Dag 03: San Francisco

Print Friendly, PDF & Email

Maandag 4 april: San Francisco (CA)


Ik werd om half 7 wakker en heb toen nog wel lekker weg kunnen dommelen tot half 8. Daarna op gestaan, gedoucht en ontbeten. Ditmaal was er wel enorm goede straal in de douche. Hierna wilden we de bustijden etc opzoeken op internet, maar het internet deed het ‘nog steeds’ niet. Naar de receptioniste gelopen en een ander kabeltje meegekregen. Maar helaas, nog steeds werkte het niet. Het mannetje van het internet kwam nu eens kijken. Wat hij ook probeerde, het werkte niet. Dan maar eens in de kamer ernaast proberen. Daar deed hij het dus wel. We mochten van kamer verwisselen. We mochten alles verhuizen. Kamer ziet er iets anders uit. 2 Queensize bedden in plaats van 1 King size bed. Nadat we weer gesetteld waren, was ons plan om met de auto over de Golden Gate bridge te rijden.

Wat is deze brug mooi zeg! Alleen al een leuk gevoel om erover heen te rijden. Aan de andere kant was een uitzichtpunt. En vanuit daar kon je ook nog eens de bergen in (Golden Gate National Recreation Area). Eerst liepen we naar boven en nadat we weer beneden waren, reden we eerst een stukje naar het noorden om zo de auto te kunnen draaien en dan met de auto nog eens de bergen in te gaan. Wat was dat een mooie route om te rijden zeg. Soms erg steil naar boven of beneden en het landschap. Geweldig mooi. Zo hebben we ook de vuurtoren bij Point Bonita bezocht. Deze was net van plan om te gaan sluiten toen wij er aankwamen, maar we hebben hem nog net kunnen meepikken.

Eenmaal weer terug bij de brug, reden we weer richting San Francisco. Auto weer bij ons motel geparkeerd en toen opgezocht hoe we naar Chinatown konden gaan. Met het openbaar vervoer, buslijn 30, zijn we uitgestapt op de hoek van Stockton Street en Sutter Street. Een blokje om en we liepen onder de Chinatown Gate door. En inderdaad, het leek wel of we door China heen liepen. Nog een fotozaak binnengelopen en daar zijn we goede klant geworden. Een UV-filter, Polarisatiefilter, groothoek lens, XD-card 512 mb en een kaartlezer gekocht. Gaf hij ons ook nog de tip voor een straatje vol restaurantjes.

Na Chinatown nog wat doorgelopen te hebben, liepen we naar Belden Street (de tip van de verkoper). Hier staan een paar Franse en Italiaanse restaurantjes. Wij hebben gegeten bij Cafe Bastille. Erg lekker. Franse keuken (dus de porties vielen gelukkig mee), maar wel op z’n Amerikaans geserveerd: snel. Na het eten liepen we weer terug naar de hoek van Stockton en Sutter street. Hier namen we de busnummer 45 en stapten we uit bij Greenwich en Baker Street. Na een minuut of 5 lopen, kwamen we weer aan bij het hotel. Nog wat geïnternet, verslagje bijgewerkt en toen zijn we gaan slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *