Dag 14: Disney hoppen

Print Friendly, PDF & Email

Vrijdag 15 april: Anaheim (CA) – San Diego (CA)


Rustig opgestaan, gedoucht, ontbeten en de koffer weer ingepakt. Om half 12 waren we uitgecheckt. We lieten de auto nog wel staan op het terrein van het hotel. Scheelde toch weer parkeergeld. Als eerste gingen we naar Disneyland. Daar wilden we de attracties gaan doen waar we nog niet aan toegekomen waren.

Dit was op de eerste plaats: Indiana Jones. We wilden hier fastpassen voor gaan halen, maar de tijd voor terugkomst was na 6 uur. Dat vonden we toch wel een beetje laat. Aangezien we tussen 5 en 6 uur toch wel richting San Diego wilden rijden. Wachttijd zou 40 minuten zijn. Dan maar in de rij. Na 20 minuten mochten we al in een karretje stappen. Wat nou 40 minuten?

Indiana Jones is eigenlijk de attractie Dinosaur in Disney’s Animal Kingdom in Orlando. Alleen met een ander thema. Ikzelf vond deze leuker als Dinosaur, terwijl Martijn juist degene in Orlando leuker vond. Toen we via de uitgang weer bij de ingang waren, zagen we dat het bordje met de tijd inmiddels aangepast was. Nu stond er nog maar 25 minuten op. En dat zou inderdaad wel kunnen kloppen, aangezien de rij nu weer ietsjes langer was.

Daarna zijn we naar Splash Mountain gelopen. Ook hier waren de fastpassen met een tijd na 6 uur. Hier stond er op het bordje 85 minuten wachten. Aan de rij te zien kon dit ook wel kloppen. Dan maar niet nat worden. We zijn toen doorgelopen naar Winnie the Pooh. Dit beertje met zijn vrienden blijven roelen. Na deze attractie hebben we ongeveer een half uurtje gezeten op een bankje bij de uitgang van Splash Mountain. Dat wil zeggen, Martijn heeft gelegen en ik heb genoten van de natte mensen.

We zijn toen helemaal naar de andere kant van het park gelopen. Tomorrowland hadden we namelijk nog helemaal niet gehad. Als eerste deden we een tour met de Monorail. We kwamen er toen achter dat deze ook een stop had in Downtown. Maar we hadden besloten om te blijven zitten zodat we nog de rest van Tomorrowland konden zien. Niet dat we lang bleven hangen daar, want na de monorail hebben we Innoventions gedaan alwaar we besloten om weer de monorail te pakken om zo naar Downtown te gaan. De attractie Space Mountain in Tomorrowland was namelijk gesloten. Deze werd wel heropend in 2005, maar dat werd waarschijnlijk pas in mei.

In Downtown Disney hebben we met onze Citypass de 10 dollar aan punten ingeleverd bij ESPN Zone. Na 2 racespelletjes, Airhockey en een waardeloos potje golf zijn we naar Disney’s California Adventure gelopen. Hier hoefden we eigenlijk maar één show te doen, namelijk Playhouse Disney Live. Eigenlijk voor de allerkleinste bedoeld, maar ach, wie voelt zich geen kind in Disney? Toch?

Na Playhouse Disney zijn we weer terug naar de auto gelopen. Het werd tijd om Disney ‘doei’ te zeggen. Disney is en blijft gewoon top. Al moet ik wel zeggen. Disney in Orlando is vele malen beter. Maar dat komt natuurlijk omdat Orlando vier Disneyparken heeft.

Na ongeveer anderhalf uur rijden kwamen we in San Diego. Het was ondertussen alweer donker geworden. We checkten in bij ons hotel (Western Inn). De vrouw achter de balie vertelde dat elke ochtend tot 9 uur gratis ontbijt af te halen was in de lobby. Dit mocht je dan mee naar je kamer nemen. Het eerste gratis ontbijt van alle hotels die we geboekt hadden. We waren benieuwd. Eenmaal in de kamer zagen we dat we weer een King bed hadden (deze bedden blijven roelen hoor! Ruimte! Klinkt misschien niet romantisch, maar met deze warmte is dat heerlijk en genoeg lakens, erg belangrijk!). En ditmaal weer met een magnetron.

Omdat we nog niet gegeten hadden, liepen we nog een beetje door de buurt. Hier om de hoek was een Mexicaan, maar daar hadden we geen zin in. Al veel Mexicaans gehad deze vakantie en omdat het al laat was, hadden we ook niet genoeg honger om echt veel op te kunnen. Onder het restaurantje was een supermarkt. Eens kijken of ze magnetronvoer hadden. Dit hadden ze gelukkig. Pasta met kaas en een kipbroodje meegenomen. Tevens nog wat drinken en een fles wijn.

Eenmaal op de kamer het eten opgewarmd en dat smaakte ook nog eens lekker ook. Glaasje wijn erbij, al zappend tv kijken en uitproberen of we internet hadden. Dit stond namelijk wel op het dressoir op onze kamer “High Speed Internet is available here”. Maar helaas, het wilde weer niet lukken met het internet. 

Geef een reactie