Dag 13: Disney’s California Adventure

Print Friendly, PDF & Email

Donderdag 14 april: Anaheim (CA)


Disney was weer aan de beurt. De 2de dag van onze 3-daagse hopperpas (bij de Southern California Citypass zit dus deze 3 daagse hopperpas bij inbegrepen). Ditmaal gingen we naar Disney’s California Adventures. Zoals wij op de plattegrond konden zien, is dit park een mix van de Orlando parken van Disney in Florida. Dat wil zeggen, uit elk park in Orlando hebben ze een paar attracties gehaald en in California Adventures geplaatst (of andersom, net welk park er eerder was) 😉

Als eerste wilden we in Soarin’ over California, maar dat was bijna een uur wachten. We besloten hiervoor een Fastpass te gaan halen. Hierop stond dat we na anderhalf uur terug mochten komen. Omdat het inmiddels al weer heerlijk warm was geworden, zijn we in Grizzly River Run gegaan. Ook weer een soort Piranha. Deze was heerlijk wild en we zijn er uiteraard nat van geworden. En dat was eigenlijk best wel lekker.

Daarna doorgelopen naar Paradise Pier. We kregen inmiddels honger en zijn naar de Burger Invasion gegaan. Deze wordt gesponsord door McDonalds, dus een heerlijke dubbele cheeseburger, ging er wel in. Alleen voor we deze hadden… Blijkbaar had Disney vandaag het slomere personeel ingezet. We hoorden de mensen voor ons al klagen. Het duurde ook eeuwen voordat wij aan de beurt waren. Ikzelf dacht dat het bij ons juist wat sneller zou gaan. Onze 2 cheeseburgers en frietjes lagen immers al klaar. Maar blijkbaar had hij zo iets van: “Ach ja, ik heb geen zin in te werken.” Hij keek namelijk wel op het bonnetje of deze overeen kwam met het nummertje op de onze, maar liet het gewoon staan en ging naar buiten staren. Daarna ging hij nog eens zenuwachtig rond kijken, weer een keer alle bonnetjes af (zelfs waar de Happy Meals op stonden ging hij kijken of deze niet toevallig voor ons was – DUH). Uiteindelijk pakte een andere medewerkster het en zette het voor zijn neus. Toen het drinken nog. Dat stond al eeuwig naast hem, maar voordat hij daar erg in had. Anyway, Martijn maakte nog een opmerking naar hem toe: “Thnx for the speed!” Ondertussen was dus het friet al wat koud geworden en het ijs gesmolten in onze drinken. Dat wil zeggen: waterige cola en ijsthee. Eigenlijk wilden we ermee terug, maar dan weer zolang wachten… Gewoon maar dooreten dus. We hadden immers erge honger gekregen. Verder het rondje over de pier gelopen.

Daarna zijn we naar de Tower of Terror gelopen. Daar was de wachtrij ongeveer een half uurtje. We besloten ook hier een Fastpas te gaan halen. Toen konden we weer terug naar Soarin’ Over California. Geweldige attractie! We konden inmiddels weer naar de Tower of Terror. Deze kenden we nog uit Orlando. Alleen die in Orlando rijdt een stukje rond met het karretje en dat doet deze in Anaheim niet. Op zich heeft het zo ook wel iets (maar die in Orlando vind ik toch net ietsjes leuker).

Toen we uit de ToT kwamen, renden we naar de musical van Aladdin. Wij waren de laatste die nog naar binnen mochten. We zaten bijna bovenaan op het balkon. Een ontzettend groot theater zeg. En de musical? Deze is echt ontzettend schitterend. Je kunt zien dat Disney er geld in heeft gestoken. Prachtig.

Daarna doorgelopen naar Jim Henson’s Muppetvision 3D. Ook deze kenden we al uit Orlando, maar de Muppets zijn leuk! A Bug’s Land doorgelopen en toen weer naar de Pier. Hier deden we de attractie Sun Wheel (deze was eerder op de dag erg druk). Toen we er eenmaal inzaten, hoorden we dat het park ging sluiten. Het was alweer 18.00 uur geworden. Dat ging snel zeg. Rustig naar de ingang gewandeld en nog even bij Grizzly River Run gekeken naar de laatste bootjes. Om 7 uur waren we weer op onze kamer in het hotel. Ik heb toen even nog wat geïnternet en Tijn heeft zijn oogjes even dicht gedaan. Om 8 uur besloten we weer richting Disney (Downtown Disney) te gaan. Om 21.50 uur wilden we naar de film, dus vooraf nog even wat eten. Maar waar we niet aan gedacht hadden, was dat het andere park van Disney om 8 uur dicht ging en dat vrijwel iedereen dus buiten het park ging eten. Wat wij ook wilden gaan doen. Na een paar restaurantjes af te zijn geweest, besloten we maar weer bij de IHOP te gaan eten. Hier stond namelijk geen wachtrij (terwijl bij de rest ongeveer een wachttijd van 3 kwartier stond). Bij de IHOP hebben ze gelukkig ook iets anders dan alleen maar pannenkoeken.

Na een half uurtje liepen we met een volle buik richting Downtown Disney. Kaartje gekocht voor de film (Miss Congeniality 2) en toen naar ESPN Zone gewandeld. Hier kun je dus veel verschillende videogames spelen (thema: uiteraard sport). Op onze Southern California Citypass zat dus voor 10 dollar gratis punten op. We hadden geen tijd om nu te spelen, maar leuk om even rond te kijken.

Na een kwartiertje zijn we weer terug gelopen naar de bioscoop. We konden nog niet in de zaal, maar na een korte plaspauze en rond gewandeld te hebben, konden we 10 minuten voor tijd de zaal in. We waren de enige. Een paar minuten voor tijd kwamen er toch nog mensen in de zaal. Uiteindelijk waren we met 9 personen (inclusief onszelf). De film zelf was erg oké. Sandra Bullock hè. En zelfs ik met m’n slechte Engels, kon de film nog goed volgen. Het was dan ook niet zo’n hele moeilijke film.

Iets na twaalven waren we weer terug in het hotel. Snel weer de email gecheckt en gaan slapen. De wekker stond op redelijk vroeg. We hoefden gelukkig pas om 12 uur uitgecheckt te zijn, maar we wilden graag rond die tijd alweer op pad zijn.

Geef een reactie