Dag 12: Knott’s Berry Farm

Print Friendly, PDF & Email

Woensdag 13 april: Anaheim (CA)


Vandaag een keer geen Disneypark. We gingen naar Knott’s Berry Farm. Een kleine 10 minuutjes rijden vanaf ons hotel in Anaheim. Het park van Knott’s zat officieel eerst niet onze planning, maar aangezien het ook bij de Southern California Citypass zat en we een dag over hadden, besloten we – nog voordat we dus werkelijk op reis gingen – deze ook in onze planning te gooien. We wisten niet precies wat we ervan konden verwachten. Op hun site leek het dat er maar één leuke achtbaan stond en het leek ons vooral een oubollig park.

Bij aankomst bij Knott’s Berry Farm reden we de parkeerplaats op. Je zag al een paar attracties staan. Mijn mond viel open van verbazing: “Wow, wat veel achtbanen. Die lijkt me gaaf en die en die”. Toen we het park binnen waren en we de plattegrond nog eens grondig bekeken, zagen we dat Knott’s inderdaad veel meer leuke achtbanen had.

Als eerste gingen we in de Silver Bullet. De rij was niet lang. We stonden 5 minuten in de rij en toen gebeurde er heel lang niets. “Zou er storing zijn?” Dat was dus niet het geval. Ze waren bezig met nog een extra karretje erbij te doen. Daarna moesten er uiteraard een aantal testritten uitgevoerd worden (lege karretjes dus). Dit alles duurde dus een kwartier. Maar uiteindelijk ging het wel sneller met de rij. De Silver Bullet zelf was erg lekker. Hij reed soepel en hard. Mooie binnenkomer.

Daarna zijn we doorgelopen naar de Xcelerator. Deze achtbaan lijkt sterk op de Top Thrill Dragster in Cedar Point. Alleen is de Top Thrill Dragster een stukkie hoger. De Xcelerator is dus de voorloper van de TTD. Je wordt afgeschoten (met een snelheid van 130 km/h in 2.3 seconden), dan recht naar boven, je rolt over de top en dan weer recht naar beneden. Top attractie!

Ook de Ghostrider behoort tot een van onze favorieten. Deze achtbaan is van hout en ontzettend lang! Normaal zijn de ritten met een houten achtbaan niet zo erg lang, maar deze is bijna 1,4 kilometer (om precies te zijn 1359,9 meter) en gaat ook nog eens behoorlijk hard. Super attractie!

Gelukkig was het niet zo warm als de dag ervoor. Maar wel warm genoeg om in de Bigfoot Rapids te gaan. Dit is een soort piranha (iedereen kent deze wel gok ik, uit de Efteling). Hierin werd je dus behoorlijk nat. Vrijwel doorweekt! De Perilous Plunge staarde ons ook aan om erin te gaan, maar dit hebben we toch maar niet gedaan. Die was toch wel heel erg steil en nat.

Rond een uur of 7 zijn we naar de auto gelopen. Langs de snelweg zagen we een Walmart. Daar hebben we nog wat inkopen gedaan wat betreft ons ontbijt, water en jus d´orange. Eenmaal weer terug op de kamer in ons hotel hebben we nog wat geïnternet. Uiteraard was er niemand online aangezien het in Nederland tegen de ochtend was. 

Geef een reactie