Dag 10: NBC Studio Tour & WB VIP Studio Tour

Print Friendly, PDF & Email

Maandag 11 april: Los Angeles (CA) – Anaheim (CA)


Na een korte douche en een lekker ontbijtje reden we rond half 9 naar Burbank.

We parkeerden onze auto bij de WB Vip Studio Tour, maar we liepen eerst naar NBC. Dit omdat bij NBC minder kaarten op een dag te verkrijgen waren dan bij Warner Brothers. (De auto mag bij Warner Brothers voor $5 de hele dag staan en bij NBC is het ‘Street parking only’ en dus moeilijker om je auto te kunnen parkeren). We liepen de NBC Guest Relations binnen. Er waren nog genoeg kaarten. Ook vroeg de baliemeneer of we interesse hadden in de show van Jay Leno (The Tonight Show with Jay Leno). Uiteraard hadden we dat. We kregen een kaartje mee, maar dit was nog geen garantie dat we ook werkelijk naar binnen konden. Zijn show is namelijk dagelijks uitverkocht. Er kunnen ongeveer 400 mensen binnen, maar toch zou je dan al minstens een uur voor tijd in de rij moeten staan. Liefst eerder nog. De opname zou om half 5 zijn en om half 4 zou men naar binnen mogen. Hopelijk hadden we genoeg tijd om niet helemaal achteraan in de rij te staan.

Wij gingen met de tour van 9 uur mee. Dit was een 70 minuten looptour. Ons groepje bestond uit 14 mensen. We mochten helaas geen foto’s maken tijdens de tour. Er waren geen opnames die dag, dus hebben even een bezoekje mogen maken op de set van Days of our Lives en die van Jay Leno’s Tonight Show. Al mooi een voorproefje dus. Ook bezochten we de rekwisieten van verschillende programma’s en een hal met oude zooi van Days of our Lives. Omdat deze serie al 40 jaar bestaat en zo af en toe wel eens een flashback heeft, moeten er toch wat dingetjes bewaard worden. We eindigden weer buiten waar een paar decorstukken van Days of our Lives opgesteld stonden (voor buitenopnames). Hier mochten we wel foto’s van maken.

Daarna liepen we naar Warner Brothers. Ook daar hadden ze nog kaarten voor de VIP Studio Tour. Deze tour zou 2 en een half uur duren en een rondtoer met een trammetje zijn. We moesten een half uurtje wachten voordat onze tour begon. Dat kwam mooi uit, want dan konden we nog even wat eten. Het was tenslotte al bijna middag.

Onze tour begon om half 12. Bij deze tour mochten we wel foto’s maken, maar wel op de momenten dat onze gids het aangaf. Als eerste reden door een straat waar allemaal huizen stonden die gebruikt werden in films of series. Eigenlijk alleen de voorkant ervan. Deze straat was tevens ook gebruikt voor de film Bruce Almighty. Daarna kwamen we bij de ingang van ER. Een ziekenhuisserie. Uiteraard was alles nep. Zelfs de muren. Erg goed hoe ze zo iets net echt kunnen maken.

Tegenover waren ze aan het opnemen voor The Gilmore Girls. Heel veel fietsfiguranten waren er bij. Waarschijnlijk zou er in de serie een wielrenwedstrijd georganiseerd zijn ofzo. In ieder geval riep er iemand van ons trammetje: “Hey look, there is Sean!” Geen idee wie dat is, wij volgen de serie niet (*opmerking: na opzoeken Sean Gunn, ofwel Kirk Gleason in de serie). Daarna reden we langs een klein grasveldje met een paar bomen. Vraagt onze gids: “herinneren jullie die scène met Phoebe en Rachel in het park nog, uit Friends?” Uiteraard herinneren we dat. Dat was dus dit grasveldje (*opmerking: ‘The one where Phoebe runs’ serie 06, episode 07).

Onze tour ging verder en we reden langs wat stages (WB heeft er meer dan 25, elke hal heeft aan de voorkant een bord waarop bijgehouden wordt welke film en/of serie er opgenomen is). Zo kwamen we dus ook bij Stage 24. De zogenaamde Friends Stage. Helaas is de serie al een tijdje gestopt. Maar we mochten toch even naar binnen. Natuurlijk waren er hier geen decorstukken van Friends meer, maar wel van Joey! Toch een beetje Friends dus. Deze serie volgen wij dus ook al een tijdje. Dit was echt gaaf om te zien. We zaten gewoon even voor zijn huiskamer. Helaas mochten hier geen foto’s van genomen worden. Erg jammer.

Daarna reden we verder naar een gebouw waar alle kleding van de films opgeslagen werd. De natte droom van elke vrouw! Honderden verschillende kledingstukken, honderden verschillende schoenen, honderden verschillende hoedjes enzovoort. Ook nog kledingstukken van verschillende films gezien.

Toen reden we verder en zouden we weer stoppen bij de rekwisieten, maar eerst nog even naar een ander gedeelte. Daar ging mijn mond van open staan. We stonden gewoon in Central Perk. Hét koffiehuis van Friends! Deze hadden ze hier gewoon opgezet voor publiek. En beter nog, hier mocht je ook foto’s maken. We mochten helaas niet op de bank zitten, maar ik heb wel achter de counter gestaan waar normaal gesproken Gunther altijd stond. Geweldig gewoon.

Op naar de volgende gedeelte van de tour. Een hal waar een paar auto’s uit verschillende films stonden opgesteld. Zoals van Dukes of Hazzerd, Harry Potter, Artificial Intelligence, de Batmobiel van Batman & Robin en The Mystery Machine van Scooby Doo.

Toen waren de 2 en een half uur voorbij. Dat ging behoorlijk snel en ook veel gezien. We liepen meteen weer door naar de studios van NBC. Rond half 3 stonden we in de rij. Naar schatting waren we nummer 80. Dat zou toch wel te doen moeten zijn, toch? Na drie kwartier begonnen ze met de security check. We werden in rijen van 10 naar binnen gelaten. Wij konden uiteraard ook gewoon naar binnen. We zaten zelfs op een hele goede plek. Maar het was wel enorm koud. De airconditioner stond aan en dat was te merken.

Om half 5 begon de show. Jay Leno kwam op en America was los. Zijn gasten waren: Charles Barkley (een voormalig NBA-basketbalspeler). Hij kwam zijn boek “Who’s Affraid of a Large Black Man?” promoten. Daarna kwam Natascha McElhone haar nieuwe serie “Revelations” promoten. Ik kende haar nog uit de film The Truman Show. Daar speelde ze de vriendin van Truman. Niet zijn vrouw, maar zijn hopelijk aanstaande vriendin. En daarna kwam Fantasia (de winnares van American Idol #3) tot slot haar liedje zingen.

Na de opname zijn we tegenover de studio bij Acapulco gaan eten. Mexicaans dus. Dit was erg lekker, maar veel. Een toetje zat er helaas niet meer in. We zijn toen weer naar de auto gelopen en zo naar Anaheim gereden. Bij aankomst in Anaheim begon het al te schemeren. Een keer redelijk vroeg inchecken bij het hotel. En dit keer was het ook nog eens een redelijk luxe hotel. Erg schoon en goed bijgehouden. Nadat we onze spullen op de kamer hadden gelegd zijn we even hier rond gaan lopen. Dit hotel is een ressorthotel en heeft dus verschillende gebouwen. Ook hebben ze hier een verwarmd buitenzwembad wat tot middernacht geopend is.

Daarna zijn we naar de supermarkt gelopen wat ook bij dit hotel hoort. Hier een fles rode wijn gekocht en heerlijk op onze kamer voor de buis opgedronken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *