Dag 18: Las Vegas

Print Friendly, PDF & Email

Dinsdag 19 april: Las Vegas (NV)


Tegen 12’en werden we wakker. Geen gehaast met het ontbijt of de douche. De tv ging aan en met ontbijt op bed zijn we tegen 3’en gaan douchen. Daarna liepen we naar buiten en verkenden we de andere kant van de Strip. Bij New York New York hebben ze om het hotel een achtbaan. Een attractie voor ons dus! We liepen naar de kassa toe en zagen dat een kaartje 12,50 dollar kostte. Een dagkaart kostte 25 dollar. Leek ons een prima keus om de dagkaart maar te pakken. Konden we ’s avonds nog een paar keer. We kregen in de rij een bon voor een gratis pizzaslice bij het kopen van een beker fris. Lekker! We stapten in en…. Auw auw auw. Wat een ***-baan. Totaal niet soepel en je werd alle kanten op geslingerd. M’n nek en hoofd deden echt zo pijn. We reden weer naar binnen en het personeel zei: re-ride, only 6 dollar…. En dat stond ook op de borden bij de uitgang (wat men niet kon lezen vanaf de andere kant). Wat een oplichting! 25 dollar voor een klote rit. Natuurlijk kregen we geen geld terug dus zat er niets anders op om nog een paar keer te gaan om in ieder geval het gevoel te krijgen dat het geen 25 dollar per rit kosten. We besloten dit in de avond te doen, omdat nu onze nek en hoofd nogal pijn deden. Maar goed, we hielden er wel een pizzaslice aan over.

Na het tussendoortje zijn we verder gelopen naar Excalibur en daarna naar Luxor. Hier hadden ze leuke Imaxfilms, maar degene die we graag zouden willen zien, draaide pas om 21.00 uur. We zouden dit wel later in onze vakantie doen.

We liepen weer terug naar buiten. Het was inmiddels al donker geworden. We liepen weer terug naar het New York hotel. De achtbaan. “Moeten we echt nog een keer?” vroeg Martijn. Helaas… 25 dollar voor één rit is toch echt te veel. Alhoewel 12,50 voor twéé klote ritten natuurlijk nog “duurder” is. De tweede keer was inderdaad nog steeds pijnlijk. Ach, we kregen in ieder geval weer een bon voor een stukje pizza.

We liepen weer terug naar het hotel om even bij te komen en daarna trokken we er weer op uit om avond-foto’s te maken van de hotels die we die middag bezocht hadden. Na een paar uur kwamen we bij MGM Grand. Vanuit hier reed er een monorail tot bijna aan de Stratosphere Tower. Het was alleen al 12 uur, dus we wisten niet zeker of het nog open was.

Bij aankomst was de Strato inderdaad nog open, maar tot 01.00 uur. We besloten dat we later terug zouden gaan, omdat we eigenlijk een dagpas wilden halen.

Weer terug met de monorail. We hadden honger gekregen en besloten om nog iets te gaan eten. We belandden bij Coco’s. Een restaurantje wat 24-uur open is. Handig. We bestelden ieder een voorgerecht. Een hoofdgerecht zou waarschijnlijk teveel zijn. Martijn had Chickenstrips met Honing-Mosterd saus en ik gefrituurde mozzarella. Dit ging er goed in.

Uiteindelijk lagen we om 2 uur op bed. De wekker stond ditmaal wel, maar nog steeds niet al te vroeg 🙂 (11 uur dus).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *