Dag 05: Kustweg Highway 1

Print Friendly, PDF & Email

Woensdag 6 april: San Francisco (CA) – San Simeon (CA)


De wekker ging om 06.30 uur af, maar we gingen er pas uit na een paar keer snoozen. Na een verfrissende douche ontbeten we en daarna zijn we naar de Walgreens gelopen om daar een wegwerp-koelbox te kopen. Een handige tip welke we van het internet geplukt hadden. Nadat we alles weer ingepakt hadden en waren uitgecheckt uit het hotel, reden we eerst naar het bochtigste deel van de Lombard Street. Maar deze was erg makkelijk te berijden.

Daarna reden we naar het beginpunt van de Highway 1. Deze kustweg zou ons leiden naar het eindpunt van vandaag: San Simeon. We hadden een aantal tussenstops op het programma staan, maar wisten bij voorbaat al dat we deze niet allemaal konden doen. We keken wel hoever we kwamen en welke we over zouden slaan.

Ons eerste tussenstop was Santa Cruz. De Boardwalk was helaas gesloten. Dit is een kleine permanente kermis op de boulevard van Santa Cruz. Uiteraard wel even gekeken hoe de achtbanen in elkaar zaten. Het was ondertussen erg lekker weer geworden. Even een frietje gegeten voor de energie en weer op weg over de Highway 1.

Tussenstop #2 was in Monterey. Deze bracht ons naar de Monterey Bay Aquarium. Dit is het grootste aquarium van de VS. Het zag er erg mooi uit. Qua oppervlakte is dit inderdaad een groot aquarium, maar voor wat er allemaal te doen is, valt dat juist tegen. Wel veel verschillende visjes, maar we waren in uurtje al klaar. Uiteraard zal het ook wel schelen dat we in het laagseizoen zitten en dat het niet druk was. Maar mooi is dit aquarium wel, dat zeker.

Nog even bij Starbucks een bekertje cappuccino gedronken. Onze volgende stop zou zijn de 17-miles drive. Maar omdat het ondertussen al 5 uur was en deze tour ongeveer 3 uur in beslag zou nemen, besloten we om deze over te slaan. We gokten wel dat je deze route in een uur kon rijden hoor, maar om nou overal langs te crossen om vervolgens te kunnen zeggen: “Yep, we hebben hem gedaan, maar niets gezien” was ook niet echt onze instelling. Deze route komt gewoon bij een volgend bezoek aan dit gebied.

Vervolgens ging onze route verder naar het zuiden. De kustweg was overigens inderdaad erg mooi. De wilde zee klotste lekker wild tegen de rotsen aan. Onze volgende stop was Point Lobos SP. In dit park kon je zeeleeuwen en zeehonden zien. Als eerste naar de zeeleeuwen. Deze lagen erg relaxt in een baai onderaan de rotsen. Er waren al veel kleintjes geboren. Ook begon het wat vloed te worden, want je zag dat de golven steeds verder de baai opkwam. De zeeleeuwen gaven daar niet zo veel om en bleven gewoon liggen. Vervolgens reden we naar de andere kant van het park en daar zouden zeehonden te zien zijn. Eerst nog een kleine wandeling over de rotsen. Het begon ondertussen al wat te schemeren. Op het einde van de rots hoorde je wat gebrul van de zeehonden, maar je zag ze niet. Na een tijdje goed kijken, zag je inderdaad wat zeehondenkopjes in de verte. Om 7 uur zou het park dichtgaan en het was al kwart voor 7. We reden dus weer naar de ingang en onze route ging verder langs de kust.

Hier bereikten we onze mooiste kustervaring. Bochtige wegen met ontzettend mooie bergen om ons heen. Rechts van ons een steile helling waar beneden de kust was met veel rotsen. Erg mooi. We hadden nog twee tussenstops op het programma staan, maar we wisten al dat we deze niet zouden halen. Het begon al donker te worden en we waren vooral erg moe.

Helaas was het al te donker om de kustweg van Big Sur te zien en ook Julia Pfeifer Burns SP moesten we overslaan. Hier zou de McWay Creekwaterval te zien zijn. We hadden toch al genoeg natuur gezien voor die dag, dus ook deze twee gingen naar het programma van een volgend bezoek. Doordat het een onverlichte weg door de bergen was, konden we hier ook niet echt doorrijden. We kwamen pas om half 10 aan in San Simeon. Na het inchecken bij San Simeon Lodge vielen we eigenlijk vrijwel meteen als een blok in slaap. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *