Dag 17: Calico Ghosttown

Print Friendly, PDF & Email

Maandag 18 april: San Diego (CA) – Las Vegas (NV)


Vandaag stond een lange rit op ons programma. We vertrokken naar Las Vegas. Onze eindbestemming. Ik realiseerde me dat we over een week weer gewoon thuis waren. Daar had ik dus nog helemaal geen zin in. Amerika is leuk. Iets later dan gepland reden we om half 11 de snelweg I-15 op richting Las Vegas. Het zou ongeveer 5 uurtjes rijden zijn zonder de tussenstops.

Als eerste stopten we bij een tankstation. De auto kon weer een goede drinkbeurt gebruiken en wij eigenlijk ook wel. Na een kwartiertje zetten we onze reis weer voort. Na ongeveer een anderhalf uur rijden kwamen we bij aan bij Calico. Hier was een echte Ghosttown te zien. Dat wil zeggen, dit was vroeger een ghosttown en nu hebben ze het een toeristische trekpleister gemaakt. Op zich stelde het niet zo veel voor. Een paar oude huisjes en een treintje wat rondreed. We besloten om een ouderwets kopje cappuccino te nuttigen maar dit hadden we beter niet kunnen kopen. Geen schuim en het smaakte eigenlijk nergens naar. Maar verder was het wel leuk als tussenstop, zodat we een uur iets anders te doen hadden als autorijden.

Na de Ghosttown reden we weer verder en zijn we nog 2 keer gestopt om even de benen te strekken en wat te drinken. Ook kwamen we op een gegeven moment langs een hotel met een achtbaan gereden. We zijn hier helaas niet gestopt.

Om half 6 zagen we Las Vegas in de verte liggen. Uiteindelijk dus 7 uur erop gereden, inclusief de tussenstops. We reden de Strip op. Ons hotel zat tussen het Monte Carlo en Bellagio Hotel. We checkten in en kregen een kamer op de 14de verdieping. Het uitzicht was gericht op Monte Carlo, New York New York, Excalibur, Luxor, Mandalay Bay en MGM Grand. Prima uitzicht.

We besloten eerst iets te eten te zoeken en daarna de Strip te gaan verkennen. Tegenover ons zat een Mac Donalds. Lekker en makkelijk. Daarna liepen we richting het noorden op de Strip. We kwamen tot aan Treasure Island en zijn toen weer terug naar het hotel gelopen. M’n voeten waren echt op. Het was inmiddels ook al tegen 12 uur. Aangezien er overdag niet zo veel te beleven is op de Strip, besloten we geen wekker te zetten. Eindelijk een keer écht uitslapen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *