meegenomen hadden, zou dit nog maar 16 dollar kosten. Iets duurder als in California dus, maar we besloten dit wel te doen. We hoefden maar 5 minuten te wachten en toen werden we begeleid door een dame. Samen met nog een man of 20 bekeken we eerst de geschiedenis van NBC en daarna kregen we de rondleiding. We bezochten de wat kleinere studios waar het nieuws en Saturday Night Live werd uitgezonden. Meer hield deze tour niet in. Leuk om gezien te hebben, maar verder niet speciaal.

We liepen verder over de 5th ave en kwamen uit bij 42nd Street. Daar gingen we naar links en liepen zo langs het Grand Central Station. Ook had je vanuit hier een leuk uitzicht op het Chrysler Building. In het Grand Central Station namen we de metro weer naar de 33rd Street.

Vanuit hier was het nog een minuut of 5 lopen naar de Empire State Building. Daar aangekomen vroeg men of we de Comboticket (Skyride en bezoek aan het gebouw gecombineerd) wilden, of de normale entree (alleen een bezoek dus). Met de normale ticket zou de wachtrij ongeveer 2 uur zijn. Met een comboticket een minuut of 20. We besloten voor de combo te gaan. De skyride (simulator) vond ik persoonlijk wel leuk. Alvast een voorproefje voor de aankomende pretparken. Na de skyride hebben we 5 minuten in de rij gewacht en toen mochten we met de lift mee. Deze gaan behoorlijk snel. Ze tellen per 10 verdiepingen in de tijd dat onze liften in Nederland één verdieping telt. Bij de 80ste verdieping stapten we uit. Daar moesten we weer in de rij staan voor een foto en voor eventueel een audioapparaat te huren om zo precies te weten naar welke gebouw je kijkt. Deze rij duurde in principe een minuut of 20. Toen mochten we weer met de lift mee. Naar de 87ste verdieping. Daar mochten we eindelijk naar buiten. Het was wel behoorlijk druk, maar na steeds even wachten konden we aan elke kant een plekje vinden om even te kijken en foto’s te nemen.

Na een goed half uurtje besloten we weer naar beneden te gaan. Voordat het donker zou zijn, zouden we nog ongeveer een uur moeten wachten. Dat vonden we te lang. We besloten om weer terug te lopen naar het hotel en daar het verslag bij te werken. Ondertussen dat ik dit typ hebben we ook nog de film ‘Miss Congeniality’ gezien en net ook nog een stuk van ‘Catwoman’. De wekker staat voor morgen weer lekker vroeg, dus gaan we zo onze tweede nacht beleven in New York. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *