Dag 15: San Diego Zoo

Print Friendly, PDF & Email

Zaterdag 16 april: San Diego (CA)


De wekker stond op half 8. Maar het opstaan lukte natuurlijk weer niet. Uiteindelijk werd het half 9 dat we opstonden. We besloten maar snel kleding aan te doen, ontbijt te halen en dan pas te gaan douchen. Achteraf gezien hadden we het gratis ontbijt best kunnen overslaan. Dit hotel verstaat onder ontbijt: muffins en andere zoetigheden (koekjes), koffie en jus d’orange. Ach de koffie was in ieder geval lekker sterk. Dat kan je van de meeste Amerikaanse koffie niet zeggen (behalve Starbucks dan. Geweldige cappuccino’s met veel schuim!)

Na het geweldige ontbijt en de douche zijn we naar San Diego Zoo gereden. Het was inmiddels al half 12. Als eerste deden we de bustour. Deze reed in een half uurtje het park rond. Konden we alvast zien wat er te zien viel. Onze eerste mening: groot!

 

Na de tour zijn we de buitenste ring tegen de klok in gaan lopen. Er waren veel dieren te zien. Maar achteraf viel het aanbod dieren ons toch tegen. Er waren bijvoorbeeld geen pinguïns te zien. Een van mijn favoriete beesten. Maar we hebben het wel naar onze zin gehad hoor. Het is namelijk wel een mooi park. Veel bos en mooi ingericht, maar wel veel paden door elkaar. Je kunt niet echt een route plannen of je moet veel over dezelfde paden lopen.

We hebben tot sluitingstijd rondgekeken en toen zijn we naar de Viejas Outlet gereden. Dit winkelcentrum is een half uur ten oosten van San Diego. Aangezien de winkels tot 9 uur open zouden zijn, was het een mooie aanvulling op onze dag.

Dit winkelcentrum was inderdaad erg mooi. Op z’n Mexicaans ingericht. Niets gekocht (maar dat komt omdat wij eigenlijk niet zo van shoppen houden). Wel voor het eerst in m’n leven bij KFC gegeten. Erg lekker, maar wel even wennen aan het aanbod wat ze hadden. In een uurtje hadden we het gezien en zijn we weer terug naar het hotel gereden.

Bij aankomst in onze kamer zagen we dat de afstandsbediening weg was. Waarschijnlijk heeft het kamermeisje deze meegenomen. Niet met opzet gokten we. Deze lag namelijk toen we weggingen op bed. Hoogstwaarschijnlijk heeft het kamermeisje het bed losgehaald en alles op een hoop gegooid met gevolg niet gezien te hebben dat er een afstandsbediening op bed lag. Martijn is toen naar de receptie gelopen om een nieuwe te halen. Er zou iemand langs komen. Na nog geen 5 minuten stond er al een man voor de deur met twee afstandsbedieningen. Eentje deed het niet, maar de andere wel. Hij vroeg of we misschien meer zenders op de tv wilden hebben? Dit was gratis, dus uiteraard. Bijna het dubbele aan zenderaanbod kregen we erbij. Beter dus. Ook meteen gevraagd over het internet. Dit zou gewoon draadloos moeten kunnen.

Weer uitproberen dus. Nog steeds deed internet het niet. Martijn kwam op het idee dat dit waarschijnlijk wel eens aan het leenkaartje van LA zou kunnen liggen. Door een of ander goocheltrucje was de laptop weer in de stand van voor het kaartje. Allemaal technisch geneuzel, dus daar houdt ik me ook niet mee bezig. Maar het resultaat was er. We hadden weer internet. Gratis en draadloos!

Meteen weer alle forums afgestruind en wat gezapt op de tv. Dit keer wilden we wat vroeger gaan slapen als de dag ervoor, maar mede dankzij het internet werd het toch weer na twaalven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *