Dag 02: Paramount’s Great America

Print Friendly, PDF & Email

Zondag 3 april: San Francisco (CA)


We werden om half 9 gewekt door de wekker van de telefoon. Redelijk moeite met eruit komen. Na de douche (waarvan trouwens de douchekop vreselijk laag staat en er vrijwel geen waterdruk op zit) liepen we naar de winkel tegenover: Walgreens. Daar ons ontbijtje gehaald. Broodjes, pindakaas, suiker, plakjes kaas, melk, Nesquik, pinda’s en chips voor eventueel ’s avonds. Het ontbijtje smaakte goed. Rond 11 uur reden we aan naar Paramount’s Great America. Op ongeveer een uurtje rijden ten zuiden San Francisco, bij het plaatsje San Jose. Dit pretpark zou tot een uur of 7 open zijn. Later bleek dat we deze tijd niet haalden, want zo groot was dit pretpark niet en ook omdat het helemaal niet druk was. Langste wachttijd 15 minuten (en dat was ook maar bij één attractie, de rest was maar 5 minuten).

We liepen met de klok mee en als eerste gingen we in de achtbaan Top Gun. Een hangende achtbaan. We vonden hem erg leuk. Niet bijzonder ofzo, maar dat komt gewoon omdat we te veel verwend zijn. Maar hij ging in ieder geval wel lekker snel. We liepen weer door en gingen naar de 3D show van Spongebob. Hier hebben we die 15 mins gewacht. Ook waren we er niet helemaal over uit wat de tijd nou was. De klok van m’n mobiel was namelijk een uur vooruit gegaan, maar geen idee waarom dat was. Bleek dat dit weekend hier in America de zomertijd ingegaan was. Was het dus spontaan geen 13.10 uur maar 14.10 uur. Zo hebben we de hele dag een beetje door het park gelopen en af en toe een attractie gedaan. Maar er was geen één attractie die er echt uitsprong. Zelfs niet de ‘spectaculaire attractie Vortex’. Een achtbaan waarbij je moet staan. Uiteraard was hij erg lekker, maar voor ons niet echt spectaculair. Om 6 pm stonden we weer bij onze auto. We reden weer terug naar San Francisco en het begon te gieten. “Hey, Hollands weer. Dat hadden we niet besteld!”

Eenmaal terug in het hotel wilden we eigenlijk een oogje dicht doen. We gingen heerlijk onder de dekens liggen en zetten de wekker op half 9. Om half 9 ging inderdaad de wekker, maar we waren nog gewoon te moe om op te staan. We hadden namelijk nog niet warm gegeten en de bedoeling was om op te staan en dan naar de Walgreens te lopen. Maar helaas, de ogen wilden echt niet open. De jetlag zat er blijkbaar nog goed in. De wekker maar op half 11 gezet. Om half 2 werden we wakker. Op de één of andere manier had ik het geluid van de wekker uitgezet. Ja potver, dat was natuurlijk niet de bedoeling. Maar ach, de honger was inmiddels over en we trokken onze pyjama maar aan. Om nu nog iets te gaan eten, was natuurlijk niet gezond. De wekker op 8 uur gezet, maar dat haalden we – uiteraard – niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *