Dag 09: Universal Studios Hollywood

Print Friendly, PDF & Email

Zondag 10 april: Los Angeles (CA)


De wekker ging redelijk vroeg. Half 8. Vandaag konden we de auto een keer laten staan. Onze planning was Universal Studios. De metro was om de hoek (Hollywood & Highland) en bij de eerste stop moesten we er alweer uit. Erg relaxt en geen parkeergeld. We kwamen net na 10 uur binnen. Universal was dus gewoon net pas open. Perfecte timing dus. Onze eerste attractie was Van Helsing. Een lopend spookhuis, met echte acteurs erin (niet van de film, helaas). En daar schrik je behoorlijk van.

Daarna meteen naar Lower Lot gelopen. Een stuk van Universal wat een behoorlijk stuk lager ligt dan de rest. Daar was ook Mummy, the Ride. Deze waren ze ook in Orlando aan het bouwen vorig jaar. Toen dus nog niet open en nu hier in Hollywood konden we hem alsnog beleven. En hij is super. Erg snel en een stukje achteruit. Prima attractie hoor! Hebben we meteen de rest van Lower Lot gedaan. Wel zo handig.

Na een goed 2 en een half uur gingen we weer naar de Upper Lot van Universal. Sommige attracties/shows kenden we nog van vorig jaar in Orlando, maar er waren ook een behoorlijk aantal nieuwe dingen voor ons, zoals de Studio Tour. Met een trammetje kom je dan door verschillende sets/straten uit films.

Ook reden we op een gegeven moment door een straat met allemaal huizen. Onze gids noemde de naam Desperate Housewives. Verrek ja! We reden door Wisteria Lane uit Desperate Housewives. Ik herkende verschillende huizen. Erg leuk!

Daarna door naar de volgende set: War of the Worlds. De nieuwste film van Tom Cruise. Deze zou binnenkort in ons kikkerlandje uitkomen. Wat een bende zeg. Blijkbaar zit er in de film een vliegtuigongeluk, want er lagen wel verschillende delen van een vliegtuig.

Uiteindelijk hebben we het toch tot sluitingstijd volgehouden. Dat hadden we van te voren niet gedacht. Op de plattegrond lijkt Universal namelijk erg klein. De shows Waterworld en Animal Planet Live ook nog meegepakt. Daarna ook nog even over de Universal Citywalk gelopen en toen weer met de metro naar het hotel.

Bij de Highlands hebben we weer een pizza gegeten. Maar nu niet in het luxe restaurant wat we eerst hadden, maar in een doorgaans normaal pizzarestaurant. We liepen naar binnen, mochten gaan zitten en bekeken de kaart. De ober kwam erbij staan en vroeg of we onze keuze al gemaakt hadden. Nee nog niet (ik met m’n slechte Engels heb net iets meer tijd nodig om alles te kunnen vertalen). Na nog geen 2 minuten kwam hij weer terug. Nu bleef hij zelfs gewoon staan naast onze tafel. Martijn vroeg of hij haast had. Blijkt dat het restaurantje eigenlijk gewoon wilde gaan sluiten. Fijn als ze dat meteen erbij zeggen als je binnenkomt. Het was dat we enorm honger hadden, anders waren we gewoon opgestapt. Maar we hebben uiteindelijk dus gewoon iets van de kaart gepakt (wat uiteindelijk wel gewoon lekker was hoor) en ook snel gegeten (had honger, niet omdat het moest!) In het hotel na de dagelijkse zapronde en internet, zijn we weer gaan slapen. We moesten de volgende dag namelijk vroeg op om kaarten voor de NBC Studio Tour te gaan halen.

Geef een reactie